«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23

Ο Προϋπολογισμός του 2011 βασίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα

Το «σεντούκι» των Μικρομεσαίων όχι μόνο δεν κρύβει τίποτα αλλά έχει αδειάσει τελείως.

Β.Κορκίδης : «Ο Προϋπολογισμός του 2011 βασίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα»

«Ο Προϋπολογισμός του 2011 αγνοεί τη βαθειά ύφεση, βασίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα και υπολογίζει σε έσοδα από μια φτωχή αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού,επισημαίνοντας ακόμη:

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μπορεί να κατανοήσει τους λόγους, αλλά μάταια προσπαθεί να διακρίνει τους στόχους του Προϋπολογισμού που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Τα μηνύματα που εκπέμπει ο νέος Προϋπολογισμός σκορπίζουν σε όλους μας ανησυχία και αβεβαιότητα. Αντανακλούν μια αγωνιώδη προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα με αύξηση των φόρων κατά 7,83 δις και επιπλέον περικοπή δαπανών κατά 6,5 δις σε σχέση με το 2010.


Η «ταμειακή λογική» που…διέπει την 2η κατά σειρά αναθεώρηση του Μνημονίου αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό σε μια σειρά από δείκτες όπως: η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, η αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, η επιβολή φόρου πολυτελείας, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία. Κυρίως, όμως, επικεντρώνεται στα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης, στην «έκτακτη» εισφορά χρήσης 2009 στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ η επιμονή σε έμμεσους και ειδικούς φόρους θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το φορολογικό πληθωρισμό.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν έναν Προϋπολογισμό χωρίς καμιά επαφή με την πραγματική κατάσταση της αγοράς, αφού η κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης οδηγεί σε αφανισμό τις εμπορικές επιχειρήσεις και γενικότερα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Επίσης, η αύξηση της ανεργίας απειλεί να αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή.

Είναι προφανές ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την οικονομική εξάντληση του 2010 δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επιπλέον απαιτήσεις που θέτει ο νέος Προϋπολογισμός. Πρέπει να αντιληφθεί τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Τρόικα ότι το «σεντούκι» των Μικρομεσαίων όχι μόνο δεν κρύβει τίποτα αλλά έχει αδειάσει τελείως.

Τέλος, όπως κάθε Προϋπολογισμός, έτσι και αυτός, λόγω των αναπόφευκτων αποκλίσεων, αναμένεται κατά τη διάρκεια του απρόβλεπτου 2011 να υποστεί πολλές διορθωτικές αναθεωρήσεις. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση το αυτονόητο που μοιάζει να λησμονεί: η οικονομία οφείλει να υπηρετεί την κοινωνία και όχι η κοινωνία να εξυπηρετεί την οικονομία.

Πηγή 

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr