«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Απριλίου 15

Πόσο ρόδινη είναι η ζωή ? Με τα μάτια ενός νέου σήμερα !

Το παρακάτω e-mail  έχει  σταλεί  απο  ενα αναγνωστη μας για να το δημοσιευσουμε.
Τον ευχαριστουμε εμεις για την τιμη που μας κανει,για την δυνατοτητα να αφουγκραστουμε
τις αγωνιες και το αγχος των νεων μας για το αυριο στην πατριδα μας,καθως τουλαχιστον
για τον υποφαινομενο υπαρχει χασμα γενεων με την νεολαια και με τους νεωτερους ακομα,
καθιστωντας αδυνατη την αμεση αντιληψη και ακροαση τους.
Παρακαλω ολους σας αλλα και οσους αισθανονται νεοι (σαν και μενα ;-))να παρουν θεση
με σχολια στους προβληματισμους και αγωνιες του συν-αναγνωστη μας.Ολοι μαζι  ας
προσπαθησουμε να φωτισουμε ο ενας τον αλλο και να μεταλαμπαδευσουμε σε ολους μας Ενοτητα. Ορισμένοι προβληματισμοι του ειναι καπως ακραιοι,συγχωρηστε τους αναλογιζομενοι οτι η
ευθυνη για αυτο βαρυνει εμας τους μεγαλυτερους.Τι παιδεια παρηχαμε αλλωστε τις προηγουμενες
δεκαετιες στα παιδια μας για να τους ζηταμε και τα ρεστα..Και αξιοσημείωτο  είναι  ότι τα τελευταία 16 χρόνια  η παιδεία του αναγνώστη μας , καλλιεργήθηκε   μόνο από Δημόσια Σχολεία  χωρίς την  φυσική  παρουσία πατέρα στην  οικογένεια! Αλλωστε σε κατ' ιδίαν επικοινωνία  μας παραδεχεται οτι χρειαζεται πολυ "διαβασμα" ακομη.Επιπλεον ο φιλτατος 29χρονος γράφει τις σκεψεις του ,ζητωντας την καλοπροαιρετη κριτικη μας και οχι την καταδικη του για αυτες.Τα σχολια σας στο τελος ελευθερα και κοσμια σας παρακαλω.
  Περίοπας   
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΠΟΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ : ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ...ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ?? 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 νεοι Επειδή διαβαζω στα ΜΜΕ και ακουω δεξια και αριστερα οτι πανε ασχημα τα πραγματα
για τη χωρα μας,και η χωρα μας ειμαστε εμεις, οι κάτοικοί της, εγω παρολο που είμαι 29 χρονω και αγωνιζομαι να στρωσω τη ζωη μου, γεματος ανησυχια απο αυτα, γραφω σε ένα χαρτι τις αγωνιες και σκεψεις μου να τις στειλω στο ιστολογιο σας και εαν και εφόσον μου κανετε την τιμη να τα δημοσιευσετε, να παρακαλεσω για την κριτικη και την γόνιμη συζητηση των υπολοιπων αναγνωστων σας μεσω σχολιων....

Διαπιστωνω οτι τα παχια λογια για την ευημερια που θα εφερνε η εισοδος μας στην ζώνη του ευρω αποδειχτηκαν ψεμματα.Η οικονομικη κριση ειναι υπαρκτη,αλλά αφορά μόνο την τσεπη του απλου λαου.Η Ελλαδα εχει χασει την αυτονομια της, έχει γίνει υποχείριο ξενων δυναμεων και αυτο διευκολυνει ακομα περισσοτερο τα σχεδια της
παγκοσμιοποιησης οσον αφορα την κατάργηση της εθνικης μας ταυτοτητας.
Γιατι οσο το βιωτικο επιπεδο του κοσμου χαμηλωνει τοσο πιο ευκολα φθειρονται οι
συνειδησεις.Τα τηλεοπτικα καναλια ειναι πληρως ελεγχομενα και εκτελουν εντεταλμενο
σχεδιο.Προβαλλουν προγραμματα που αποσυντονιζουν την σκεψη, υποτιμουν την νοημοσυνη
των τηλεθεατων και δημιουργουνε λανθασμενα προτυπα για την νεολαια.Τα δελτια ειδησεων
φροντιζουν σε .....

καθε εθνικη επετειο να σχολιαζονται αρνητικα οι παρελασεις και να
παρουσιαζονται ως ρατσιστικες.Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οταν το 2003 ο Αλβανος
αριστουχος μαθητης Τσεναι εγινε σημαιοφορος σε σχολικη παρελαση, δωσανε τεραστια εμφαση
οχι τοσο στο γεγονος αλλα στις αντιδρασεις του κοσμου περνωντας την γραμμη οτι αυτες
οι συμπεριφορες ειναι ακραιες,εθνικιστικες και ρατσιστικες.Σημερα εξακολουθει να γινεται
το ιδιο αφου στην φετινη γιορτη της 25ης Μαρτιου προβληθηκαν τα συνθηματα των Ο.Υ.Κ και
στα παραθυρα φιλοξενηθηκαν μαθητες που οχι μονο αντιδρουν στις παρελασεις αλλα υποστηριζουν
οτι και πολλοι απο αυτους υποχρεωνονται απο τα σχολεια κατι το οποιο δεν ισχυει.Η σταδιακη
υποβαθμιση της παιδειας σε συνδυασμο με την συρρικνωση των ιστορικων βιβλιων εχουν σαν
αποτελεσμα οι νεοι να εχουν πληρη αγνοια της ελληνικης ιστοριας και να αφανιζεται η εθνικη
μνημη.Η προσευχη στα σχολεια σιγα σιγα θα καταργηθει ανεξαρτητα απο το γεγονος οτι σε αυτη
δεν συμμετεχουν μαθητες αλλων δογματων και θρησκειων.Οι αλλοδαποι που ζουν στην Ελλαδα ειναι
ηδη πολυ παραπανω απο το οριο που μπορει να αντεξει η χωρα, η λαθρομεταναστευση παραμενει
ανεξελεγκτη και αντι να παιρνονται μετρα για την καταπολεμηση της η κυβερνηση χαριζει
απλοχερα την ελληνικη ιθαγενεια. Θα ηθελα να γραψω και αλλα, δεν φτανει ομως ενα mail.
Αγαπω την πατριδα μου,τιμω την ελληνικη σημαια,σεβομαι την ιστορια και τις παραδόσεις του εθνους μας. Αντιδρώ στην καταργηση της εθνικης ταυτοτητας, της θρησκειας και των συνόρων. ανασφαλεια Δεν μισώ τους αλλοδαπους αλλα δεν δεχομαι να λειτουργουν εις βαρος της πατριδας μου. Πιστεύω οτι πρεπει να απελαθουν ολοι οι λαθρομεταναστες και τα συνορα να κλεισουν.
Πρεπει πρωτα να εξασφαλιζεται εργασια και αξιοπρεπεις συνθηκες ζωης στους ελληνες και αν συμβει αυτο τοτε να εξεταστει διαφορετικα το θεμα των μεταναστων.
Αντιδρω σε καθε ανθελληνικη ενεργεια που εξυπηρετει αμερικανικα και εβραϊκά συμφέροντα συνεπώς ειμαι κατα της παγκοσμιοποιησης.
Δεν λησμονω χαμενες πατριδες ουτε το αιμα που ποτισε το δεντρο της λευτεριας. Δεν δεχομαι αμφισβητηση συνορων, παραβιασεις εναεριου και θαλασσιου χωρου.
Δεν δεχομαι να θιγεται η ιστορια τα ιδανικα και οι αξιες της ελληνικης φυλης απο κανεναν. Πιστεύω οτι η χωρα πρεπει να διοικειται απο ανθρωπους με εθνικιστικη και ελληνοκεντρική ιδεολογία γιατί μονο ετσι θα κρατηθει ορθιο το εθνος.

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

Μετα τιμης για την φιλοξενια  σας  ο αναγνώστης   Νικόλας

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια:

  1. geia !

    ειμαστε στην ιδια ηλικία και εχω και γω προβληματισμούς για τα θέματα που σε απασχολούν!

    ναι ισως να είμαστε πολύ ελαστικοί στα μεταναστευτικά ρεύματα και αναμφισβήτητα αυτό το γεγονός επηρεάζει την εθνική μας συνηδειτότητα! από την άλλη είμαστε και άνθρωποι και η ανθρώπινη μας ταυτότητα άραγε τι σχέση έχει με την εθνική μας ταυτότητα? τι υπερέχει ? το έθνος μας ή η ανθρωπότητα ? δεν ξέρω ! αναρωτιέμαι!

    λέμε ότι δεν μας αρέσει η παγκοσμιοποίηση αλλά χρησιμοποιούμε κάθε μέρα την τεχνολογία και τους τρόπους -που η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει προσιτούς- και για να ενημερωνόμαστε και για να μαθαίνουμε και για να κάνουμε τη ζωή μας ποιο δημιουργική! όλοι μας έχουμε γευτεί τα φρούτα της και τρώμε και ντυνόμαστε και ζούμε με αυτά!

    η ιστορία μας έχει δέιξει ότι όλα αλλάζουν! το έθνος μας δημιουργήθηκε κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο και έκτοτε έχει καταγράψει μια ιστορία όπως και κάθε άλλο έθνος στον κόσμο!
    άλλα έθνη εξαφανίστηκαν και άλλα κρατιούνται ακόμα και άλλα θα εξαφανιστούν κάποια στιγμή! η ιστορία όμως έχει γραφτεί και θα γράφεται ξανά και ξανά. αυτό που μένει είναι να την κοιτάμε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! δεν ακούω συχνά άτομα να θέλουν να μάθουν για να γίνουν καλύτεροι Έλληνες.

    οι κουλτούρες ανέκαθεν παντρεύονταν και παντρεύονται και αυτό που γίνεται είναι μια σούπα που η ποιότητά της εξαρτάται από τα φίλτρα που εμείς σαν πολιτισμένοι-υποτίθεται-άθρωποι εξελίσσουμε και εφαρμόζουμε.

    τι κιαν βάλουμε 1001 συστατικά σε αυτή τη σούπα ? αν τα διαλέξουμε προσεκτικά και τα φιλτράρουμε συνηδειτά το αποτέλεσμα θα είναι και νόστιμο και θρεπτικό!

    αυτό δεν θέλουμε? μια τροφή για να συνεχίσει να ζει και να εξελίσσεται το είδος μας όσο πιο σοφά και δημιουργικά γίνεται. Σαν να μου φαίνεται ότι σε αυτή τη σούπα δεν χωράνε έθνη και θρησκείες και ψηλά φράγματα όπως αυτά που υψώνουμε συνεχώς δίχως καν εκτενή συλλογισμό και γνώση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνέχεια...

    ναι θα μου πεις πληρώνουμε το κράτος μας με τον ιδρώτα μας για να προστατεύει τα σύνορά μας αλλά την ίδια στιγμή πουλάμε τα σπίτια μας στα χωριά σε ξένους για πενταροδεκάρες που θα μας βοηθήσουν για την μετάβασή μας -με τα χρήματα που θα εξασφαλίσουμε- στη ζωή μας στην πόλη η στην προσπάθειά μας για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου....

    φάσκουμε και αντιφάσκουμε τόσο πολύ σαν κοινωνία που πια έχω χάσει τον μπούσουλα!

    γιατί άραγε αφού διατυμπανίζουμε τόσο τον πολιτισμό μας και το έθνος μας δεν είμαστε ικανοί να μεταδώσουμε τα έθιμά μας και τη γνώση μας και στους άλλους ? γιατί μας πειράζουνε οι ξένοι και δεν κοιτάμε να τους κάνουμε ανθρώπους αφού διατυμπανίζουμε την "ανώτερη" ανθρώπινή μας φύση?

    γιατί δεν κοιτάμε να μάθουμε από αυτούς ? γιατί κατακρίνουμε την παγκοσμιοποίηση αντί να την συζητάμε και να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει?

    και ας πάμε και στην ανασφάλεια που λέμε ότι παίζει ! ούτε γω έχω δουλειά και ζορίζομαι αλλά πιστεύω ότι οι καιροί μας είναι μια χαρά και έχουμε να μάθουμε πολλά από ότι συμβαίνει! κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να του σερβίρονται έτοιμα πράγματα ! δε σ'αρέσει? παίζουν και χωριά και χωράφια και άλλες διέξοδοι σε όλα τα προβλήματά μας! εμείς θέλουμε απλά περισσότερα και απαιτούμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες που μας έχουνε καρφωθεί λες και έχουμε γεννηθεί με συμβόλαιο που μας παρέχει πολλά και μετά απιυδέιζουμε σαν κάποιος να μην τήρησε το συμβόλαιο αυτό!

    γιατί όταν έρχονται οι μετανάστες βρίσκουν δουλειές αφού λες ότι δουλειές δεν υπάρχουν? μήπως υπάρχουν αλλά δεν τις θέλουμε? μήπως το ότι είμαστε τόσο παιχταράδες μας απαγορεύει να ρίξουμε λίγο τη μύτη μας και να δουλέψουμε σαν σκυλιά έτσι όπως οι πατέρες αυτού που λες έθνος κάνανε?
    Τι δουλειά έχουμε στην αυστραλία και την αμερική και τη γερμανία αν υπάρχουν τόσες δουλειές ?
    οι έλληνες αγαπητέ μου έχουν πάρει τα διάπατα όπως και οι άλλοι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας!

    για μένα φταίει ο τρόπος που χειριζόμαστε τα θέματα και όχι η ύπαρξη αυτών των θεμάτων.

    μη μου πείς ότι δεν σου αρέσουν τα παζλ! το θέμα είναι να μπεί το κάθε κομμάτι στη σωστή θέση.
    το να λέμε δεν θέλουμε τα παζλ ! το κατεβάστε τα από τα ράφια δεν υφίσταται για μένα τόσο πολύ σαν αντίληψη!


    αυτά στα γρήγορα
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι 38 ετών και νιώθω και εγώ κάπως έτσι. Από την μια δεν μου αρέσει αυτήν η συνεχόμενη "γκρίνια" και μιζέρια πολλές φορές που βγάζουμε όλοι καμιά φορά στα blog μας , άθελά μας ίσως τις περισσότερες φορές.
    Από την άλλη , αφού ρε η κατάσταση έχει στραβώσει , τι να κάνουμε ; Να υποκρινόμαστε πως όλα είναι τέλεια και να χαζεύουμε το DVD της Τζούλιας συνεχίζοντας τον εθνικό αυνανισμό ;
    Κατανοώ απόλυτα τους προβληματισμούς που αποτυπώνονται.
    μακάρι να μπορούσα να προτείνω και μια ρεαλιστική λύση . Μόνο μια προς το παρόν μπορώ να σκεφτω.
    Την ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Αυτήν όμως προϋποθέτει αυτοβελτίωση μέσα από την μόρφωση . Λέγοντας μόρφωση εννοώ ουσιαστικά πράγματα και όχι το σκουπιδαριό πολλές φορές της δημόσιας παιδείας .
    Δυστυχώς πολλά πρέπει να τα ανακαλύψουμε μόνοι μας και να δούμε τα πράγματα καθαρά. Να ασχοληθούμε να μάθουμε την ιστορία μας , απαλλαγμένοι από παραμορφωτικά πρίσματα.
    Δεν γίνεται Εθνικός Βίος με εθνικά μυστικά και εθνικά ψέμματα.
    Όταν γίνει αυτό στο βαθμό που είναι δυνατός για τον καθένα , τότε θα μπουν και πολλά κομμάτια τους παζλ στην θέση τους , όπως πολύ σωστά λέει και ο Psychedelic Reflection .
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοι μου ευχαριστω για τα σχολια σας..ο Νικολας δεν εχει ευχερεια προσβασης στο δικτυο και θα σας απαντησει αυριο το απογευμα..και παλι ευχαριστουμε για την προσοχη σας..και εγω και ο Νικολας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κατωθι ειπαν στο :
    ..[http://olympia.gr/2010/04/15/%CF%8C-%CF%8C-%CE%AF-%CE%AE-%CE%AC-%CF%8Csi/]..

    Efrosyni είπε
    Απριλίου 15, 2010 στο 8:56 μμ

    Μια χαρά τα λες Νικόλα. Καθημερινά έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι από την κατάντια της πατρίδας μας. Από τους βολεμένους, τους πουλημένους και τους αδιάφορους. Οι μόνες μου παρήγορες σκέψεις είναι ότι α) Αλλος κάνει κουμάντο σ’αυτόν τον κόσμο και β) ουδέν κακόν αμιγές καλού.
    Απάντηση

    *
    Νίκολας είπε
    Απριλίου 15, 2010 στο 10:22 μμ

    Να μου επιτρεψεις με την σειρα μου να χαρισω στον φιλο μας ενα ποιημα απο τον μεγαλο Παλαμα σαν μηνημα ελπίδας.

    γ) ΤΟ ΣΑΪΤΕΜΑ

    Και χαμήλωσες, ω Φοίβε, από τα ύψη
    των Ολύμπων των αγνών
    προς του χαύνου την πατρίδα,
    προς τη χώρα των οκνών.
    Κ’ έπαιξες τη λύρα, ανάβρυσμα
    παναρμονικών πηγών!
    Λόγια σ’ απαντήσανε βαρήκοων
    και περίγελα τυφλών.
    Τότε, σα να γύρευες την πλάση
    να λυτρώσης από μόλυσμα,
    κι απ’ τ’ ακάθαρτα όλα τον αέρα,
    έριξες τη λύρα, κ’ έγινες
    σαϊτευτής, και τα σαΐτεψες
    των ανοήτων τα κοπάδια πέρα ως πέρα!

    μη φοβαστε τίποτα!!!
    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ προσεκτικά διάβασα τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του Νικόλα.Προβληματισμοί κι αγωνίες που έχουν οι περισσότεροι από εμάς ανεξαρτήτου ηλικίας.Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του aldebaran.
    Την ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.Καλό είναι να ερευνούμε μόνοι μας και να διαμορφώνουμε γνώμη,απαλλαγμένοι από παραμορφωτικά πρίσματα.Έχω πέσει κι εγώ θύμα παραμορφωτικού πρίσματος και πολύ πρόσφατα μάλιστα.
    Ευτυχώς ερεύνησα μόνη μου και δεν εκτέθηκα.
    Δεν γίνεται Εθνικός Βίος με εθνικά μυστικά και εθνικά ψέμματα.
    Την καλησπέρα μου στον Νικόλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα σε ολους σας.Ειμαι ο Νικολας και θελω να σας ευχαριστησω μεσα απο την καρδια μου για την τιμη που μου κανατε να διαβασετε το κειμενο μου και για τον χρονο που αφιερωσατε.Επισης να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον Περιοπα για τη σημαντικη του βοηθεια και την συνεργασια.Το e-mail μου για οποιον φιλο η φιλη ενδιαφερεται να επικοινωνησει μαζι μου ειναι το greek_assault@yahoo.gr. Mετα τιμης Νικολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr