«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Ιουνίου 2

«Αγαπημένη μου, σε παρακαλώ, να φροντίζεις τα μάτια μου...»

 

 pipero-2

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

      Η παγκόσμια κοινή γνώμη, οι εξειδικευμένοι πολιτικοί  επιστήμονες και κοινωνιολόγοι αλλά και οι απανταχού της γης απλοί πολίτες θεώρησαν και θεωρούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στο πέρασμα των αιώνων υιοθετήθηκε ως κυρίαρχο πολίτευμα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη ως το πλέον ευαίσθητο πολιτικό σύστημα.

      Η Δημοκρατία (ενδιαφέρον για πολιτικούς επιστήμονες και κοινωνιολόγους προκαλεί το γνωστό Ελβετικό μοντέλο) λειτουργεί μέσα από Κόμματα που εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικές-οικονομικές-πολιτικές θεωρίες και θέσεις και στα οποία εντάσσονται οι ψηφοφόροι.

       Είναι γνωστά πλέον σε όλους μας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μας και τα οποία, στο μεγαλύτερο μέρος τους, οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις των δύο μεγάλων Κομμάτων εξουσίας δηλαδή Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Και καθώς τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλονται από την «περίφημη τρόικα» γίνονται ολοένα και πιο δυσβάστακτα, γίνονται δυστυχώς και μέρα-με-τη-μέρα ορατοί οι κίνδυνοι αποσύνθεσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και ίσως  αποσταθεροποίησης του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος…

       Ταπεινή προσφορά είναι η παρακάτω «ανώνυμη ιστορία αγάπης» δύο νέων στη blog-άποψή μου και ταυτόχρονα θερμή παράκληση να φροντίζουν την Ελλάδα μας, την κοινωνική μας συνοχή και αλληλεγγύη οι σημερινοί, πρώην, και επόμενοι Αρχηγοί Κομμάτων, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, βουλευτές  και Κορυφαία στελέχη που εμπιστευθήκαμε στα χέρια τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας!

*************************************************************************************

      Υπήρχε κάποτε μια τυφλή κοπέλα τυφλή. Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή. Μισούσε τους πάντες, εκτός από τον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ της καθώς αυτός ήταν πάντα εκεί δίπλα της για κάθε ανάγκη και επιθυμία της επειδή κυριολεκτικά την λάτρευε!
    Του είχε πει πολλές φορές ότι αν μια μέρα γινόταν ένα θαύμα και θα μπορούσε να δει τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν!
    Μια μέρα κάποιος της δώρισε δυο μάτια και έτσι μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ επιθυμούσε.

    Είδε και τον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ της.

    Στο θάλαμο ανάνηψης εκείνος την ρώτησε γεμάτος χαρά:

    «τώρα που βλέπεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»
    Η κοπέλα έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από το γεγονός αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
    Το παλικάρι έφυγε από τη ζωή της με δάκρυα να πλημμυρίζουν τις κόγχες των ματιών του. Αργότερα της έστειλε ένα σημείωμα μιας μόνο αράδας:

   «Αγαπημένη μου, σε παρακαλώ, να φροντίζεις τα μάτια μου...»

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Κύριε καθηγητά εμείς σε..πάμε! Συνέχισε απτόητος τις παρεμβάσεις σου στα Ελεύθερα και Αδέσμευτα μέσα ενημέρωσης, στα blogs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr