«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Απριλίου 17

Παγκόσμια Έλλειψη Χρημάτων !!

Τελευταία δεχόμαστε καταιγισμό του όρου « Παγκόσμια Οικονομική Κρίση » από παντού. Από τα παγκόσμια ΜΜΕ, πολιτικούς, και οικονομικούς αναλυτές.

Πως και δεν έχει παρέμβει ακόμα ο κ. Μπαμπινιώτης είναι παράδοξο.money

Κατά την γνώμη μου αυτός ο όρος είναι ψεύτικος.

Αν αντικαθιστούσαμε τον όρο « οικονομική κρίση» , είτε αυτή είναι παγκόσμια είτε κρατική είτε ατομική με τον όρο « έλλειψη χρημάτων » , νομίζω ότι αμέσως θα αντιλαμβανόμασταν κάποια πράγματα εντελώς διαφορετικά και θα σκεφτόμασταν μερικά πράγματα όπως:

Τι έγιναν τα χρήματα που υπήρχαν και τώρα δεν υπάρχουν? Ποιοι τα έχουν μαζέψει? Γιατί τα έχουν μαζέψει?

Εφόσον υπάρχει έλλειψη χρημάτων γιατί δεν φτιάχνουν μερικά?

Μήπως τα χρήματα είναι όλα από χρυσό και ασήμι και ξαφνικά στέρεψαν όλα τα ορυχεία χρυσού και ασημιού και έτσι δεν μπορούν να φτιάξουν άλλα χρήματα?

Το αντίκρισμα σε χρυσό για την έκδοση χρημάτων έχει καταργηθεί από το 1973.

Ποιοι εκδίδουν τα χρήματα και ελέγχουν πόσα χρήματα θα εκδοθούν? Με ποια κριτήρια? Είναι τα κράτη που ελέγχουν και εκδίδουν τα χρήματα όπως ορίζουν τα συντάγματα τους και η κοινή λογική ή έχουν παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα σε άλλους? Αν το έχουν παραχωρήσει, σε ποιους και γιατί? Είναι νόμιμο αυτό? Ηθικό πάντως δεν είναι.

Αν έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα έχετε σκεφτεί ποιοι θα έχουν « οικονομική κρίση = έλλειψη χρημάτων »? Μήπως ο κ. Βγενόπουλος δεν θα καπνίζει πλέον πούρα Cohiba, θα είχε πρόβλημα με την τιμή της βενζίνης ο κ. Βουλγαράκης ή μήπως θα έχει ποτέ έλλειψη χρημάτων ο κ. Νεονάκης με τα τόσα δις που « κέρδισε » στο χρηματιστήριο? Μπορείτε να σκεφτείτε χιλιάδες τέτοια παραδείγματα.

Σκεπτόμενος τα παραπάνω και πως θα βρω τον τρόπο να τα παρουσιάσω , τυχαία διάβασα το παρακάτω σχετικό άρθρο , που συμφωνώ με αυτό και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας..........

Που οφείλεται η λεγόμενη οικονομική κρίση, που τον τελευταίο καιρό έχει κατατρομοκρατήσει τον κόσμο ολόκληρο;

Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει βάλει παρόμοια ερωτήματα:

1-Τι εννοούμε λέγοντας οικονομική κρίση;

2-Ποια γεγονότα έχουν υπάρξει για να φέρουν μια κρίση στ αλήθεια;

Τέτοια γεγονότα θα ήταν π.χ.

1- Ένας παγκόσμιος πόλεμος

2-Μια βιβλική καταστροφή του πλανήτη , όπως όταν καταβυθίστηκε η Ατλαντίδα π.χ.

3-Εξάντληση των πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα του πετρελαίου

4-Μια παγκόσμια σιτοδεία.

5- Καταστροφή των τροφίμων από λειψυδρία , πλημμύρες η άλλα φυσικά ακόμα φαινόμενα σε παγκόσμια κλίμακα

6- Μια πραγματική πανδημία που – ό μη γένοιτο-, θα εξόντωνε το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού

Και άλλα τέτοια κοσμικά στη διάστασή τους φαινόμενα.

Σε μια τέτοια – ό μη γένοιτο- περίπτωση, φυσικά θα είχαμε προβλήματα σοβαρά στην οικονομία της γης.

¨Όμως τίποτα απ όλα αυτά, ευτυχώς, δεν έχει συμβεί.

Κι όμως, ξαφνικά, δηλώνεται παγκοσμίως, ότι έχει συμβεί παγκόσμια οικονομική ύφεση, όπως καλούν παραπλανητικά την οικονομική καταστροφή.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Το μόνο που φαίνεται να υπάρχει, είναι ο περιορισμένος αριθμός κυκλοφορούντος νομίσματος. Τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχει ακόμα ευτυχώς, μείωση των παραγωγών από φυσικά αίτια.

Υπάρχει όμως περιορισμένος αριθμός κυκλοφορούντος νομίσματος.

Κι όμως, με θρασύτητα μιλούν για πληθωρισμό.

Ακρίβεια υπάρχει κα παράλληλα μεγάλη έλλειψη χρήματος.

Είναι δύο μάστιγες, που λογικά θα έπρεπε να μπορούν να αντιμετωπιστούνε περίπου αυτόματα, με κυβερνητικές αποφάσεις.

1- Ρύθμιση των τιμών σε υπηρεσίες και αγαθά , για να παταχθεί η ακρίβεια και η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών σε προϊόντα και αμοιβές υπηρεσιών

2-Έκδοση των αναγκαίων ποσοτήτων νομίσματος , για να καλυφθούν οι ανάγκες γενικά σε άτομα, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, οργανισμούς και στα ίδια τα κράτη ακόμα.

Κι όμως αυτή η απλή λογική, δεν εφαρμόζεται πουθενά.

Και κανείς δεν μιλά γιαυτό το τελείως παράξενο και ανεξήγητο στην πραγματικότητα φαινόμενο.

Και εξακολουθούν να μπαίνουνε ερωτήματα, που απαιτούνε απάντηση.

Είναι λένε τα κράτη χρεωμένα.

Και ας πάρουμε για παράδειγμα την Ελλάδα.

Η Ελλάδα λένε, δηλαδή το Ελληνικό κράτος, χρωστάει και από έλειψη χρημάτων αναγκάζεται να δανείζεται συνεχώς για να ξοφλήσει το δημόσιο χρέος του.

Πως συμβαίνει και τι σημαίνει αυτό;

Κανονικά, ότι συμβαίνει με τους απλούς ανθρώπους, πρέπει να συμβαίνει και με τα κράτη, στην υπόθεση χρεών και δανείων.

¨Όταν χρωστάμε εμείς, σε κάποιον απ τον οποίο έχουμε δανειστεί ένα ποσό, το έχουμε πάρει στα χέρια μας και του το επιστρέφουμε επίσης στα χέρια του, και έτσι πατσίζουμε.

Από ποιόν κι από ποιους όμως δανείζεται η Ελλάδα;

Λένε, από τις διεθνείς τράπεζες, της Ευρώπης η και το Δ.Ν. Τ. δεν ξέρω.

Δηλαδή αυτοί οι οργανισμοί, μας έχουν δώσει μερικά βαγόνια γεμάτα χαρτονομίσματα για να καλύψει το κράτος τις δικές του ανάγκες

Αστεία πράγματα.

Ούτε βαγόνια γεμάτα νομίσματα στάλθηκαν , ούτε με αεροπλάνα, ούτε με καράβια φορτωμένα κοντέινερς φορτωμένα νομίσματα έχουν σταλεί, ούτε βέβαια πρόκειται ποτέ να σταλθούν στην Ελλάδα.

Μπούρδες λοιπόν τα περί διεθνών δανεισμών και χρεών

Κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το ερώτημα είναι που τα βρήκε αυτά τα βαγόνια χαρτονομίσματος η Διεθνής τράπεζα για να τα δώσει στην Ελλάδα;

Με ποιους τρόπους έχουν βρεθεί αυτά τα νομίσματα στην Διεθνή Τράπεζα;

¨Όπως ξέρουμε οι τράπεζες μαζεύουν λεφτά απ τις καταθέσεις των πολιτών και οργανισμών.

Και με τα δανεισμένα τούτα λεφτά, δανείζουν εν συνεχεία, όσους ζητούνε δάνεια, βάζοντας βέβαια τους ληστρικούς τόκους απάνω, και αυτό είναι μια άλλη σοβαρότατη υπόθεση.

Ποιοι λοιπόν είναι οι καταθέτες αυτών των διεθνών τραπεζών;

Γελοιότητες. Κανείς.

Ούτε εγώ, ούτε εσύ αδερφέ μου έχεις καταθέσει ούτε ένα καπίκι ποτέ σε τούτες τις τράπεζες.

Κι όμως αυτές λένε, δανείζουν την Ελλάδα, όπως και τις άλλες χώρες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η υπόθεση επομένως βρωμάει και είναι μια μπλόφα και τίποτα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν βαγόνια με χαρτονομίσματα.

Καμιά διεθνής τράπεζα δεν έχει κεφάλαια από καταθέσεις οργανισμών και ατόμων.

Φούσκα είναι όλη αυτή η υπόθεση

Ξέρετε που βρίσκεται η απάντηση;

Υποθέτω πως πρέπει να είναι αυτή.

Αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί, το Δ.Ν, Τ, και οι διεθνείς ονομαζόμενες τράπεζες, έχουν το προνόμιο να προσδιορίζουν τις ποσότητες του κυκλοφορούντος νομίσματος σε κάθε χώρα.

Και αυτό που ονομάζουνε δάνειο, δεν είναι τίποτα άλλο από την άδεια που δίνουν αυτοί οι παμφάγοι οργανισμοί σε κάθε κράτος, να εκδίδει μια συγκεκριμένη ποσότητα νομισμάτων, για να καλυφθούν οι ανάγκες του. Και αυτή η άδεια έκδοσης στις εθνικές κυβερνήσεις από το Δ,Ν,Τ η τις Διεθνείς Τράπεζες ονομάζεται δάνειο!!!

Τώρα μπαίνουν τα σοβαρά ερωτήματα.

Ποιος έχει δώσει αυτό το προνόμιο και δικαίωμα στο Δ,Ν.Τ και στις Διεθνείς Τράπεζες να ελέγχουν και να ορίζουν το ποσό κυκλοφορούντος νομίσματος σε κάθε χώρα;

Αυτό βέβαια οφείλεται σε μια συγκεκριμένη υποταγή των εθνικών κυβερνήσεων, όλης της γης, σαυτούς τους Διεθνείς οργανισμούς, που ελέγχουν το ποσό και την κυκλοφορία των νομισμάτων.

Πότε και κάτω από ποιες σκοτεινές τελείως συνθήκες συνέβη αυτό το απίστευτο γεγονός;

Κανένας δεν ξέρει. Κανείς δεν μιλάει γιαυτό. Και οι καθηγητές των πανεπιστήμιων που διδάσκουν Οικονομία, σιωπούν και αυτοί και λένε ανοησίες περί της ρήτρας χρυσού και άλλα παρόμοια , είτε γιατί δεν ξέρουνε τι τους γίνεται , είτε γιατί με άγνωστο τρόπο είναι πειθαναγκασμένοι να διδάσκουν τους φοιτητές τους αυτές τις ψευτιές.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή συνωμοσία σιωπής και παραπληροφόρησης οπωσδήποτε, που εάν δεν ξεσκεπαστεί, η ανθρωπότητα θα παραμένει δεμένη χεροπόδαρα σαυτή την παγκόσμια μαρμάγκα που κυβερνάει τη γη.

Πως και γιατί δεν αντιδρούνε τα κράτη σαυτή την εξάρτηση;

Με ποιες μυστικές δεσμεύσεις είναι δεμένες όλες οι κυβερνήσεις της γης;

Και με ποιους τρόπους μπορούν οι διεθνείς φανεροί και αφανέρωτοι οργανισμοί να αναγκάζουν τα κράτη, να υποκύπτουν σαυτούς και να μην παράγουν τα νομίσματα που χρειάζονται;

Κανείς βέβαια δεν μιλά για όλα αυτά.

Παρακολουθώ επί χρόνια αυτή την υπόθεση και ως τώρα δεν έχω βρει ούτε έναν να ξέρει να πει κάτι ουσιαστικό πάνω σαυτή την υπόθεση.

Και εδώ μπαίνουν οι ευθύνες πολιτικών και δήθεν επιστημόνων, που κανονικά θα πρέπει να ξέρουν τι γίνεται και όμως κανείς δεν μιλάει γαυτό.

Άρα σκιαμαχούμε λοιπόν. Παλεύουμε με σκιές.

Ακούγονται κάθε μέρα για την παγκόσμια οικονομική κρίση, και εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω τι εννοούν.

Μήπως καταλαβαίνεις εσύ να μου πεις αδερφέ μου;

Μάνος Φαλτάϊτς

Για την μεταφορά drosulitis

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr