«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25

Σαν σήμερα πριν 68 χρόνια

                                              GEFURA
Σάν σήμερα πριν 68 χρόνια ,ο λαός μας παρ’  όλη  την πείνα και τα μαύρα σκοτάδια της κατοχής, αποδεικνύει σε ολο τον ελεύθερο τότε κόσμο οτι οι Έλληνες  ενωμένοι μπορούν και  κάνουν θαύματα.  Εβδομήντα χρόνια απο το μεγάλο “ Οχι” της Ελλάδας στο φασισμό. Επέτειος της <<σειράς>> τις τελευταίες δεκαετίες,αλλά με νέο περιεχόμενο στις μέρες μας.Το <<ΟΧΙ>> του ‘40 δεν ήταν απλως “αντιφασιστικό”. Ήταν Εθνικό. Το εξέφερε ο δικτάτορας Μεταξάς κι απο τη φυλακή ο Ζαχαριάδης ζήτησε , με την περίφημη επιστολή του ,να βγούν απο τις φυλακές οι κομμουνιστές για να πολεμήσουν στο μέτωπο.Το “ΟΧΙ” υπερέβη τις πολιτικές διαφορές και ενας ολόκληρος λαός, στρατιωτικά απαράσκευος , δεν επέτρεψε στην Ιταλία να περάσει.
Ύστερα ήρθε η παντοδύναμη Γερμανία , νικήτρια , αλλά όχι αμαχητί . Κυβέρνηση δοσίλογων (Τσολάκογλου ), κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και λεηλασία της χώρας απ’ άκρου εις άκρο, οχι μόνο δημοσιονομική (εξωφρενικά “έξοδα κατοχής”, κυκλοφορία ακάλυπτου νομίσματος ), αλλά και  κατασχέσεις, επιτάξεις, δέσμευση προμηθειών σε τρόφιμα υπέρ της Γερμανίας.
Σε μια Ελλάδα τεμαχισμένη απο την τριπλή (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική ) κατοχή και συνεχώς λεηλατούμενη, τον πρώτο κιόλας χειμώνα επέρχεται ο λιμός μαζί με επιδημίες, με αποτέλεσμα κάπου 250.000 νεκρούς, ενω οι μαυραγορίτες θησαυρίζουν.
gorgw1942Εως τότε ο τσακισμένος απο την πολεμική κακουχία λαός γλείφει τις πληγές του και στενάζει απο τη ναζιστική βαρβαρότητα, αλλά η πείνα αποτελεί το εφαλτήριο για μερικές απο τις πιο λαμπρές παγκοσμίως σελίδες αντίστασης.Η οποία , χωρίς να καταργεί, επιχειρεί πάλι να υπερβεί τον πολιτικό διαχωρισμό , με κορυφαία συμβολική στιγμή τον Γοργοπόταμο .
Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια ,το 1964 , τα απομεινάρια των δοσίλογων  Τσολάκογλου της κατοχής με τα τσουτσέκια τους , πνίγουν στο αίμα τον επίσημο εορτασμό στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας απο αντιστασιακούς το 1942.Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 45…..
Το ΕΑΜ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, αλλά η σηματοδότηση του ονόματός του είναι πανεθνική ( Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ),με ιδρυτικό σκοπό την “ απελευθέρωση του Έθνους απο τον ξένο ζυγό….”και την “κατοχύρωση του κυριαρχικού δικαιώματος του Ελληνικού λαού όπως αποφανθεί περί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του…”.4gapreich
Σαν σήμερα πριν απο ένα μόλις χρόνο, κάπου στην Λατινική Αμερική, οι σημερινοί “Τσολάκογλου”,απο του  βήματος της συγκέντρωσης των απανταχού Σοσια-ΛΗΣΤΩΝ, διαλαλούσαν “θέλουμε παγκόσμια κυβέρνηση και την θέλουμε ΤΩΡΑ”.Σήμερα , 70 χρόνια μετά το παράτολμο και πανεθνικό “ΟΧΙ”, η χώρα εισήλθε σε μια μεγάλη περιπέτεια, απο την οποία είναι άγνωστο αν, πότε και πως θα βγεί.Στην πραγματικότητα την κατάληξη αυτής της δοκιμασίας θα την αποφασίσει ο λαός της. Με όποιον τρόπο αυτός επιλέξει….. 

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr