«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Απριλίου 22

Tο σύστημα.... Καράβελλα και το μ@@νί της “Χάϊδως” χτενίζετε !

Η ΧΑΪΝΤΙ είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στο Βερολίνο. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της, αποφασίζει να επιτρέψει στους πιστούς της πελάτες -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι αλκοολικοί- να πίνουν όσο θέλουν τώρα και να πληρώνουν αργότερα. Οποτε έχουν και όπως μπορούν. Η ίδια καταγράφει λεπτομερώς όλα τα ποτά που καταναλώνονται σε λογιστικά βιβλία και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, χορηγεί δάνεια στους πελάτες της.

ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ πολύ γρήγορα αυτό το «σύστημα της Χάιντ» (που, στα ελληνικά, θα τη λέγαμε Χάιδω!), και πολύς κόσμος αρχίζει να πλημμυρίζει το ωραίο της μπαράκι. Εκμεταλλευόμενη την ελευθερία που νιώθουν οι πελάτες, τώρα που εκείνη τους απάλλαξε από το βάρος της άμεσης πληρωμής, η Χάιντι αυξάνει τις τιμές του κρασιού και της μπύρας, που είναι τα ποτά που καταναλώνονται περισσότερο. Ο όγκος των πωλήσεών της, βεβαίως, αυξάνεται θεαματικά.

ΕΝΑΣ νέος και δυναμικός σύμβουλος πελατών σε μια τοπική τράπεζα, αναγνωρίζει ως μελλοντικά πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης το ποσό που θα προκύψει από την αποπληρωμή της πίστωσης που παίρνουν οι πελάτες και αυξάνει το δανειοληπτικό όριο της Χάιντι. Δεν έχει, ο τραπεζικός σύμβουλος, κανέναν λόγο ανησυχίας, καθ’ ότι υπάρχουν ως εγγύηση τα ίδια τα χρέη των αλκοολικών. Στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, ειδικοί τραπεζικοί μετατρέπουν αυτό το περιουσιακό στοιχείο σε τραπεζικά προϊόντα με τις ονομασίες «Πιοτ-ομόλογα», «Αλκ-ομόλογα» και «Εμετ-ομόλογα». Αυτά τα προϊόντα εμπορεύονται κατόπιν στις παγκόσμιες αγορές. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι σημαίνουν αυτές οι… περίεργες ονομασίες των ομολόγων και πώς αυτά είναι εγγυημένα. Ομως, καθώς οι τιμές τους αυξάνονται διαρκώς, μεγαλώνει η ζήτησή τους και γίνονται μπεστ-σέλερ τραπεζικά προϊόντα.

ΜΙΑ μέρα, παρ’ όλο που οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν, ένα στέλεχος της τράπεζας, με ειδικότητα σε θέματα «μάνατζμεντ ρίσκου», αποφασίζει και η απόφασή του γίνεται δεκτή, ότι ήρθε καιρός, σιγά-σιγά, η τράπεζα να αρχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή των χρεών που συσσωρεύτηκαν από τους πότες στο μπαρ της Χάιντι. Ομως, οι αλκοολικοί άνεργοι αδυνατούν, βεβαίως, να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αφού είναι άνεργοι οι άνθρωποι, κάτι που δεν έκρυψαν ποτέ, ούτε από τη Χάιντι, ούτε από τους τραπεζίτες. Ταυτόχρονα και ως συνέπεια αυτού, η Χάιντι δεν μπορεί να είναι συνεπής προς τις δανειοληπτικές της υποχρεώσεις και κηρύττει χρεωκοπία.

To «Ποτ-ομόλογο» και το «Αλκ-ομόλογο» χάνουν το 95% της αξίας τους. Το «Εμετ-ομόλογο» πάει λίγο καλύτερα και πέφτει μόνον κατά 80%. Οι προμηθευτές του μπαρ της Χάιντι είχαν δώσει στην πελάτισσά τους, τον καιρό που όλα ήταν καλά κι ωραία, πολύ ελαστικούς όρους για την αποπληρωμή των χρεών της προς αυτούς, αλλά έχοντας επενδύσει και οι ίδιοι σε αυτά τα τραπεζικά ομόλογα, είναι τώρα μπροστά σε μια νέα, διαφορετική κατάσταση. Ο προμηθευτής των κρασιών χρεωκοπεί και εκείνος που της πουλούσε μπύρες εξαγοράζεται από έναν ανταγωνιστή του. Η τράπεζα, έπειτα από μαραθώνιες και δραματικές διαβουλεύσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, σώζεται με γενναία χρηματική ένεση από το κράτος, το οποίο αποφασίζεται να βρεις τους πόρους αυτούς από έναν καινούργιο φόρο, που θα βαραίνει μόνον εκείνους που δεν καταναλώνουν αλκοόλ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια εξήγηση που μπορούμε όλοι να καταλάβουμε…
(Κυκλοφορεί στο Ιντερνετ, αρχικώς στα γερμανικά, κατόπιν και σε άλλες γλώσσες. Η μετάφραση αυτή, από τον υπογράφοντα, από αγγλικό κείμενο)      ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/04/2009

Σ.Περίοπα :mail αλυσίδα , αγνώστου πατρός.... Πηγή :http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/04/t.html

Και η συνέχεια στο παραμυθάκι μας απο τον εξαίρετο  Mr  Spokk   στο   olympia.gr

Παρέλειψαν να γράψουν βέβαια οι της “Ε”, ότι η ΊΔΙΑ τοπική τράπεζα, που πρώτη “ανακάλυψε” τα ομόλογα με τα εξωτικά ονόματα, σε άλλο της τμήμα, έφτιαξε ένα άλλο δομημένο ομόλογο, το CDS-(«Πιοτ-ομόλογα»-«Αλκ-ομόλογα»-«Εμετ-ομόλογα») και το πούλαγε ως “ασφάλεια” στους αγοραστές των εξωτικών ομολόγων ή σε άλλους “πελάτες”..........

Επειδή όμως οι υπεύθυνοι στα 2 τμήματα της ίδιας τράπεζας, που μπορεί να ήταν και συγκάτοικοι ή κουμπάροι, είχαν και φιλοδοξίες, αποφάσισαν να “ρίξουν” το “Σινικό Τοίχος” στα μεταξύ τους γραφεία και αντάλλασσαν από κοινού πληροφορίες όγκου συναλλαγών (transactions), ομόλογα – CDS της συμπαθέστατης Χάϊντης, η οποία ζούσε τον δικό της Μύθο.

Αρχικά, με την βοήθεια Hedge Funds, currency swaps και άλλων «νόμιμων άρα και ηθικών» τρόπων, αγόρασαν μεγάλο αριθμό εξωτικών ομολόγων με το ελάχιστο κεφάλαιο και την ίδια ώρα αγόρασαν ΚΑΙ CDS (ασφάλειες) κατάστρωναν το 2ο μέρος του σχεδίου τους…

Τα εξωτικά ομόλογα της Χάϊντης στην αρχή ήταν ανάρπαστα. Ανέβαιναν, ανέβαιναν.. και κάποια στιγμή που είχαν απογειωθεί, οι 2 συνάδελφοι, πούλησαν τα εξωτικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους. Μεγάλα κέρδη! Το σχέδιο τους όμως ήταν ακόμη στην αρχή!

Το 3ο μέρος του σχεδίου ήταν το εύκολο. Απλά… περίμεναν.

Όταν τα χρέη των πελατών της Χάιντης, άρχισαν να ΜΗΝ πληρώνονται από τους άνεργους πελάτες της, οι τιμές των CDS (ασφάλειας) άρχιζαν επίσης να ανεβαίνουν. Ένδειξη θετική για τα σχέδιά τους.

Οι πελάτες της Χάϊντης συνέχιζαν να μην πληρώνουν, και τα CDS συνέχιζαν να ανεβαίνουν.

Λίγο πριν αρχίσει η μεγάλη κατρακύλα των εξωτικών ομολόγων της Χάϊντης, πέρασαν στην επόμενη πράξη του σχεδίου τους.

ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ εκ νέου ΕΞΩΤΙΚΑ ομόλογα της Χάιντης και την ίδια στιγμή, τα Πούλησαν ξανά (NAKED SHORT SELLING).

Και τότε πέρασαν από της Χάϊντης μια βόλτα!
Μαζί με συναδέλφους τους από μια ΑΛΛΗ, μεγαλύτερη τράπεζα ονόματι ΔΝΤ. Εκεί βλέπετε δούλευε ένας μπατζανάκης τους και αποφάσισαν να τον βάλουν και αυτόν στο κόλπο. Παράγγειλαν λοιπόν από μια μπύρα και κατέθεσαν την πρότασή τους για ΣΩΤΗΡΙΑ μέσω ενός ΝΕΟΥ δάνειου στην Χάϊντη, υπό την προϋπόθεση το ΔΝΤ να αναλάβει τα οικονομικά του μαγαζιού της…και την πίεζαν… και της πρόσφεραν ΕΛΠΙΔΑ και ΦΟΒΟ. (2η μπύρα δεν αγόρασαν).

Λίγο πριν η καημένη η Χάϊντη “συγκινηθεί” από το ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΟ της κατάστασής της και υπογράψει το ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ της ΦΙΛΙΚΗΣ αυτής μεγάλης τράπεζας (ΔΝΤ), οι συνάδελφοι, που μπορεί να ήταν και ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ, ή κουμπάροι, ή/και μπατζανάκηδες, αποφάσισαν να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ μετοχές της Χάϊντης, που στο μεταξύ είχαν πιάσει ΠΑΤΟ και τις ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ σε αυτούς που αρχικά τους τις είχαν ΔΑΝΕΙΣΕΙ. (Αποκομίζοντας έτσι, νέα κέρδη στις «επενδύσεις» τους).

Επίλογος

Η Χάϊντη υπέγραψε.

Το ΔΝΤ μπήκε στο μαγαζί της και έπιασε δουλειά.

Ξεκίνησε με κατασχέσεις περιουσιών από τους άνεργους και καταχρεωμένους πελάτες της. Συνέχισε με απόλυση της Χάϊντης από το ίδιο της το μαγαζί και μερική διευθέτηση των χρεών της. Προχώρησε σε αναδιάταξη του μαγαζιού. Από μπυραρία το έκανε τεκέ. Για τον λόγο αυτό «επένδυσε» σε αγορά μεγάλης ποσότητας ελληνικής κάνναβης. Στη συνέχεια, πούλησε το παλιό μαγαζί της Χάϊντης, σε ένα νεόπλουτο Τούρκο, που βάφτισε την ελληνική κάνναβη «Turkish χασίς» (the best in the World). Τον δάνεισε μάλιστα αρχικό κεφάλαιο για να προχωρήσει τη Bussina του έταξε «φτηνά και συνεχή δάνεια», και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, τον βοήθησαν να μαγειρέψει λίγο και τα βιβλία του!

Το κόλπο των συναδέλφων, που μπορεί να ήταν και συγκάτοικοι ή κουμπάροι ή μπατζανάκηδες, είχε δρόμο μακρύ ακόμη…

Είχαν να σχεδιάσουν νέα εξωτικά ομόλογα. Τα fount-ομόλογα, τα has-ομόλογα και τα opium-ομόλογα. Συνάμα, είχαν να εφεύρουν και τα ασφάλιστρα αυτών – CDS ασφάλειας στα fount-has-opium-ομόλογα …

Δύσκολη δουλειά…

Ίσως η νέα τους εργασία, να τους κέρδιζε ένα ακόμη  Nobel Prize…

Μια νέα πυραμίδα είχε μόλις αρχίσει…
Το επόμενο θύμα είχε επιλεχθεί. Θα ήταν Τουρκικής εθνικότητας.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr