«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25

Οι βλάκες είναι ανίκητοι...

Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννηςmerkel

Βλέποντας το κακόγουστο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, μπήκα στον πειρασμό να ξεστομίσω τη φράση «την εποχή που εμείς κτίζαμε Παρθενώνες εσείς τρώγατε βελανίδια», αλλά συγκρατήθηκα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η γερμανική κακογουστιά του περιοδικού η οποία είναι ανάξια περαιτέρω προσοχής και ενασχόλησης μαζί της. Ο δεύτερος είναι πως δεν ήθελα να κεντρίσω έναν λανθάνοντα ρατσισμό που όλοι σχεδόν κρύβουμε μέσα μας.

Αν αρχίζαμε ο ένας λαός να κατηγορεί τον άλλον θα ζημιώνονταν όλοι. Γιατί όταν οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να οικοδομήσουν το δικό τους σπίτι, οφείλουν να έχουν ένα βασικό θεμέλιο. Τη δική τους ταυτότητα. Ταυτότητα που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, στον ελληνικό ορθό λόγο, στην ελληνική φιλοσοφία, στην ελληνική πόλη, στην ελληνική κωμωδία, στην ελληνική τραγωδία και γενικότερα στον ελληνικό πολιτισμό. Εξάλλου, είναι γνωστό πως οι βλάκες είναι ανίκητοι, οπότε η οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί τους δεν είναι παρά χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Γιατί οι.....

 

υπεύθυνοι του περιοδικού όφειλαν να γνωρίζουν ότι στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο με τις δυναμικά ανερχόμενες Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Ρωσία, η Γερμανία είναι καταδικασμένη να υποβιβαστεί στο κοντινό μέλλον σε μία δύναμη τρίτης, αν όχι τέταρτης διαλογής.

Το μέλλον του Γερμανού, του Γάλλου, του Ολλανδού, του Σουηδού και του Ελληνα ασφαλώς βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη. Σε μία Ευρώπη αλληλεγγύης και κοινών συμφερόντων, σε μία Ευρώπη κοινής άμυνας και κοινής εξωτερικής πολιτικής, σε μία Ευρώπη με κοινούς οικονομικούς στόχους και οικονομικές πολιτικές που επιτρέπουν την επίτευξή τους. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες μικρόνοων πολιτικών ή εθνικιστών παλαιάς κοπής. Οι οποίες όμως, αν αγνοηθούν, απειλούν να τινάξουν στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Θανάσης Λυρτσογιάννης
lyrtso@pegasus.gr

Σ.σ. :  Συμφωνούμε απόλυτα φίλτατε , αλλά εκείνο το  " λανθάνοντα ρατσισμό"  τι τον ήθελες ; Μήπως κουβαλάς νερό κι εσύ στο  "μύλο" της παγκοσμιοποίησης ; Μήπως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει  ήδη τοποθετημένες τις βόμβες που όπως λες θα το τινάξουν στον αέρα ;Μήπως το σκηνικό που έχει στηθεί προσβλέπει σε παρόμοια αποτελέσματα ; Να "οδηγήσει" τους λαούς τον έναν εναντίον του άλλου σπέρνοντας παντός είδους διχόνοιες και αντιπαραθέσεις ; .

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr