«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Ιανουαρίου 4

Μπαίνουμε στην εποχή των παγετώνων;

KAI ΕΝΩ Η ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΗ “ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Προηγούμενα σχετικά θέματα: Έρχεται ο δριμύτερος χειμώνας της τελευταίας χιλιετίας υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι -/ “Μία μίνι εποχή παγετώνων, ξεκινάει το 2014″! – /Ηφαιστειακός χειμώνας εν όψη;

Από το KOSMOS

Η κινητήριος δύναμη του κλιματικού συστήματος της Γης είναι ο ήλιος. Το ηλιακό φώς θερμαίνει τον κόσμο μας. Η δύναμη των ηλιαχτίδων μέσα από τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης δίνουν ζωή στα φυτά και τα αναπτύσσουν. Το φως του ήλιου μεταδίδει θερμότητα, η οποία αναπτύσσει την θερμοκρασία του αέρα με αποτέλεσμα την εξάτμιση και τη συγκέντρωση των υδρατμών στον ουρανό όπου με τη μορφή των σύννεφων έχουμε το φαινόμενο της βροχής.

Με λίγα λόγια ο Ήλιος οδηγεί σχεδόν κάθε πτυχή του κλιματικού συστήματος της γης μας και καθιστά δυνατή τη ζωή, όπως την γνωρίζουμε.

Η τροχιά της Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο αλλάζει σε διαστήματα αρκετών χιλιάδων ετών. Με τη σειρά τους αυτές οι αλλαγές ‘του μηχανισμού της τροχιάς’ ασκούν απότομες κλιματικές αλλαγές, λόγω της μείωσης της ποσότητας των ηλιακών ακτινών που φθάνουν στη Γη.

Έτσι, καθώς αλλάζει η θέση της Γης οι ακτίνες του ήλιου ωθούν σε μια νέα κλιματική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα μοντέλα των επιστημόνων η τροχιά της Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο δείχνουν ότι ο κόσμος μας θα πρέπει τώρα να έχει αρχίσει να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ψύξης- ίσως στην επόμενη εποχή των παγετώνων.

Άλλες σημαντικές δυνάμεις που επηρεάζουν το κλιματικό σύστημα της Γης, είναι, τόσο τα μεταβλητά στοιχεία, όπως είναι τα σύννεφα, τα αερομεταφερόμενα σωματίδια όσο και η φωτεινότητα της επιφάνειας της γης.

Κάθε ένα από τα στοιχεία αυτά, έχει την ικανότητα να υπερβαίνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να προκαλέσει ψύξη.

Για παράδειγμα, η αυξημένη νέφωση δίνει περισσότερη σκιά στην επιφάνεια, καθώς αντανακλάται το φως του ήλιο στο διάστημα. Τα αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια (ή αερολύματα) αντανακλούν το φως του ήλιου στο διάστημα με αποτέλεσμα να ψύχεται η επιφάνεια της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές ηφαιστειακές εκρήξεις ( όπως αυτή του όρους Πινατούμπο, το 1992) έχουν τη δυνατότητα να εκλύσουν μεγάλες ποσότητες αερολυμάτων που καθώς απλώνονται στην ατμόσφαιρα, μειώνουν το φως του ήλιου. με αποτέλεσμα την δημιουργία ψυχρού κλίματος στην επιφάνεια της Γης.

Ομοίως, η αύξηση των επιφανειών υψηλής αντανάκλασης, όπως είναι τα στρώματα πάγου, εξαποστέλλουν μεγαλύτερα ποσά ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα της γης.

—————-

ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ με τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ

ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας. Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.

Κατάλογος των επιστημόνων που προειδοποιούν για παγετώνες:

1. Don Easterbrook, Professor Emeritus, Dept. of Geology, Western Washington University.

2. Syun Akasofu, Professor of Geophysics, Emeritus, University of Alaska

3. Prof. Mojib Latif, Professor, Kiel University, Germany

4. Dr. Noel Keenlyside from the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University

5 – 6. Professor Anastasios Tsonis, Head of Atmospheric Sciences Group University of Wisconsin, and Dr. Kyle Swanson of the University of Wisconsin-Milwaukee

7. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University

8. Henrik Svensmark , Professor DTU, Copenhagen.

9. Jarl R. Ahlbeck, D.Sc., AboAkademi University, Finland

10. Dr. Alexander Frolov, Head of Russia’s state meteorological service Rosgidromet and

Dr. Tishkov, deputy head of the Geography Institute at Russian Academy of Science.

11. Mike Lockwood, Professor of Space Environmental Physics, University of Reading, UK.

12. Dr. Oleg Pokrovsky, Voeikov Main Geophysical Observatory.

13. Girma Orssengo, b.Tech, MASc, PhD

14. Nicola Scafetta, PhD.

15. Dr William Livingston, astronomer & solar physicist; and 16. Dr Matthew Penn – astronomer & solar physicist

17. Joe d’Aleo – Executive Director of Certified Consultant Meteorologists.

18. Harry van Loon, Emeritus at NCAR and CORA.

19. Roland Madden, Senior scientist at NOAA, Deputy Head of Climate analysis.

20. Dave Melita, Head Meteorologist at Melita Weather Associates.

21. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University

22. Dr. David Archibald, Australia, environmental scientist.

23. Dr Habibullo Abdussamatov, Head of Space Research, Lab of Pulkov Observatory.

24. Dr Fred Goldberg, Swedish climate expert.

25. Dr. George Kukla, a member of the Czechoslovakian Academy of Sciences and a pioneer in the field of astronomical forcing.

26. Peter Clark, Professor of Geosciences at OSU

27. James Overland, NOAA.

28. Dr. Theodore Landscheidt.

29. Matt Vooro, P. Eng.

30. Girma Orssengo, PhD

31. Thomas Gobig, Meteorologist, Meteo Media weather service.

32. Piers Corbyn, Astrophysicist.

33. Dr. Karsten Brandt, Director of Donner Wetter Weather Service.

Global Cooling Consensus Is Heating Up – Cooling Over The Next 1 To 3 Decades

Πηγή :  Visaltis

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr