«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Μαρτίου 14

”Να σε “κάψω” Γιάννη μ’ ,να σ’ αλείψω λάδι”.

                                                        Ελληνες ανήσυχοι και θυμωμένοι   Ίσες αποστάσεις κρατάει το Έθνος της Κυριακής πάνω στα καυτά θέματα της επικαιρότητας.Απο τη μια παίζει το παιχνίδι της εξουσίας χρεώνοντας τα δεινά μας στα τελευταία 5 χρόνια της  ΝΔ κουβαλώντας νερό στο μύλο της, λές και τα προβλήματα παρουσιάστηκαν με παρθενογέννεση  ξαφνικά απο τότε και όχι εδώ και 30 χρόνια.Αναφέρεται σε μια “πλειοψηφία” πολιτών που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των μέτρων(που την είδε αυτήν;..)αλλά παίρνει και αποστάσεις πετώντας ένα “εκτιμούν ότι είναι άδικα” για να σβήσει τις όποιες αντιδράσεις εν τη γεννέσει τους.Θαυμάστε χαϊδέματα πρός  όλες τις πλευρές,το μεγαλείο της δουλοπρέπειας των κονδυλοφόρων που ξεπουλάν τα πάντα στο βωμό των προσωπικών τους στόχων.Όσοι μπορούν να “δούν” πίσω απο τις λέξεις ,θα διακρίνουν και την χρήση  του καρότου εν αλλάξ  με το μαστίγιο.”Να σε  “κάψω” Γιάννη μ’  ,να σ’ αλείψω λάδι”.*Δεν διάβασα το άρθρο της εφημερίδας,”υποθέτω” οτι ο insider  δεν έκανε καμιά επέμβαση κατά την μεταφορά, αλλά σίγουρα στα παρακάτω έβαλε το χεράκι του.Για αυτό και εν συνεχεία επισυνάπτω και  ένα ακόμα άρθρο απο την εφημερίδα ούτως ώστε να έχετε καλύτερη ενημέρωση.*Είναι απο το μπλογκοφύλλο της εφημερίδας.

Σχολίασε ο  Περίοπας.

  Ο Καραμανλής τις μεγαλύτερες ευθύνες δείχνει έρευνα.  

karamanlis000Οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά εκτιμούν ότι είναι άδικα και ανησυχούν ότι δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Σύμφωνα με έρευνα της Marc για την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» οι βασικές ευθύνες της κατάστασης αποδίδονται στη διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

Ο θυμός, η απογοήτευση και η ανησυχία κυριαρχούν στις αντιδράσεις των ερωτηθέντων.

Το 70% κατονομάζει ως υπεύθυνες της δημοσιονομικής εκτροπής τις κυβερνήσεις Καραμανλή, ενώ το 52,5% τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα,μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. του 2009 το 56,9% εμφανίζεται "χολωμένο" με τον πρώην πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Την άποψη ότι τα οικονομικά……

μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση ασπάζεται εκτός από το 68,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 35,3% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το 36,3% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

Ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων απαντούν ότι οι θυσίες τους δεν θα πιάσουν τόπο. Επίσης, το 40,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα συνδικάτα και οι επαγγελματικές ενώσεις θα πρέπει να επιδιώξουν κοινωνική ειρήνη.

Απογοήτευση και από τα κόμματα

Μεγάλη είναι η απογοήτευση των πολιτών από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, καθώς για πρώτη φορά στο ερώτημα πρόθεσης ψήφου το άκυρο και το λευκό εκτινάσσεται σε διψήφιο ποσοστό. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 34,5%, η Ν. Δ 23,2%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, οι "Οικολόγοι Πράσινοι" 1,8% και το λευκό - άκυρο 11,7%.

Σημαντική μείωση της δημοτικότητας σημειώνει εκτός από τον Γ. Παπανδρέου (-9,7%  ο Αλέξης Τσίπρας που χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, ο Γ. Καρατζαφέρης - 1,5% αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς με απώλεια 14,3%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (72,7%) εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Συντάχθηκε απο : theInsider 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ελληνες ανήσυχοι και θυμωμένοι

Αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων παρότι τα θεωρούν άδικα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, οργίζονται όμως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδίως δε με αυτές του Καραμανλή. Τι αποκαλύπτει γκάλοπ του Εθνους.

«Πικρό ποτήρι» για τους πολίτες τα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής». Παρ’ ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της λήψης σκληρών αποφάσεων, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι υφίστανται αδικία.

Ελληνες ανήσυχοι και θυμωμένοι

«Θυμός» αλλά και απογοήτευση και ανησυχία είναι οι λέξεις που έρχονται περισσότερο στο στόμα των πολιτών με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις θυσίες που οι ίδιοι καλούνται να κάνουν για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Μέσα από τον θυμό βλέπουν όμως και τους υπεύθυνους της δημοσιονομικής εκτροπής και το 70% κατονομάζει ως τέτοιους τις κυβερνήσεις Καραμανλή, ενώ το 52,5% τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2009 το 56,9% εμφανίζεται θυμωμένο με τον πρώην πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι στη σωστή κατεύθυνση και μέσω αυτών η χώρα θα βγει από την κρίση είναι οι απόψεις που επικρατούν μεταξύ των πολιτών.

Την άποψη ότι τα οικονομικά μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση ασπάζεται εκτός από το 68,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 35,3% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το 36,3% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει απαισιοδοξία σχετικά με το αν θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών και στην ερώτηση αυτή το 52,6% των ερωτηθέντων απαντούν όχι. Η απάντηση αυτή φαίνεται να συνδέεται υπόγεια με την απογοήτευση των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

Ενα άκρως ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι οι πολίτες εμφανίζονται συγκρατημένοι σχετικά με την αντίδραση στα μέτρα, τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν άδικα.

Το 40,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα συνδικάτα και οι επαγγελματικές ενώσεις θα πρέπει να επιδιώξουν κοινωνική ειρήνη. Ποσοστό αρκετά μικρότερο από την προηγούμενη έρευνα.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΥΤΣΗΣ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr