«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Μαρτίου 2

Κώδικας Ηθικής...πρέπει να υπάρχει;

 

Πρόσφατα έχει εγερθεί το θέμα του αν θα πρέπει να διέπει κάποιος κώδικας δεοντολογίας την κοινότητα των bloggers. Δεδομένου ότι δεν ανήκουν όλα τα bloggs σε δημοσιογράφους και τα κείμενα των bloggs είναι γενικά πιο ανεπίσημα, πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν αναμένεται να ακολουθείται κάποιος κώδικας, όπως ισχύει για τους δημοσιογράφους. (Κώδικας που τώρα τελευταία τείνει να καταργηθεί και από αυτούς...).

Όμως οι υπεύθυνοι bloggers πρέπει να αναγνωρίσουν ότι δημοσιεύουν κείμενο στο κοινό, και ως εκ τούτου έχουν ορισμένες ηθικές υποχρεώσεις προς τους αναγνώστες τους, προς αυτούς για τους οποίους γράφουν, και προς την κοινωνία γενικότερα.

Η ακεραιότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αξιοπιστίας.

Οι Bloggers που εγκρίνουν αυτόν τον κώδικα των αρχών και των προτύπων αυτών των πρακτικών δεν κάνουν απλά μια ηθική πράξη δημοσίευσης, αλλά μεταφέρουν και τους αναγνώστες τους το αίσθημα της αξιοπιστίας για τον χώρο τους.

Βρήκα κάποιες πληροφορίες και σκέψεις που ίσως να σας ενδιαφέρουν στην CyberJournalist.net (πρόκειται για ένα χώρο με νέα, πηγές και πόρους που εστιάζεται στο πώς το Διαδίκτυο, η σύγκλιση και οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.) έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο "Κώδικα Ηθικής" για Bloggers, τροποποιώντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της κοινωνίας των επαγγελματιών δημοσιογράφων,  για την παγκόσμια μπλοκόσφαιρα. Αυτά είναι μόνο κατευθυντήριες γραμμές - στο τέλος εναπόκειται στους επιμέρους bloggers να επιλέγουν οι ίδιοι τις βέλτιστες πρακτικές τους.

Σας παραθέτω:
Να είστε ειλικρινείς και δίκαιοι
Ο Blogger θα πρέπει να είναι έντιμος και δίκαιος κατά τη συλλογή, την υποβολή εκθέσεων και την ερμηνεία των πληροφοριών.

Τρόποι:
• Αποφυγή λογοκλοπής.
• Εντοπισμός και σύνδεση με τις πηγές, εφόσον είναι εφικτό. Το κοινό έχει δικαίωμα για όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία των πηγών ».
• Διασφάλιση ότι οι εγγραφές, προσφορές, πρωτοσέλιδα, φωτογραφίες και όλα τα άλλα του περιεχομένου δεν δείνουν παραπλανητική εικόνα.
• Αποφυγή της στρέβλωσης του περιεχόμενου των φωτογραφιών χωρίς αποκάλυψη των αλλαγών. Ενίσχυση εικόνας είναι αποδεκτή μόνο για την τεχνική σαφήνεια.
• Αποφυγή δημοσίευσης πληροφορίων που είναι γνώση μας ανακριβής - αν και η δημοσίευση πληροφοριών αμφιβόλου περιεχομένου, καθιστούν σαφές ότι είναι υπό αμφισβήτηση.
• Να γίνει διάκριση μεταξύ της προάσπισης, σχολιασμός και τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Ακόμη και εγγράφως συνηγορία και σχόλια δεν θα πρέπει να παραποιήσουν το γεγονός ή το πλαίσιο.

Ελαχιστοποίηση Βλάβης
Ο Ηθικός blogger χειρίζεται πηγές και θέματα όπως τα ανθρώπινα όντα που αξίζουν τον σεβασμό.

Τρόποι:
• Παρουσίαση συμπόνιας για όσους ενδέχεται να επηρεαστούν δυσμενώς από το περιεχόμενο του blog . Ανάγκη για ιδιαίτερη ευαισθησία, όταν ασχολούνται με παιδιά και ευπαθείς ομάδες.
• Ευαισθησία στην αναζήτηση ή χρήση συνεντεύξεων ή φωτογραφιών θυμάτων τραγωδίας ή θλίψης.
• Αναγνώριση στους ανώνυμους ανθρώπους μεγαλύτερο δικαίωμα να ελέγχουν πληροφορίες για τον εαυτό τους, από ότι οι επώνυμοι, και ειδικά όσοι αναζητούν εξουσία, επιρροή ή προσοχή. Μόνο υπέρτερη δημόσια ανάγκη μπορεί να δικαιολογήσει την εισβολή στην ιδιωτική ζωή κάποιου.
• Παρουσίαση καλού γούστου. Αποφυγή υπόθαλψης μακάβριας περιέργειας.
Προσοχή όσον αφορά τον εντοπισμό υπόπτων ανηλίκων, θυμάτων των εγκλημάτων και υπόπτων για εγκληματικές ενέργειες πριν από την επίσημη υποβολή ποινών.

Είναι υπόλογος

Τρόποι:
• Αναγνώριση πιθανού λάθους και η διόρθωσή του άμεσα.
• Ανάλυση του σκοπού του blog και αναζήτηση διαλόγου με το κοινό όσον αφορά το περιεχόμενο και τη συμπεριφορά των bloggers ».
• Αποκάλυψη των συγκρούσεων συμφερόντων.
• Άρνηση ειδικής μεταχείρισης για τους διαφημιστές και σε συμφέροντα για να υποκύψει σε πιέσεις τους να επηρεάσουν το περιεχόμενο. Όταν γίνονται εξαιρέσεις, να γνωστοποιείται πλήρως στους αναγνώστες.
• Έκθεση ανήθικων πρακτικών των άλλων bloggers.
• Τήρηση των ίδιων υψηλών προτύπων που απαιτούν από τους άλλους.

πηγή: cyberjournalist.net

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr