«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Μαρτίου 5

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ! !

Σήμερα από το πρωί ακινητοποιούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργωνώνουν 3ωρη (12-3 μ.μ.) στάση εργασίας και συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ κ.ά.) συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση με 24ωρη απεργία. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν 24ωρη απεργία), ενώ στην Αττική τα νοσοκομεία θα υποδέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά (στην υπόλοιπη χώρα θα διοργανωθεί 3ωρη στάση εργασίας). Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) που επηρεάζει τις ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου κ.λπ. καλεί σε 24ωρη απεργία και διοργανώνει δύο ώρες νωρίτερα (10 π.μ.) στο ίδιο σημείο (Σύνταγμα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι δημοσιογράφοι στα δημοσίου ενδιαφέροντος μέσα ενημέρωσης (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Βουλή κ.ά.) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Στάση εργασίας 10-12 το μεσημέρι στον υπόλοιπο (γραπτό και ηλεκτρονικό) Τύπο.

Μονομερή χαρακτηρίζει τα οικονομικά μέτρα η ΓΣΕΕ καθώς «επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες, τους έχοντες και κατέχοντες». Και συνεχίζει η εργατική Συνομοσπονδία: «Τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία θα διογκωθούν ανησυχητικά, ενώ η βύθιση στην ύφεση και η έκρηξη της ανεργίας είναι προ των πυλών».

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφίσει με τη διαδικασία του επείγοντος τα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα». Υπολογίζει μάλιστα ότι οι απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων θα κυμανθεί στο 20% και σε ορισμένες κατηγορίες η μείωση φτάνει και το 30%.

Το ΕΚΑ αναφέρει ότι «τα κυβερνητικά μέτρα μπορεί να ικανοποιούν τις διεθνείς αγορές και τους πολιτικούς υφισταμένους τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, βρίσκονται όμως σε πλήρη δυσαρμονία με το περί δικαίου αίσθημα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. *

Δύο συλλαλητήρια διοργανώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Το ΠΑΜΕ από διάφορα σημεία συνέκλινε στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ., ενώ η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα από τα Προπύλαια.Συγκρούσεις σώμα με σώμα, δακρυγόνα και μικροεπεισόδια έγιναν νωρίς χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος της πορείας της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές.

Από το πρωί κλειδωμένα στα αμαξοστάσια
Εντονα αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, που προχωρούν σε πλήρη ακινητοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς για σήμερα.
Από το πρωί στα αμαξοστάσιά τους παραμένουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, καθώς και οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του τραμ, του προαστιακού και του ΟΣΕ. Τα σωματεία των εργαζομένων απέρριψαν τις όποιες σκέψεις για στάσεις εργασίας, επιλέγοντας τη σκληρή γραμμή της 24ωρης απεργίας. Για παν ενδεχόμενο, κάλυψη στην κινητοποίηση προσφέρει η ΓΣΕΕ, γεγονός που ακύρωσε κάθε πιθανότητα προσφυγής των διοικήσεων των εταιρειών στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται οργισμένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, που, εκτός από τις περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, θα χάσουν το 7% από το υπόλοιπο των αποδοχών τους. Στις ανακοινώσεις τους τα σωματεία κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη επίθεση στα ελάχιστα κεκτημένα τους και για βάρβαρη επιδρομή, που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν.

Εκτός από τους δρόμους της Αθήνας, στους οποίους θεωρείται βέβαιο πως θα επικρατήσει σήμερα κυκλοφοριακό χάος, αναταραχή θα σημειωθεί και στις εναέριες συγκοινωνίες, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην τετράωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα). Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αναπροσαρμόσει τα προγράμματά τους και ενημερώνουν σχετικά τους επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται από την κινητοποίηση.

Δυναμικό «παρών» δίνουν οι αστυνομικοί
Και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας θα «ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (...).

ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαού».
Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), με κοινή τους ανακοίνωση δηλώνουν ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μόνο εκείνοι την κρίση» και καλούν τους συναδέλφους τους να βρίσκονται «σε συνεννόηση με τις περιφερειακές ενώσεις, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από τα Εργατικά Κέντρα και τις δημοσιουπαλληλικές οργανώσεις» και να δηλώσουν δυναμικό «παρών» «σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το δικό μας αγώνα, για τα δικά μας αιτήματα».

Επισημαίνουν ότι «σήμερα η ανάγκη μαζικών κινητοποιήσεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε γιατί αν δεν αντιδράσουμε σήμερα, τα μέτρα αυτά θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα και θα εφαρμοστούν πάνω μας με την πιο βάρβαρη μορφή τους. Ο αγώνας θα είναι διαρκής και δύσκολος. Μόνο με τη δική σας συμμετοχή και προσπάθεια μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο» και καταλήγουν: «Ολοι μαζί στον αγώνα!».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Ούτε στην Κατοχή
«Ούτε στην Κατοχή δεν πήραν τέτοια μέτρα. Ζούμε μια δεύτερη κατοχή. Οσο σκληρά είναι τα μέτρα τόσο σκληρή θα είναι και οι αντίστασή μας. Δεν θα καθίσουμε να μας σφάξουν», δήλωσαν με οργή εκπρόσωποι οργανώσεων συνταξιούχων που σήμερα κατεβαίνουν στους δρόμους (10.30 π.μ. στο ΕΚΘ).
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη 1.00 μετά το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ επρόκειτο να γίνει στις 10.30 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα ακινητοποιηθούν 12 μ.-4 μ.μ., λόγω συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη στάση εργασίας..

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr