«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Να κλείσουν οι χωματερές ανθρώπων

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥSYN

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού 

Να κλείσουν οι χωματερές ανθρώπων. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες με την παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι φοιτητών Κομοτηνής, η Νεολαία Συνασπισμού, δεκάδες ανένταχτοι πολίτες της Θράκης και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο ένα από τα έξι στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που υπάρχουν στο νομό της Θράκης

Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε εκεί είναι εξευτελιστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε μέρα απειλείται η ίδια η επιβίωσή τους. Συγκεκριμένα το κολαστήριο της Βέννα αποτελεί μία αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που διαβιούν σε κελιά χωρίς θέρμανση, κοιμούνται στο πάτωμα και η διατροφή τους είναι ελάχιστη. Οι στοιχειώδεις υγειονομικές συνθήκες δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο. Η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει να τους παρασχεθεί από τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα ο κίνδυνος επιδημιών και λοιμώξεων κάθε μέρα να κλιμακώνεται. Τρεις κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και να φύγουν πίσω στις χώρες τους .

Η Βέννα αποτελεί άλλο ένα Μεσαιωνικό μπουντρούμι όπου στοιβάζονται άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες τις Ασίας οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα διωγμένοι από τα καθεστώτα και τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί άλλο να έχει την ανοχή μας.

Ως Νεολαία Συνασπισμού καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλους τους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, να τοποθετηθούν για αυτή τη χωματερή ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα.

Απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των κρατητηρίων της Βέννα και όλων των παράνομων κέντρων κράτησης μεταναστών τέτοιου τύπου.  Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για το δικαίωμα στη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/02/2010

Σ.Σ. :  Τους χρειάζονται έξω και ελεύθερους για ενισχύσεις  ;))

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr