Πετρέλαιο.
Έχετε σκεφθεί πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί για αυτό ; Ίσως πολλοί από εσάς. Όμως το πολύ μια χούφτα από εσάς θα γνωρίζει ότι το καλύτερο καύσιμο , το οποίο μάλιστα δεν μολύνει καθόλου ….. είναι το ….. νερό. Αν και δεν αφορά άμεσα αυτό το άρθρο , καλό θα ήταν να γνωρίζεται τουλάχιστον ένα τρόπο από τους πολλούς . Αφορά το αέριο που ονομάζεται Yul Brown και παράγεται με την ηλεκτρόλυση του νερού (ή με την μέθοδο fractal hydrosonic ) και την συλλογή του οξυγόνου και του υδρογόνου σε μορφή μίγματος. Αυτό το αέριο μίγμα καίγεται όπως το γνωστό αέριο στα αυτοκίνητα , δίνοντας μεγαλύτερη ισχύ και μηδέν κατάλοιπα καύσεως. Μπορείτε να κάνετε εύκολα το πείραμα σπίτι σας. Φυσικά δεν είναι επιθυμητή μια τέτοια εξέλιξη από το παγκόσμιο κατεστημένο γιατί θα απελευθερωνόντουσαν οι άνθρωποι και οι οικονομίες.
Σας φοβίζουν συνέχεια
ότι τάχα το πετρέλαιο τελειώνει για να δικαιολογούν τους πολέμους και τον αυξημένο έλεγχο επάνω μας. Ας δούμε τα πράγματα με την σειρά. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχουν πρακτικά απεριόριστα κοιτάσματα πετρελαίου σε μεγάλο βάθος θα φανεί το λιγότερο αναξιόπιστος. Αν δε ισχυριστεί ότι οι Ρώσοι αξιοποιούν αυτά τα κοιτάσματα εδώ και τριάντα χρόνια κάτω από την μύτη της θεωρούμενης Δύσεως τότε θα μοιάζει σαν μέρος μυθιστορήματος του John le Carré. Το πρόβλημα είναι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει την τεχνολογία γεωτρήσεων μεγάλου βάθους και την αντίστοιχη υποδομή, ώστε να ελέγξουν την παγκόσμια παραγωγή το 21ο αιώνα.
Όλοι οι δυτικοί γεωλόγοι πιστεύουν ότι το πετρέλαιο παράγεται τοπικά από αποσυντιθέμενους μικροοργανισμούς (π.χ. θαλάσσιους μικροοργανισμούς) και κατόπιν ανεβαίνει ποιό ψηλά και συγκεντρώνεται στα ρεζερβουάρ από τα οποία αντλείται . Τώρα όμως οι Ρώσοι συνάδελφοι τους απέδειξαν ότι κάνουν λάθος σε απελπιστικό βαθμό.
Κατά την διάρκεια των δεκαετιών τού 40 και του 50 οι Ρώσοι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι τα ρεζερβουάρ τους κατά κάποιο τρόπο γέμιζαν από «κάτω» , παρόλο που δεν υπήρχε οργανική ύλη να αποσυντίθεται. Τι υπάρχει όμως από κάτω; στερεός γρανίτης και βασάλτης . Αυτό σήμαινε ότι το πετρέλαιο παράγεται από τον μανδύα της Γης, πριν ανεβεί σιγά – σιγά 70 έως 150 μίλια στα υπάρχοντα ρεζερβουάρ. Όλο αυτό όμως ήταν πολύ φανταστικό για να το πιστέψουν, παρόλα αυτά όμως επέμεναν.
Ήδη όμως είχαν κάνει 300 γεωτρήσεις μεγάλου βάθους μέσα από στερεό γρανίτη και βασάλτη, και άλλες 20 στο White Tiger Field στο Βιετνάμ. Στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχαν προχωρήσει τόσο πολύ μπροστά από την Δύση που ο άνθρωπος της Wall Street Mikhail Khodorkovsky διετάχθη να εξαγοράσει την εταιρεία πετρελαίων Yukos για να κλέψουν την τεχνολογία. Η θεωρία τού πως παράγεται το πετρέλαιο σε τέτοια τεράστια βάθη στον μανδύα της γης δεν είναι το κεντρικό μας θέμα, διότι οι Ρώσοι το έχουν αποδείξει πάνω από 300 φορές. Αυτοί που ενδιαφέρονται μπορούν να ανατρέξουν σε πάνω από 200 διατριβές. Ένα καλό ξεκίνημα είναι «The Role of Methane in the Formation of Mineral Fuels» γραμμένο απο τον A.D. Bondar το 1967.
Επίσης βγαίνει το συμπέρασμα ότι οποιοδήποτε κράτος στον κόσμο μπορεί να παράγει πετρέλαιο αρκεί να μπορεί να πληρώσει την πανάκριβη και απόρρητη τεχνολογία.
Το τέλειο παράδειγμα είναι το Βιετνάμ. Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία 60 ετών από την Δύση, οι φτωχοί άνθρωποι ακούσανε επίσημα από τις Αμερικανικές εταιρείες
πετρελαίου ότι η χώρα τους δεν έχει καθόλου, και ότι η Δυτική «τεχνολογία αιχμής» δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα ώστε να ανακουφιστούν κάπως από τα «δώρα» που τους άφησε η Γαλλία και ο θείος Σάμ. Φυσικά αυτό θέλανε. Να είναι απελπιστικά φτωχοί και αδύναμοι κατά των πρώην εισβολέων τους.
Οι Ρώσοι είχαν όμως διαφορετική προσέγγιση. Τους πρότειναν μια κοινή επιχείρηση χωρίς ρίσκο και δωρεάν, απλώς να παίρνουν ποσοστό κέρδους από την παραγωγή. Φυσικά δεν είχαν να χάσουν τίποτα και δεχθήκανε. Τώρα έχουν εκπληκτική επιτυχία. Παράγουν εξαιρετικής ποιότητος αργό πετρέλαιο από βασάλτη στα 17.000 πόδια βάθος με παραγωγή 6.000 βαρέλια ανά ημέρα ανά πηγή. Ακολούθησε η Κίνα και η Βόρειος Κορέα , και πουθενά μέσα στον βασάλτη δεν υπάρχει ίχνος αποσυντιθέμενων θαλάσσιων μικροοργανισμών.
Φυσικά η Δύση αντί να αναπτύξει την τεχνολογία προτίμησε να καταλάβει την Μέση Ανατολή φέρνοντας μας κοντά στον θερμοπυρηνικό πόλεμο για λόγους που είναι θέμα άλλου άρθρου. Σαν μην έφτανε αυτό οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να «ξαναδουλεύουν» οι κοινές γεωτρήσεις που «στερεύουν» . Αυτό γίνεται διότι πιάνουν πουρί και φράζουν. Με μια τεχνική γεωτρήσεως με «χτένες» ρυθμιζόμενες υπό γωνία τις ξεβουλώνουν , περίπου όπως αλλάζετε το φίλτρο λαδιού του αυτοκινήτου σας.
Κάναμε μια περιληπτική αναφορά στο θέμα για να διαπιστώσουμε πόσο μας δουλεύουν για κάποιους όχι και τόσο περίεργους λόγους.
Τελειώνοντας σκεφτήκατε ότι ένα λίτρο βενζίνη στοιχίζει τώρα περίπου 1 ευρώ, δηλαδή όσο και ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό στο περίπτερο ;;; είπατε τίποτα ;;;
ΥΣ. Όταν γράφτηκε το άνω άρθρο ήταν Ιούλης του 2010 !
ΠΗΓΗ : http://miastala.com/s/archives/1844
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.