«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 5

Οι Ντιντήδες ….

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ


Εως σήμερα γνωρίζαμε την τοξικότητα για τον πολιτικό βίο των λαμογιών, των τζακιών, άντε και των αμόρφωτων (παρότι λαμπροί κυβερνήτες μετα βίας μπορούσαν να υπογράψουν), ενώ προσφάτως περάσαμε μια ρατσιστική φάση, κατά την οποία διάφοροι ονομάστηκαν «Σαλώμες» υποτιμητικά, δήθεν ως γυναικωτοί ή ως ομοφυλόφιλοι. Ας σημειωθεί ότι σε μερικά κόμματα η ομοφυλοφιλία δεν είναι εμπόδιο σε μια δημιουργική καριέρα. Πρώτη φορά πάντως μπαίνει ένα ζήτημα με τους «ντιντήδες», οι οποίοι,σύμφωνα με έναν αρθρογράφο, θεωρούνται τοξικά απόβλητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Για να συνέρθουμε. «Ντιντής» είναι υποκοριστικό του «Κωνσταντίνος», λίγο πιο εξαντρίκ από το «Ντίνος» και καθόλου σχετικό με τα Κωτσαρής, Κωστάρας, Κώτσος και Κωστίκας, και έως βαθιά μέσα στη δεκαετία του '60, ήταν ένα, έστω παράξενο, υποκοριστικό που το έφεραν ακόμη και συμμαθητές μας. Υπήρχε και το «Νανάς», καθώς και άλλα που έδειχναν μιας μορφής πριγκιποσύνη του φέροντος. Αλλά καμία σχέση με αδυναμία διακυβέρνησης ή κάποια σεξικού τύπου διαφορά. Πρωθυπουργός και συνιδρυτής της Ενωσης Κέντρου, λεγόταν Κλικλής, υποκοριστικό του Σοφοκλής. Χωρίς να τρέχει τίποτε. Το «Ντιντής» είχε αργότερα την έννοια του ανθρώπου που προσέχει παραπάνω από το κανονικό την εμφάνισή του. («Αυτός κυκλοφορεί σαν Ντιντής» σήμαινε ότι κυκλοφορεί αρωματισμένος, με μαντίλι στο πέτο τρίγωνο, με μανσέτα δυόμισι πόντους έξω από το μανίκι, καλτσοδέτα στην κάλτσα ώς το γόνατο και παπούτσια από δέρμα καμήλας). Αργότερα, μπλέχτηκε, όπως και πολλά άλλα, στο βίο, με το «ντιγκιντάγκας», που σήμαινε άτομο με προφανώς θηλυπρεπή συμπεριφορά. Ηταν ένας όρος με καμιά εικοσαριά συνώνυμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όταν κάποιος έλεγε κάποιον «τιτίζη» ή «ντιντή», σήμαινε πως παρουσίαζε μια εικόνα άκρως επιμελημένου εξωτερικά ατόμου.

Τώρα, για να μη χρειάζεται ντιντήδες η... Νέα Δημοκρατία, σημαίνει είτε ότι ο αρθρογράφος έχει ταυτίσει τον «ντιντισμό» με κάτι επικίνδυνο, ανόητο ή απλώς χαζοχαρούμενο, ή ότι χάνει συνέχειες στη μακρά ιστορία της υποτίμησης του «άλλου» μέσα από κοσμητικά επίθετα. Δε νομίζω ότι ένας πολιτικός κινδυνεύει να μη γίνει σεβαστός επειδή είναι ντιντής, εκτός κι αν τον στείλουν σε τίποτα μπλόκα με τρακτέρια και αρχίσουν να του χαλάνε τη μόστρα πετώντας του αβγά ή γάλατα στο γελέκο. Τίποτα υποτιμητικό δεν υπάρχει και σε ομόηχα ξένων γλωσσών. «Ντεντέ» στα τούρκικα είναι ο παππούκας, ενώ «ντουντ», στα λαθραία αμερικάνικα, ο μαγκίτης. Από αμφοτέρων τις γνώσεις και την πείρα έχει ανάγκη σαφέστατα η Νέα Δημοκρατία.

Η πλάκα ας σταματήσει εδώ. Ελπίζω να είναι ράδιο Αρβύλα το ότι κάποιος εμφανώς κομψευόμενος πήρε τον αρχηγό του και του παραπονέθηκε «κύριε, κύριε, αυτοί με λένε ντιντή». Εχει τεράστια σημασία να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι εάν γίνει καμιά στραβή οποιουδήποτε τύπου, θα υπάρχει αξιόπιστο κόμμα που θα αναλάβει κάποιας μορφής διακυβέρνηση. Και φαινόμενα τύπου «ντιντή» μάλλον αυξάνουν την απόγνωση. Ολων μας.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr