«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαρτίου 25

Ώς πότε Λαέ ;

Ώς πότε Λαέ ;

“Πόσους Γολγοθάδες δεν ανέβηκες μάρτυρα λαέ , πόσους σταυρούς δεν κουβάλησες στην πληγιασμένη σου ωμοπλάτη , πόσα στεφάνια πόνου δεν σου φόρεσαν στο περήφανο μέτωπο……    Ώς  ΠΟΤΕ  ;”*  Γράφτηκε το 1969 !   (για την χούντα,αλλά είναι επίκαιρο)

golgo8asEllada Με θρησκευτική ευλάβεια τολμάμε να παραλληλίσουμε τον ατέρμονο ανά τους αιώνες πόνο  του λαού μας με τον Γολγοθά του Κυρίου.Μόνο που ο δικός μας είναι συνεχόμενος και όχι μόνο πριν την Ανάστασή μας.Γέμισε σταυρούς και μνήματα Νεκρών Ηρώων η πατρίδα μας.Οι Γραικύλοι αυξάνονται και πληθύνονται εις βάρος μας….Προσδοκώντας την Ανάσταση για το λαό μας αυτό το κάλεσμα κραυγή ψυχής .Να συμπληρώσω με τα λόγια απ’ το Θούριο του Ρήγα και να τα απευθύνω σε όλους μας σήμερα. Ως πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά ?,από μικρός ακούω για λιτότητα,φώς στο τέλος του τούνελ και να σφίξουμε το ζωνάρι…και πάντα το λέγαν για το λαό ,κι’ αυτοί όλοι με το που “πιάναν” την εξουσία στη πλάτη μας έτρωγαν με χρυσές μασέλες… Ως πότε παλληκάρια θα τους ανεχόμαστε ; Τούς αφήσαμε να νομίζουν οτι ο λαός “τρώει κουτόχορτο” σε όλες τις αποχρώσεις….Είναι ώρα να κάνουμε κάτι…..Όλοι μαζί ! !

Ως Πότε θα τ’ ανεχόμαστε αυτό ; 

*Δανειστήκαμε το παραπάνω κείμενο απ’ το βιβλίο “ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ” του Κυριάκου  Ι. Διακογιάννη εκδ. ΛΑΔΙΑΣ  1982 σελ. 41.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr