«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιουνίου 20

Συμφωνεί ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το διάταγμα Λοβέρδου;;;

Την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός εργασίας κ. Λοβέρδος επισκέφτηκε τον ΠτΔ προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του σχετικά με το γνωστό μνημόνιο.

Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, κατά την υποδοχή του υπουργού ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Παπούλια το εξής: “οι εργαζόμενοι πρσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε”.

Απαντώντας ο κ. Παπούλιας, λίγο αργότερα, είπε το εξής:  ”Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα”, εννοώντας προφανώς ότι οι αρμοδιότητές του, όπως αυτές καθορίζονται στο Σύνταγμα, δεν του επιτρέπουν να μην υπογράψει. Διαφορετικά δεν κατανοούμε τι νόημα θα είχε αυτή η αναφορά στις συνταγματικές του αρμοδιότητες.

Όμως ο λαός θέλει οπωσδήποτε να γνωρίζει….. τη γνώμη του Προέδρου του σε σχέση με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου προεδρικού Διατάγματος. Θέλει να ξέρει αν συμφωνεί ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυτό που υπογράφει.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αν ο Ανώτατος Πολιτειακός παράγοντας ......

συμφωνεί, τότε έχει καλώς, η ευθύνη της απόφασης είναι δική του, αλλά θα πρέπει και ο λαός να το γνωρίζει. Αν πάλι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο ενός τόσο σημαντικού για το λαό διατάγματος που υπογράφει, τότε τίθεται μείζον πολιτειακό ζήτημα ουσιαστικής λειτουργικότητας του πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που ο ΠτΔ υπογράφει χωρίς να συμφωνεί, επειδή τον υποχρεώνει το Σύνταγμα, ο βουλευτής ψηφίζει, παρά το ότι διαφωνεί, γιατί αλλιώς θα διαγραφεί, ο υπουργός δεν μπορεί να διαφωνήσει γιατί θα αποπεμφθεί, ο λαός δεν ερωτάται γιατί θεωρείται  ”ανώριμος”, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Μα τότε, ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό εδώ τον τόπο;

Υπενθυμίζουμε πάντως πως υπάρχει και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_1698.html

ARISTOMENHS σχολίασε στο  olympia.gr 

Ιουνίου 20, 2010 στο 9:57 μμ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr