«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12

93 χρόνια μετά βρέθηκε ο τάφος Έλληνα πιλότου στη Τουρκία.

93 ολόκληρα χρόνια από τη κατάρριψή του από Γερμανό πιλότο,ο τάφος ενός ηρωϊκού Έλληνα πιλότου εντοπίστηκε στο Τσανάκαλλε της Τουρκίας! Η επίμονη έρευνα του ιστορικού της Σχολής Ικάρων Κώστα Λαγού, αποκάλυψε και επιβεβαίωσε ότι ο αεροπόρος-ανθυποπλοίαρχος του Ελληνικού Ναυτικού Σώματος Σπύρος Χάμπας έχει ενταφιαστεί σε τουρκικό έδαφος.


Η ιστορία του Σπύρου Χάμπα και η κατάρριψή από ένα Γερμανό πιλότο «άσσο»,στις 23 Ιανουαρίου 1918,είναι «μυθιστορηματική».
Κατάσταση «Γκέμπεν» και λοταρία θανάτου!19 Ιανουαρίου 1918: Ο Σπύρος Χάμπας βρίσκεται στη Θάσο,όπου υπάρχουν ελληνικά αεροσκάφη της Ναυτικής –τότε- Αεροπορίας. Ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Μούδρο της Λήμνου,όπου σταθμεύει άλλη μοίρα αεροσκαφών. Λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του ,προκύπτει η «Κατάσταση Γκέμπεν». Ήταν η κωδική ονομασία της επιχείρησης βύθισης από αέρος του γερμανικού καταδρομικού Γκέμπεν.

Ο Χάμπας παραλαμβάνει το σήμα για την επιχείρηση και ετοιμάζεται να αναλάβει δράση ,γιατί πίστευε ότι «η τύχη αυτόν επέλεξε»! Ο διοικητής του Αριστείδης Μωραϊτίνης ,αντιδρά όπως και οι υπόλοιποι χειριστές που θέλουν να πετάξουν. Ο Μωραϊτίνης διατάσσει το Χάμπο να γράψει σε χαρτάκια όλα τα ονόματα των πιλότων ακόμη και το δικό του. Όποιο όνομα θα τραβούσε ο Χάμπας μέσα από το κράνος,αυτός θα πετούσε. Το χαρτάκι που επέλεξε έγραφε: Σπύρος Χάμπας. Κανείς δεν σκέφτηκε να ρίξει μια ματιά και στα υπόλοιπα χαρτάκια. Όλα έγραφαν «Σπύρος Χάμπας»!

Ο Χάμπας συμμετέχει στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Γκέμπεν που έχει προσαράξει στο Ναγαρά. Στις 21 Ιανουαρίου 1918 γίνεται γνωστό ότι ο Χάμπας καταρρίφθηκε από τουρκικά αντιαεροπορικά ενώ βομβάρδιζε το Γκέμπεν. Αυτό κατέγραψε η ιστορία.
Όπως συμβαίνει συχνά όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μία φωτογραφία που ανακάλυψε τυχαία ο ιστορικός Κώστας Λαγός στο διαδίκτυο -αυτή που δημοσιεύει και το Onanlert- απέδειξε ότι η ιστορία του Χάμπα ήταν κάπως διαφορετική και κυρίως στάθηκε η αφορμή για να εντοπιστεί 93 χρόνια μετά το θάνατό του,ο τάφος του.

Η φωτογραφία που είχε πάνω του ο Χάμπας και που ο Γερμανός "άσσος" που το κατέρριψε πήρε ως "ενθύμιο".Αριστερά ο Χάμπας.
Από την έρευνα αποκαλήφθηκε ότι ο Χάμπας κατερρίφθη στις 23 Ιανουαρίου από το Γερμανό «άσσο» πιλότο Εμίλ Μάϊνεκε. Ο Γερμανός είδε ότι το αεροσκάφος που χτύπησε έπεσε φλεγόμενο κοντά στην ακτή. Μόλις προσγιεώθηκε ζήτησε να ανασύρουν τον πιλότο . Πάνω του βρήκε τη φωτογραφία του Χάμπα μαζί μ΄ ένα βρετανό πιλότο,μπροστά στο αεροπλάνο του. Τη κράτησε για ενθύμιο. 93 χρόνια μετά ο Κώστας Λαγός την εντόπισε και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων που τον οδήγησαν μέχρι το τάφο του ηρωϊκού Έλληνα πιλότου. Πήγε ο ίδιος στο Τσανάκκαλε . Στο νεκροταφείο του Αγγλικού Προξενείου ανάμεσα στους 91 τάφους βρήκε και τον τάφο του Σπύρου Χάμπα.

ΟΝALERT.GR

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr