«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24

Σε ενα μήνα πρίν 23 Χρόνια, μόνο κάθε 40 χρόνια ; ΓΙΑΤΙ???

28 ΜΑΡΤΙΟΥ 1987 (14:30 μμ) –

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ULTIMATUM ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ     του Χάρη Γκατζιώνη

Μερικές πληροφορίες και παρατηρήσεις για όσους δεν έζησαν τα γεγονότα τότε:
Δυστυχώς τα θέματά μας με την Τουρκία είναι ακόμη ανοικτά και δεν συμφέρει να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στην ταπεινωτική αναδίπλωση της Τουρκίας εντός 3 ωρών από την ανακοίνωση του Ελληνικού Ultimatum προς την Τουρκία ενώπιον όλων των ξένων πρέσβεων στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 14:30 μμ της 28ης Μαρτίου 1987.
Η Τουρκία υπεχώρησε εσπευσμένα με το ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα προς τον Τουρκικό λαό του προέδρου της χώρας στρατηγού Κ. Εβρέν ο οποίος ασκούσε τότε τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας. Η δήλωση του πρωθυπουργού Τ. Οζάλ μετά μία ώρα είχε επιβεβαιωτικό – τυπικό χαρακτήρα.
Τα διεθνή μέσα ενημερώσεως πριν το διάγγελμα του στρατηγού Εβρέν θεωρούσαν βέβαιη την έναρξη πολέμου μεταξύ των δύο χωρών και εξεδήλωσαν την έκπληξή τους δια την εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι αμερικανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελοιδώρησαν και ειρωνεύτηκαν την Τουρκία…………«που μέχρι τότε παρίστανε το λιοντάρι».
Η Τουρκία υπεχώρησε με τη «δημόσια δήλωση» του στρατηγού Εβρέν κυριολεκτικά εσπευσμένα διότι η στρατιωτική της ηγεσία τη δεδομένη ημέρα και στιγμή εκτίμησε – σωστά – ότι θα υφίστατο συντριπτική ήττα.
Η έστω και πρόσκαιρη Eλληνική επιτυχία οφείλετο:
1) Στην εκ μέρους μας έγκαιρη, πολύτιμη και λεπτομερή πληροφόρηση των Τουρκικών προθέσεων και σχεδίων.
2) Στην άμεση απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας να ετοιμαστεί να επιτεθεί στην Τουρκία την ημέρα που θα ανακοίνωνε και θα πραγματοποιούσε την έξοδο του ερευνητικού πλοίου της «ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ» για έρευνες στο Αιγαίο.
3) Στον άριστο και με πλήρη μυστικότητα συντονισμό της ηγεσίας της ΕΥΠ με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας και την πολιτική ηγεσία.

από olympiada

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr