«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Νοεμβρίου 28

Σκληρό Ροκ , με επιρροή απο Hotel Kalifornia & Τσάμικο !

music-note Ήχοι ,χρώματα , μελωδίες , ρυθμοί που ξεκουφαίνουν ,απο το “βαρύ” Heavy Metal εως το  Καρμινα Μπουρανα . Τα επικά αριστουργήματα του “Μικη μας” μέχρι ακόμη και την υποβόσκουσα ψυχική ανάταση στα Σπαγγετοειδή του Εννιο Μορικονε ροκΓΑΠ κυριαρχεί το τέμπο.Το τέμπο που ακολουθεί την πεπατημένη του χρόνου πάνω στο πεντάγραμμο ! Ο “Πανδαμάτωρ χρόνος” που δεν χαρίζεται πουθενά και σε κανένα ,ίσως μόνο στο Θεό ,σε αυτό που ακόμη και οι άθεοι ονομάζουν “ανωτέρα δύναμη”.

Άλλωστε , τα  μικρο-χιλιοστά ,τα δευτερόλεπτα ,λεπτά ,ώρες ,μέρες και μήνες είναι σχετικά. Σχετικά με τον παρατηρητή με το υποκείμενο αλλά και με την αντίληψη ίδιου του χρόνου  καθ’ εαυτού , ιδιαίτερα όταν παρατηρητής και υποκείμενο ταυτίζονται εμμέσως ή και αμέσως αισθανόμενοι στο “πετσί” τους τις όποιες μεταβολές φέρνει το mousikiπέρασμα του.Ακριβώς  όπως σχετίζεται η ανταλλαγή απόψεων μη τεκμηριωμένων σωστά , μεταξύ των ….τσουβαλιασμένων “Ελληναράδων” απο τη μια  και των  πεσιμιστών-ηττοπαθών  & πουριτανών “Ελλήνων-Γραικών” απο την άλλη ! …με την Θεωρία της  σχετικότητας , τον Καραθεοδωρή και τον Einstein .

Χρονικό εύρος μουσικής αλλά ... και πυκνότητα τέμπου ή αλλαγών – ανατροπών σ’ ένα πεντάγραμμο.Αλλαγές που φέρνουν νοσταλγία,ηρεμία,ανάταση και το “χαλί”* που ανατρέπει προοδευτικά τους παλμούς του ακροατή  μετατρέποντάς τους σε έκρηξη αδρεναλίνης. Κάπως έτσι δουλεύει η μουσική ,ιδίως σε καισαριων ρυθμούς χορευτικούς σαν το  Ροκ  εντ  Ρόλλ . Το Ροκ των νεανικών μας χρόνων ,της νέας εποχής που ερχόταν τότε και όχι αυτής που μας πλάκωσε τελευταία με την “Παγκοσμιοποίηση” του Πασοκ με το “Σκληρό Ροκ “ του “βρέφους” που ’γινε 18 χρονών.18 χρόνια ,18 μήνες ,18 μέρες , 18 ώρες λεπτά ή δευτερόλεπτα που ανεξάρτητα απο το επίθετο του αριθμού που σημαίνει την διάρκεια , η πυκνότητα είναι που μετράει.laliotis

18 χρόνια , ιδιαίτερα σε σχέση με το παραπάνω πολιτικό σχήμα και τη χώρα μας πολλά είναι που τα χαρακτηρίζουν .Ξεκινώντας με το “σκληρό ροκ” της τότε αντιπολίτευσης ,τον ξεσηκωμό όλων μας για το όνομα των Σκοπίων,τη μάχη για την Ολυμπιάδα ,τις προσφυγές στην κάλπη των εκλογέων ,το EURO2004 , τη EUROVISION , την “παρά-πέντε” μη εκλογή της ΝΔ το 2000 , την επικράτηση της το 2004 ,την συντριβή της το 2009 , την επανάκαμψη του Πασόκ εν μέσω ψευδών το τελευταίο 18μηνο.

Σε ότι αφορά το 18μηνο –ένα οποιοδήποτε 18μηνο- χαρακτηρίζεται από πολλά. Από το αν περιλαμβάνει μέσα του rock338 ένα ή δυο πραγματικά καλοκαίρια . Έναν ή δυο χειμώνες ,φθινόπωρα και άνοιξες , γιορτές και γενέθλιες επετείους , Πασχαλιές και ξένοιαστες διακοπές , πολλές βροχές ,λιγότερα χιόνια , μερικούς καύσωνες .
Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης , της τρόικας και του μνημονίου 18 μήνες μπορούν κάλλιστα να συνιστούν μια ολόκληρη ιστορική περίοδο . Μια χώρα που από την αφασία , τον ωχαδερφισμό , το ζάπινγκ , το κουτσομπολιό , το φραπέ , τον καναπέ , το καφενείο βρέθηκε ξαφνικά στο κενό . Από τη σιγουριά της ανεπτυγμένης καιEL27092010_img_129 συνεκτικής κοινωνίας στην αβεβαιότητα της ύφεσης και των απολύσεων . Από την χαλαρότητα του χαβαλέ στο σφίξιμο της κατάθλιψης και του τρόμου μπροστά στο άγνωστο που επέρχεται . Πλήρης μετάλλαξη .
Οι άνθρωποι δεν είναι σαν τα κράτη , ούτε σαν τις κοινωνίες κι ας αποτελούν τα βασικά συστατικά τους . Ή μήπως είναι ; Και σε κάθε περίπτωση τι μπορούν να σημαίνουν 18 μήνες ; Μια φωτογραφία σε έναν τοίχο , με την τριπλή παραλλαγή του ιδίου βλέμματος σε γαλάζιο , φυσικό και γκρίζο , λέει πως πραγματικά οι 18 μήνες μπορούν κάποτε να λογιστούν για μια ζωή . Ή για το φινάλε μιάς άλλης .
Ή – το καλύτερο – για το πρώτο επεισόδιο μιάς καινούργιας . Τα σενάρια είναι ανοιχτά και περιμένουν τους πρωταγωνιστές .
* Συνηθως η μελωδία ή ο ρυθμός που ακούγεται πολύ χαμηλά , στο  “backround” και δίνει το μπούσουλα .
Υ.Σ. Συμπεριλαμβάνονται περικοπές κειμένων του
  ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr