«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24

Τα Καυδιανά Δίκρανα του ΓΑΠ

 

Πατέρα τον ακούς; Πατέρα γιατί μας το έκανες αυτό;

Του ΝΤΑΝΤΟΝ  

«Δεν απαιτούμε όμως χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές έτσι το εμφανίζουν κάποιοι…»

Γεώργιος Παπανδρέου ο Β΄ , μετά από τον Γ.Π. των «Δεκεμβριανών του 1944»

Πατέρα τον ακούς  ( ; ) , Η ακροτελεύτια ΚΟΡΥΦΑΙΑ  πολιτική πράξη της ζωής σου , κατά την διάρκεια του λόγου σου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ , Μάιος 1995 , λίγες μέρες πριν εισέλθεις για τελευταία φορά στο Ωνάσειο , ήταν να δώσεις με βροντερή και ξεκάθαρη φωνή  «εντολή»  στον τότε Υπουργό Εξωτερικών , και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Κ. Παπούλια , να επιδώσει στην γερμανική κυβέρνηση επίσημη – διπλωματική  «Ρηματική Διακοίνωση» , με την οποία θα της ζητά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την διευθέτηση ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο , που συνίστανται στις οφειλόμενες πολεμικές «επανορθώσεις» προς το ελληνικό κράτος για τις καταστροφές των υποδομών του κατά την διάρκεια της κατοχής , στις «αποζημιώσεις « προς τους πολίτες των οποίων οι δυνάμεις κατοχής λήστεψαν και κατέστρεψαν τις περιουσίες τους  και στην  έντοκη επιστροφή των «Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδας  προς το Ράιχ». Δάνεια που προκάλεσαν τον γενικό θανατηφόρο πληθωρισμό στην Ελλάδα και τον εξανεμισμό των περιουσιών και των αποταμιεύσεων όλων των ελλήνων , με αποτέλεσμα , 15 χρόνια αργότερα , το  1960 , να παίρνουν το δρόμο , κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να δουλέψουν στην ανοικοδόμηση του 4ου Ράιχ  , πράγμα που δεν είχε καταφέρει ούτε ο Χίτλερ με την «εξαναγκαστική επιστράτευση και επίταξη» . Δάνεια που δεν αναγνωρίζουν οι «μπαχτατζήδες « Γερμανοί , και για το οποία φώναζαν οι καθηγητές Αγγελόπουλος – Ζολώτας μέχρι τον θάνατο τους.  Και φωνάζει ( από το 1987 )  και θα φωνάζει και ο υποφαινόμενος , προφανώς , μέχρι τον  θάνατο του.

Τι να πούμε «πατέρα» για τον κληρονόμο σου ; Είναι δυνατόν να βρίσκεται «νοερά- νοητικά» ακόμα στην «πρώτη του πατρίδα» ;

Υ.Γ. Τα Καυδιανά δίκρανα είναι μια στενωπός στη Σαμνίτιδα, στην Ιταλία, ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές δυο ορέων της οροσειράς των σαμνιτικών Απεννίνων, κοντά στην πόλη Καύδιον… Εκεί το 321 π.Χ. στον Δεύτερο Σαμνιτικό Πόλεμο ο ρωμαϊκός στρατός ηττήθηκε κατά κράτος από τους Σαμνίτες, των οποίων ο στρατηγός Πόντιος Ερέννιος ανάγκασε τους νικημένους Ρωμαίους να περάσουν κάτω από έναν ταπεινωτικό ζυγό. Τον ζυγό αυτό σχημάτισαν 3 δόρατα σε σχήμα δικράνου, τα 2 μπηγμένα κάθετα στο έδαφος και το τρίτο πάνω τους σε σχήμα Π.

Από τότε λοιπόν έμεινε η φράση- περνάω από Καυδιανά δίκρανα- και σημαίνει ότι έχω αποδεχθεί εξευτελιστικούς όρους.

Απο  Antinews

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr