«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Απριλίου 28

Διηγούμαι στον εγγονό μου ...

  • Τι θα μπορούσε να πει πλέον ένας παππούς στον εγγονό του κοιτάζοντας τον λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις 20/4/2010;
  • Γεννήθηκε σε μια εποχή που δεν θα μοιάζει καθόλου με αυτή των γονιών του και των παππούδων του

Φυσικά τα παιδιά δεν έχουν μνήμη, έχουν όμως την υπομονή και την περιέργεια να ακούνε ιστορίες από τους μεγάλους που υποτίθεται ότι έχουν εμπειρίες και γνώσεις ιστορίας, γνώσεις ζωής. Θυμάμαι πάντα, την ιστορία όπως την διδάχθηκα στο σχολείο πριν 50 χρόνια, τον χορό των Σπαρτιατών, σε τρεις κύκλους ,ανάλογα με την ηλικία. Κάθε ηλικία είχε να λέει την δική της άποψη για τη ζωή και το πώς έβλεπε τα πράγματα. Ο χορός των γερόντων έψαλε το ότι κάποτε ήταν και αυτοί παλικάρια. Ο χορός των αντρών απαντούσε ότι τώρα είμαστε εμείς εδώ και μη φοβάστε τίποτα και απαντούσε ο χορός των νέων, ότι εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας.
Θαυμάζει κανείς αυτή την ιστορία που δείχνει ότι οι Σπαρτιάτες δήλωναν έντιμα και υπεύθυνα ότι θα υπάρχει συνέχεια αλλά και συνέπεια στην ζωή τους.
Αν κάνουμε μια αναφορά στη σημερινή πραγματικότητα της Ελλάδας, θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση στην αλληλεγγύη των γενεών. Εύκολα μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν είναι ίδιες οι εποχές.
Τι λέτε, άνθρωποι τότε άνθρωποι και σήμερα. Ωστόσο σκοπός αυτής της επιστολής δεν είναι η συγκριτική ιστορία των εποχών, αλλά να δείξει την χαλαρότητα έως και εξαφάνιση των δεσμών στην νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Ο σημερινός Έλληνας έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις. Πρώτον, μια διαχρονικά ανεπαρκή πολιτική ηγεσία που ούτε όραμα έχει ούτε σχέδιο για την αντιμετώπιση ενός πράγματι μεγάλου εχθρού. Την παγκόσμια διακυβέρνηση των τραπεζιτών και των ολιγαρχών του παράνομου πλούτου. Απορεί κανείς με την μακαριότητα και ακινησία των συμπατριωτών μας, αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους. Ποιες σπουδές και ποιες προοπτικές έφεραν στην χώρα οι άνθρωποι, και που οδηγούν την δυναμική αυτών των ιθαγενών, των σπουδαίων Ελλήνων;
Οι καραβοκύρηδες έφυγαν κάτι χρόνια, οι Έλληνες βιομήχανοι τα έκαναν πλάκες χρυσού στην Ελβετία με τα αποθεματικά των ....

ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι έμειναν στην απίστευτη μιζέρια τους οικονομική και πνευματική και τα κόμματα δημιούργησαν «μαγαζάκια» δημιουργίας συνειδήσεων και στρατούς που περιφέρονται για την επιβολή των πολιτικών ανάξιων και χαμηλού αναστήματος.
Όλοι οι Έλληνες, πλην γραικύλων, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και η χώρα είναι σε κίνδυνο και έχουμε συμπεριφορές μιας κοινωνίας που δεν την αγγίζει τίποτα.
Τι πρέπει να πω λοιπόν στον εγγονό μου πρώτα από όλα;
Έχεις γιέ μου την σπουδαιότερη γλώσσα στον κόσμο, αυτή που θα μιλάς, την Ελληνική με τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορία. Κράτα τον πλούτο της και την αξία της γιατί οι υπολογιστές που σε σένα θα είναι η καθημερινότητά σου σε λίγο θα μιλούν αυτή την γλώσσα. Οι αγράμματοι παππούδες σου την κατακρεούργησαν και όταν περπατάς στους δρόμους και κοιτάζεις τις ξενόγλωσσες επιγραφές των καταστημάτων να μην αγοράζεις, δεν τιμάνε την πατρίδα τους άρα και σένα.
Διδάξαμε όλες τις επιστήμες, την ιατρική, την μουσική,την αστρονομία την φιλοσοφία, την στρατιωτική τέχνη, τις θεατρικές τέχνες και κάθε δραστηριότητα που αγγίζει τους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι υπερήφανος για το παρελθόν σου αλλά αυστηρός με το μέλλον σου, για όλα που θέλουν να σου επιβάλλουν παράνομα και καταχρηστικά. Μη τους χαρίζεσαι με τίποτα στην ζωή σου, αλλά μόνο να τους αντιμετωπίζεις με την λογική, και αυτή την διδάξαμε εμείς, με την συμπαράσταση των συνομηλίκων σου που και αυτοί θα περάσουν τα ίδια.
Ο κόσμος που έρχεται σίγουρα θα έχει άλλη νοοτροπία, άλλες ευκαιρίες, άλλες δυνατότητες. Κάθε γενιά που έρχεται δίνει κάτι στη ζωή. Εγώ σου δίνω την αγάπη και την ζεστασιά της οικογένειας που θα σε συντροφεύει στα επόμενα βήματά σου, την υπερηφάνεια της καταγωγής σου, την έμπνευση και ανδρεία των ηρώων του μεγάλου μας ποιητή του Ομήρου.
Σε σένα εμπιστεύομαι ότι θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα από εμάς και θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τον κόσμο με περισσότερα εφόδια και περισσότερη σύνεση και απαλλαγμένος από τις δικές μας κακές συνήθειες.
Σε σένα και άλλοι σαν και σένα θα κάνετε την Ελλάδα καλύτερη, ποιο δυνατή, ποιο υπολογίσιμη χώρα σε όλους τους φίλους λαούς και τους λιγότερο φιλικούς μαζί μας. Αλλά πιστεύω ότι πάνω από όλα θα είσαι άνθρωπος με την Ελληνική σημασία της λέξης.
Γ. Μάντζαρης    Από  το  Ας Μιλήσουμε Επιτέλους !

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr