«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25

Είδηση- Βόμβα: Πρόβλημα αντισυνταγματικότητας για τον "Καλλικράτη"!

Πρόβλημα συνταγματικότητας για τον "Καλλικράτη" σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη συγκρότηση των εκλογικών περιφερειών προκύπτει, σύμφωνα με ομάδα έγκριτων νομικών, που θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να βγάλουν το νόμο αντισυνταγματικό!
Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις το πρόβλημα σχετίζεται με...
τις δημοτικές κοινότητες και τις εκλογικές περιφέρειες. Ο "Καλλικράτης" ταυτίζει αυτές τις δύο έννοικες. Ειδικά όμως για την περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η ταύτιση αυτή είναι προβληματική! Και αυτό επειδή στους δυο μεγαλύτερους δήμους της χώρας προϋπήρχαν τα Δημοτικά Διαμερίσματα τα οποία με τον "Καλλικράτη" μετατρέπονται σε εκλογικά διαμερίσματα τα οποία εκλέγουν το καθένα από αυτά τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους. Το πνεύμα του νομοθέτη αφορά τους δήμους που συνενούνται, οπότε τους μετατρέπει σε εκλογικά διαμερίσματα ούτως ώστε να έχουν τους δικούς τους αντιπροσώπους στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Το πνεύμα αυτό όμως είναι εντελώς ξένο με το δήμο Θεσσαλονίκης που συνενώθηκε μόνο με το Δήμο Τριανδρίας. Οπότε οι περιφέρειες ……

θα έπρεπε να ήταν μόνο δύο. Αντίθετα, έγιναν έξι, με αποτέλεσμα ο νόμος να "συμπεριφέρεται" ως ο δήμος να προέκυψε από τη συνένωση έξι δημοτικών διαμερισμάτων, δίνοντας εκλογή σε συμβούλους που πήραν λιγότερους από άλλους ψήφους.
Για παράδειγμα, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος από την 4η περιφέρεια με λιγότερους από τους μισούς ψήφους που πήρε υποψήφιος του 5ου, που έμεινε εκτός.
Η λογική αυτή είναι απολύτως άτοπη για τη Θεσσαλονίκη που είναι μία οντότητα και όχι συνένωση δημοτικών διαμερισμάτων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τη ρύθμιση του "Καλλικράτη" που προβλέπει ότι οι υποψήφιοι μπαίνουν στα διαμερίσματα χωρίς κανένα κριτήριο (καταγωγή, τόπος διαμονής κλπ), κάτι το οποίο μπορεί να προσβληθεί στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ομάδα δημοτικών συμβούλων, που λόγω των ρυθμίσεων αυτών έμειναν εκτός δημοτικού συμβουλίου βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία για συντονισμένη δράση, που θα περιλαμβάνει την προσφυγή, ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Πηγή :  taxalia

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr