«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Αυγούστου 15

«αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει άλλος»

Η Σλοβακία δείχνει το δρόμο….

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Σλοβακίας, χώρας μέλους της ευρωζώνης, είχε δεσμευτεί να συμβάλει στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας με 800 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Όμως την Τετάρτη που μας πέρασε η Βουλή της Σλοβακίας απέρριψε πανηγυρικά τη συμμετοχή της χώρας αυτής στη διάσωση της χώρας μας. Η ευρωπαϊκή επιτροπή, μέσω του γνωστού Όλι Ρεν (κουράγιο Έλληνες), μάλωσε την Σλοβακία….  και άλλα τέτοια χαρωπά.

Η άρνηση της Σλοβακίας δεν πηγάζει τόσο από τα ηγετικά πολιτικά κλιμάκια, όσο από τον ίδιο τον λαό. Ο λαός αυτός έρχεται από…. ένα σκληρό κομμουνιστικό παρελθόν και εργάστηκε σκληρά, κάνοντας πολλές θυσίες για να είναι σήμερα στην ευρωζώνη. Παρόλα αυτά το κατά κεφαλήν εισόδημα των ελλήνων είναι 50% μεγαλύτερο από εκείνο των Σλοβάκων. Επομένως ο Σλοβάκος δεν ανέχεται να στηρίξει οικονομικά έναν πλουσιότερο λαό για να μην χάσει ο λαός αυτός (εν προκειμένω ο ελληνικός) από τις απολαύσεις του. Βέβαια το κατά κεφαλήν εισόδημα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αφού ο πλούτος στη χώρα μας, είναι συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων, αλλά αυτό δεν αφορά τον Σλοβάκο. Βλέπει τον πλούτο και την κατασπατάληση αυτού του πλούτου στη χώρα μας και δεν είναι διατεθειμένος να επιβραβεύσει σπάταλους.

Αν το παράδειγμα της Σλοβακίας το ακολουθήσουν και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, τότε η ΕΕ και το ΕΥΡΩ θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα. Εμείς δεν είμαστε σίγουροι για τις βουλήσεις των ίδιων των λαών της ευρωζώνης. Αν για παράδειγμα παρακάμπτονταν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης που κάνουν παιχνίδια με τις τράπεζες και το διεθνές κεφάλαιο και πηγαίναμε απευθείας στους λαούς να αποφασίσουν με δημοψηφίσματα, μάλλον οι λαϊκές αποφάσεις θα ήταν εναντίον της στήριξης της χώρας μας. Και στο κάτω κάτω δεν είναι και καμία στήριξη. Δανεισμός με τοκογλυφικά επιτόκια και σκληρούς όρους είναι.

Η Σλοβακία λοιπόν δείχνει τον πραγματικό δρόμο που επικρατεί στη διεθνή πολιτική σκηνή. Δείχνει ότι οι φαντασιώσεις του κ. Παπανδρέου για διεθνή αλληλεγγύη, διεθνή διακυβέρνηση και άλλα τέτοια που παρακάμπτουν το εθνικό και λαϊκό συμφέρον υπέρ του διεθνούς, είναι καταστροφικές.

Στον τόπο μας λένε «αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει άλλος».

Επομένως προέχει το δικό μας εθνικό και λαϊκό συμφέρον, η δική μας οικονομική ανάκαμψη με ίδια μέσα και όχι με δανεικά και διεθνή ελεημοσύνη.

Δεν πρέπει λοιπόν να κακολογούμε στους Σλοβάκους, αλλά θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για το μάθημα αυτό και να κοιτάξουμε επιτέλους τους Έλληνες, τους οποίους το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο τους έχει κυριολεκτικά γραμμένους.

Αρχική πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post_1525.html Από :  Ολυμπία

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. ν΄ αγιάσει το στόμα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΗΓΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ."ΕΛΙΤ"ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΣΛΟΒΑΚΟΙ @ flipflop [213.16.1xx.xxx]
    (@ NikosXN)
    Φίλε flipflop,
    χθες το βράδυ είδα στο κρατικό κανάλι PHOENIX μία ενδιαφέρουσα εκπομπή σχετικά με την χώρα μας. Αξιόλογα σημεία είναι τα εξής =
    1) Ο κ. Στουρνάρας υπεραμύνθηκε του εγκατεστημένου
    2) Ο καθηγητής του Uni Tόbingen είπε, ότι δεν βλέπει άλλη λύση από την χρεωκοπία και την επιστροφή στην δραχμή με 40% υποτίμηση, διότι η ανταγωνιστικότητα είναι χαμηλή και η ανάπτυξη εξελίσσεται αρνητικά, το δε χρέος συνεχώς αυξάνεται
    3) Ο ανεγνωρισμένος οικονομολόγος των πράσινων και ευρωβουλευτής είπε, ότι ίσως η χώρα θα είχε μία δυνατότητα, αν ανέβαινε η διεθνής οικονομία και εδημιουργήτο ανάπτυξη, προς τούτο απαιτούνται χρήματα και δεν γνωρίζει ποιός μπορεί να τα διαθέσει γιά την Ελλάδα.
    Και οι δύο συμφώνησαν, ότι το ελίτ της χώρας έκλεψε τα λεφτά και τώρα πληρώνει τα σπασμένα ο λαός, αυτή είναι η τραγωδία !!!
    Χαιρετώ από Germany

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr