«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Δεκεμβρίου 7

Διαψεύδει ο Γερουλάνος τα περί πώλησης της Ακρόπολης. Ωραία. Πότε να καταθέσουμε προσφορές;

Όπως ακριβώς διέψευσαν τις κρυφές συζητήσεις με το ΔΝΤ, την προσφυγή στο ΔΝΤ, την επέκταση της συμφωνίας με το ΔΝΤ, το ότι λεφτά δεν υπήρχαν, το ότι δεν θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων κλπ κλπ.

Από το newpost.gr

Μία απίστευτη είδηση δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου και μέσω του πρακτορείου Blooomberg έκανε το γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος φέρεται να έχει πει ότι η Ελλάδα είναι διατεθιμένη να σταματήσει τη διεκδίκηση του μαρμάρων που έχουν κλαπεί από τον λόρδο Ελγιν με αντάλλαγμα ένα νέο μακροπρόθεσμο δάνειο!
Δημοσίευμα Bloomberg
“Διατεθειμένη φαίνεται η Ελλάδα να διακόψει τη μακρόχρονη διαμάχη για τα “Ελγίνεια Μάρμαρα” διακηρύσσοντας έτοιμη να παραιτηθεί από την αξίωση τής ζωφόρου του Παρθενώνα με το αντάλλαγμα ενός μακροπρόθεσμου δανείου (των μαρμάρων), δήλωσε στους Times του Λονδίνου, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Η ζωφόρος είχε αποσπαστεί το 1801 από τον Λόρδο Έλγιν, Βρετανός διπλωμάτης, με την άδεια του Σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που η Ελλάδα ήταν υπό την κατοχή του και μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο μετά τη συμφωνία του βρετανικού κοινοβουλίου να τα αγοράσει.
Η Ελλάδα αξιώνει ότι έχουν κλαπεί, σημειώνει η εφημερίδα Times.
Τα μάρμαρα από τότε παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και οι επιμελητές του μουσείου δήλωσαν πως καμία νέα προσέγγιση δεν έχει πραγματοποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι οι θεματοφύλακες άλλαξαν άποψη ότι τα μάρμαρα πρέπει να μείνουν στο μουσείο, τονίζουν οι Times.

Ο Παρθενώνας, ο ναός της Αθηνάς ολοκληρώθηκε το 438 πΧ”.

Η απάντηση Γερουλάνου

Πάντως, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού μετά από ερώτηση του ΝΡ στο γραφείο του υπουργού, “Δεν ετέθη από τον κ. Γερουλάνο θέμα ιδιοκτησίας ή μακροχρόνιου δανεισμού. Επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για μόνιμη επιστροφή των μαρμάρων με αντάλλαγμα όμως μία σειρά από περιοδικές εκθέσεις που θα καλύψουν τα κενά στο βρετανικό μουσείο”. Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι “η επιχειρηματολογία των βρετανών στερεύει με το νέο μουσείο της Ακρόπολης”. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι στα επίμαχα σημεία του ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου δεν υπάρχουν σε εισαγωγικά οι επίμαχες φράσεις

http://www.bloomberg.com/news/2010-12-06/greece-offers-to-forgo-elgin-marbles-ownership-claim-times-says.html

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Σα δε ντρέπονται!Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ερήμην του ελληνικού λαού,και δεν εξαντλούνται σε μια δυό κυβερνητικές 'κατοχικές'ηγεσίες,αποφάσεις που αφορούν γενιές ελλήνων είναι η μέγιστη ατιμία -προσβολή και μόνο να εκστομείς τέτοια πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr