«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17

Όνειρα Φθινοπωρινής νυκτός ......

pipero-1 haarp_4_1600x1200_wallpaper «Φανταστικοί» Διάλογοι….Άκουσα κάτι ενδιαφέροντες διαλόγους χτες βράδυ στον ύπνο μου και σας τους μεταφέρω!

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φυσικά και δεν υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας σε τέτοιους διαλόγους αλλά επειδή εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα στον εαυτό μου να γίνει – και βέβαια στον κόσμο της φαντασίας μου – αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σε κάποιους διαλόγους όπως σας τους παραθέτω παρακάτω (κάθε πιθανή ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι απολύτως…τυχαία και, φυσικά, φανταστική!)

*****

Συνάντηση επιπέδου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και μεταξύ του .......


Dr. Michael Spindelegger, Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, κάτοχο «Ντοκτορά» από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (όπου και υπήρξε Lecturer and Researcher at the Institute of Criminal Law) και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος προκύπτει ο παρακάτω «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ» διάλογος:

«Δημήτρη τελικά την κατέθεσες την Διατριβή σου για το Διδακτορικό; Ρωτώ επειδή θα χαρώ πολύ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να είμαστε απόφοιτοι του Πανεπιστημίου που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Πατρίδας μου…Ά, και μετά χαράς παρατήρησα ότι επιτέλους έχουν διαγραφεί από το βιογραφικό σου εκείνα τα «ΛΑΘΗ» που ανέδειξαν τα blogs αλλά τα πέρασαν στο «ντούκο» τα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ, ότι δηλαδή είχες και εσύ μια θέση σαν και αυτή που είχα εγώ στο Πανεπιστήμιο Βιέννης και είχες πάρει εκεί και το διδακτορικό σου…»

*****

Και ακούω σε έναν άλλο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» διάλογο τον δικό μας τώρα ΠΡΩΗΝ Υπουργό να λέει στην δική μας ΠΡΩΗΝ πρώτη Κυρία,

«Έ, καλά τώρα μην το κάνεις θέμα ότι εγώ πήρα το πτυχίο μου – όπως έχει ακουστεί - από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα χρόνια που ήμουν Υπουργός γιατί έχει επίσης ακουστεί ότι και εσύ πήρες το δικό σου και μαζί «ντοκτορά» χωρίς να είσαι πάντα εκεί και ενώ ήσουν αυτή που ήσουν στην Πολιτική ζωή της χώρας μας…»

*****

Δεν τον άκουσε κανείς τον συγκεκριμένο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» διάλογο όπου ο μέχρι πριν λίγες μέρες ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ της παρούσας Κυβέρνησης λέει με τον γνωστό βροντόφωνο και επιτακτικό του τρόπο στον αιφνιδίως προκύψαντα ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ και ΜΙΣΟ (!) του νεοσυσταθέντος σχήματος Κυβέρνησης:

«Καλά, εσύ στα σοβαρά πιστεύεις ότι θα δεχθώ εγώ την αφεντιά σου για…καπέλο; Αμ, δεν! Θα ξεσηκωθώ σαν τους Βενζινοπώλες και θα το πάρεις πίσω το Νούμερο ΕΝΑΜΙΣΗ όπως πήρες ο συνάδελφός μας ο Ντίνος ο Ρόβλιας το…πλαφόν! Άντε μην τα πάρω στο κρανίο σαν τον Νίκο τον Χατζηνικολάου προχτές στον ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ διάλογο (;) με τον πρόεδρο των Φορτηγατζήδων…Άντε, τώρα…»

*****

Θα προκύψει, οσονούπω, αυτός ο διάλογος ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό των Οικονομικών κάτοχο και Αγγλικού «Ντοκτορά» και πολλούς όχι μόνο Άγγλους αλλά και άλλους συναδέλφους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Καλά εμείς στις πατρίδες μας υποχρεώνουμε σε παραιτήσεις ακόμη και κολλητούς μας Υπουργούς που ακούμπησαν – παράνομα – τον κρατικό κορβανά ή δέχτηκαν –παράνομα – «βοήθεια» μεγεθών όπως 10 και 20 και 30 χιλιάδων ευρώ και εσείς στη δική σας Επικράτεια κουβεντιάζετε για 10 και 20 και 30 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα «εξετάζεται» στις ειδικές ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ τα σχετικά θέματα;»

Δεν άκουσα, ακόμη, την απάντηση του Έλληνα Υπουργού για τα Οικονομικά μας θέματα στο παραπάνω ερώτημα, αλλά την…περιμένω!

*****

Τον άκουσαν οι συμμετέχοντες στην Εξεταστική Επιτροπή Βουλευτές τον συγκεκριμένο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διάλογο, τον μετέφεραν στα ΜΜΕ και τον ακούσαμε χτες όλοι από τα δελτία ειδήσεων και ήταν, περίπου, ίσως όχι ακριβώς όπως παρακάτω:

«Δηλαδή Κυρία μου, εσείς ποιους θεωρείτε…ένοχους;»

«Εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, αλλά δεν δείχνει να συνειδητοποιούν ότι όταν φοράει κανείς παντελόνια αναλαμβάνει και τις ευθύνες του! Ρωτήστε τον κ Καραμανλή, τον κ Ρουσσόπουλο και τον κ Αγγέλου!!!»

*****

Αμ και ο άλλος ο φοβερός διάλογος ανάμεσα στον Καλαματιανό και τον Πόντιο; Σκέτη τρέλα:

«Πανίκα παλικάρι μου να την ξεχάσουμε την παρεξήγηση τώρα μάλιστα που ο Καρατζαφέρης έβαλε απέναντί σου τον δικό του βουλευτή και ο μπαγάσας μου ΕΚΛΕΨΕ για το Δήμο τον πρόεδρο της δικιάς μου ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα και τον έβαλε απέναντι στον δικό μας τον τέως Υπουργό και Βουλευτή, και ήρθε και η Ντόρα με αγκαλιές και φιλιά και – εβίβα να πάνε τα φαρμάκια κάτω - τσούγκρισε ποτήρια με τον Μπουτάρη!!! Σε σένα έχω ΟΛΕΣ τις ελπίδες μου γιατί αλλιώς στις 15 του Νοέμβρη με βλέπω να κάνω διάλογο με την άδεια Προεδρική μου καρέκλα..»

*****

Είχα την ψευδαίσθηση ότι θα ακούσω και άλλους διαλόγους Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή πρωί αλλά…Ξύπνησα!

Καλημέρα λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μας!

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

 1. Δάσκαλε, εάν δηλώσουμε ότι είσαι "άπαιχτος" λες κάποιοι να νομίσουν ότι σου κάνουμε αβάντα;
  ΔΕΝ μας πειράζει...Συνέχισε...Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περίοπα, συγνώμη, αλλά να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό;
  Γαμάς καθόλου ή μόνο γράφεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανωνυμε 11:46 ,για να σου ικανοποιησω την περιεργεια θα σου πω οτι γαμαω καθημερινα και εκτος προγραμματος καθε περιεργο που ρωταει..και να ξερεις "συναντω" πολλους καθημερινα δεν εισαι ο πρωτος που γαμαω."Δεν τραβας τα βυζια σου να μεγαλωσουν?"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Περίοπα, τι έγινε βρε και συγχίζεσαι, πές του απλά "γαμάω όποτε το θέλω" και άσε το παιδάκι να αναρωτιέται πότε το θέλεις, ..σε καλό σου με έκανες και γέλασα :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Αατον,Καλημερες στον Καναδα !!
  καμμια συγχιση φιλε μου,απλα πηρε την απαντηση που του πρεπει...και ειναι απο αλλου η αρχη(ταχαλια),εξ ου και το "τραβηγμα των βυζιων του" :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr