«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Μαρτίου 2

Παναγόπουλος ΓΣΕΕ : Casus Belli Θα " πέσει πείνα " !

Το ραντεβού του κ. Ολι Ρεν (δεξιά) με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου κλείστηκε την παραμονή της έλευσης του επιτρόπου στην Αθήνα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Αιτία πολέμου χαρακτήρισε το "κόψιμο" του 14ου μισθού ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Εδώ οι σχετικές δηλώσεις όπως τις διαβάσαμε στην Αυγή.
Κε. Παναγόπουλε, το έχεις ακούσει το ρητό εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται?
Ο 14ος μισθός είναι αιτία πολέμου κε Παναγόπουλε? Με τους νέους φόρους και ληστρικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν κόψει και τον 13ο και τον 12ο και τον 11ο. Και εσείς βρίσκετε αιτία πολέμου τον 14ο? Αλλιώς δηλαδή είσαστε ευχαριστημένοι εκεί στην ΓΣΕΕ? Βρίσκετε στον δρόμο τους πολίτες και σας λένε και εσάς οι πολίτες ότι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ να σωθεί η Ελλάδα? Μόνο άνεργοι πολίτες θα έλεγαν κάτι τέτοιο σε εσάς και στον
Κο. Παπανδρέου. Απορώ πως σας εξέλεξαν πρόεδρο της ΓΣΕΕ και με τι  κριτήρια.
Μήπως δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να κόψουν τον 14ο μισθό, όπως άλλωστε το έχουν κάνει ήδη στο ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ "μέτρων" μέσα στον ίδιο μήνα? Διαβάσαμε στο
ΒΗΜΑ:
Ο στόχος των νέων αυτών μέτρων- του τρίτου πακέτου μέσα σε έναν μήνα- που αναγκάζεται να λάβει η κυβέρνηση είναι να εξευρεθούν 4,8 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) για να μειωθεί το έλλειμμα. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην κατάργηση του δώρου του Πάσχα ή του επιδόματος αδείας (δηλαδή, του 14ου μισθού) αλλά σε νέες περικοπές επιδομάτων στους δημοσίους υπαλλήλους. Με αυτόν τον έμμεσο τρόπο θα μειώσει κατά 1,4 δισ. ευρώ το συνολικό κονδύλι των 26 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό. Δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η περικοπή επιδομάτων σε δικαστικούς, εφοριακούς, τελωνειακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, καθηγητές κ.ά. σε ποσοστό ως 5% (αντιστοιχούν σε 600 εκατ. ευρώ), οι συνολικές απώλειες για τους εργαζομένους στο Δημόσιο θα ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ, ποσοστό 7%, που ισοδυναμεί με την κατάργηση ενός ολόκληρου μισθού.

Τα παραπάνω δεν είναι αιτία πολέμου κε. Παναγόπουλε?

Γιάννης Παναγόπουλος: “αιτία πολέμου” το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού.

 Σε σύσκεψη ...

που έγινε χθες το πρωί στο Ε.Κ. Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε ότι η panagopoulosδημοσιονομική κρίση  δεν πρέπει να περάσει στην πραγματική οικονομία της χώρας και ότι θα πρέπει να την πληρώσουν “όχι οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες”. Χαρακτήρισε “πολιτική” την απεργία της Τετάρτης και “αιτία πολέμου” το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού, ενώ τάχθηκε κατά των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις που θα επιτρέψουν μαζικές απολύσεις, αλλά και κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας στο ασφαλιστικό. Τόνισε ότι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες για την υπογραφή της ΣΣΕ “στο κάδρο της απεργίας μπαίνει και το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις” και υποστήριξε ότι  “ αν δεν δουν οι αγορές το αντίπαλο δέος, που είναι οι κοινωνίες που αντιδρούν, που εξεγείρονται, θα θέλουν να επιβάλλουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, πάνω από τις αγορές και τα κέρδη. Οποιοδήποτε μέτρο θα αποτύχει, εάν δεν είναι κοινωνικά δίκαιο”.

Απο  :     Θα πέσει πείνα

Πηγή :  aris53m

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr