«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26

Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη. Τώρα που η Ελλάδα είναι στα μαχαίρια με την Ευρώπη, ο Ομπάμα ξαφνικά θυμήθηκε τον Γιώργο!

 Τι έγινε Μπάρακ; Εκεί που δεν ήθελες να δεις την Ελλάδα ούτε ζωγραφιστή και είχες τον Γιώργο να περιμένει στον διάδρομο κάνοντας ολόκληρο διαπραγματευτικό θέμα ακόμα και το ζήτημα της Βίζα, ξαφνικά και αφού η Ελλάδα τα έχει τσουγκρίσει με την μισή Ευρώπη και αφού οι Γερμανοί με τους Άγγλους έστρωσαν περίτεχνα το κλίμα, θυμήθηκες να απευθύνεις και πρόσκληση για να ξαναβάλεις με άλλους όρους τις γνωστές αμερικανικές αξιώσεις; Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη. Καημένη Ελλάδα….

  • Στήριξη Ομπάμα σε Παπανδρέου.
  • Ορίστηκε συνάντηση μεταξύ 8-10 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

Η πρόσκληση που έλαβε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες στην πολιτική του σταδιοδρομία. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η επίσπευση ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά προκειμένου να συζητηθεί σε επίπεδο κορυφής η διεθνής διάσταση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος. Η διοίκηση Ομπάμα εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει την προσπάθεια Παπανδρέου για δημοσιονομική ανάκαμψη και δανεισμό με ανεκτούς όρους, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και θα έχει ενεργότερη εμπλοκή στο Αφγανιστάν.

Πολιτική στήριξη, υπό προϋποθέσεις, προσφέρει στον πρωθυπουργό ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η πρόσκληση που έλαβε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες στην πολιτική του σταδιοδρομία από ξένο ηγέτη.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η επίσπευση ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά προκειμένου.....

 

να συζητηθεί σε επίπεδο κορυφής η διεθνής διάσταση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.   Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση Ομπάμα εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει την προσπάθεια Παπανδρέου για δημοσιονομική ανάκαμψη και δανεισμό με ανεκτούς όρους, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική διπλωματία θα επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και θα έχει ενεργότερη εμπλοκή στο Αφγανιστάν. Από την επομένη των εκλογών και μέχρι χθες η Ουάσιγκτον παρακολουθούσε την ελληνική περιπέτεια από απόσταση και κρατώντας αποστάσεις.  Όπως όλα δείχνουν, μετά από παρασκηνιακές συνεννοήσεις, η διοίκηση Ομπάμα αποφάσισε να εμπλακεί στο μεγάλο παιχνίδι γύρω από το ελληνικό ομόλογο, η έκβαση του οποίου θα κρίνει το πολιτικό μέλλον της ευρωζώνης, την ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τους διατλαντικούς συσχετισμούς.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον μία εβδομάδα περίπου πριν την προθεσμία της 15ης Μαρτίου που έχει θέσει η Κομισιόν, προκειμένου να κριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ενώ αμερικανικοί διεθνείς οίκοι αξιολόγησης απειλούν με περαιτέρω υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που οι αγορές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις μέσω της εκτίναξης των spread.

Δεν είναι, ενδεχομένως, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής για δανεισμό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας ότι “αξιολογούνται όλες οι δυνατότητες με τις οποίες μπορούν να έρθουν χρήματα στο ελληνικό ταμείο”. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε πλήγμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ως διαπραγματευτικό επιχείρημα απέναντι στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μην εξαντληθεί η κοινοτική αυστηρότητα στην Ελλάδα.   Η κυβέρνηση έκανε από την πρώτη στιγμή προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την αμερικανική διοίκηση, αλλά η απουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν ομολογείται δημοσίως και επισήμως. Εκνευρισμό προκαλεί στην αμερικανική διπλωματία και η ελληνική επιμονή στη θέση “μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων” για το σκοπιανό, επειδή θεωρείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι πρόκειται για αγκύλωση που εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι τα Σκόπια συμμετέχουν στη στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, ενώ απειλούνται με αποσταθεροποίηση λόγω εθνοτικών εντάσεων στο εσωτερικό.

Η λοιπή ατζέντα
Στις συνομιλίες Ομπάμα – Παπανδρέου δεσπόζουσα θέση θα έχει το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, με δεδομένη την αμερικανική αντίληψη ότι χρειάζονται λύσεις στο ορατό μέλλον και εγκατάλειψη των διαχρονικών απόψεων για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει εντατική προετοιμασία διά της διπλωματικής οδού, προκειμένου να έχει επιτυχία η επίσκεψη Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, στην οποία θα κυριαρχήσει το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα με φόντο την παγκόσμια οικονομική κρίση, τις κερδοσκοπικές επιθέσεις σε βάρος του ευρώ και το πιέσεις που ασκούν οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για “προσωπική διπλωματία κορυφής” από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος “θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια άμυνας απέναντι στις πιέσεις ισχυρών παραγόντων και ομάδων συμφερόντων του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος”

Γράφει ο  :   Πολίτης της Μπανανίας   από   την  Μακεδονία

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr