«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Ιανουαρίου 30

Stop στους τοκογλύφους!

Γράφει ο     ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΜΒΑΝΟΣ

-Stop στους τοκογλύφους!ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ οι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικάνοι, πάει στο καλό. Φίλοι και …σύμμαχοι είναι, ψωμί και αλάτι. Το να γίνεσαι όμως …ρεντίκολο των κινέζικων εφημερίδων και των βουλγάρικων μέσων ενημέρωσης, είναι κομμάτι ενοχλητικό.
Προχθές, τα βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης έκαναν… πλάκα δείχνοντας εικόνες σε ρεπορτάζ από τα αγροτικά μπλόκα και χθες, η κινέζικη εφημερίδα South China Morning Post, ούτε λίγο ούτε πολύ, "συνιστά" στην κυβέρνηση να αποφύγει τα ελληνικά ομόλογα γιατί είναι επικίνδυνα, γιατί μπορεί να μην πάρει ποτέ πίσω τα λεφτά της, γιατί οι αγροτικές κινητοποιήσεις δείχνουν πως …….

 

τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να μην περάσουν…(Σ.Σ. Είδες ο Μπούτας; Μέχρι την Κίνα έφθασε η χάρη του!)
-ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ; Το εύκολο είναι, να πούμε πως φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Σωστό μεν, αλλά είναι σαν να ρίχνει κανείς τις ευθύνες για οτιδήποτε σε ένα πεθαμένο και ως γνωστόν, ο νεκρός δεδικαίωται. Την ευθύνη λοιπόν, όχι για την οικονομική κατάσταση, αλλά για τη διαχείριση της, την έχει η σημερινή κυβέρνηση. Σίγουρα, δε θα μπορούσε ούτε θαύματα να κάνει, ούτε να την αναστρέψει σε τρεις μήνες. Θα μπορούσε όμως να έχει ανακόψει τουλάχιστον, την ταχύτητα στον κατήφορο!
- ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ και ακόμα η στελέχωση βασικών, λειτουργικών τομέων της διοίκησης βαλτώνει στα βιογραφικά σημειώματα. Ακόμα συζητάμε ποιος φόρος θα μπει, αν θα μπει και ποιος θα πληρώσει, αν πληρώσει, τη στιγμή που και η κουτσή Μαρία γνωρίζει στην Ελλάδα ότι θα κληθεί να πληρώσει πολύ παραπάνω, δεδομένων των χρεών που άφησαν οι ανεπρόκοποι.
- ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ που οι διεθνείς κερδοσκόποι ετοίμαζαν το πάρτι τους και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι. Αλλά και τώρα, αντί να καταστρωθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο άμυνας, οι "στρατηγοί" νομίζουν πως θα πάρουν τη νίκη συζητώντας με τους "εχθρούς" και κάνοντας δηλώσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Είναι η περίπτωση της γαλοπούλας, παραμονές Χριστουγέννων και του αρνιού παραμονές του Πάσχα, που…συζητούν με το χασάπη τον τρόπο σφαγής τους!
- ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 6.5% ΕΠΙΤΟΚΙΟ από τον τοκογλύφο και υποτίθεται πως θέλεις, όταν ξανα- δανειστείς, να πληρώσεις λιγότερα. Είναι ποτέ δυνατόν να βγαίνεις και να του λες πως…θα σου ξανάρθω σε ένα μήνα; Ο τοκογλκύφος, πάλι θα φροντίσει να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες, ώστε να σε δανείσει ακόμα πιο ακριβά.
- ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 6.5% ΕΠΙΤΟΚΙΟ από τον τοκογλύφο και υποτίθεται πως θέλεις, όταν ξανα- δανειστείς, να πληρώσεις λιγότερα. Σκέφτεσαι λοιπόν να αλλάξεις τοκογλύφο. Από τον Tom, να πας στον Yu. Γιατί βγαίνεις στη γειτονιά και το διαλαλείς; Δεν καταλαβαίνεις ότι το τοκογλυφικό κύκλωμα είναι ενιαίο; Δεν καταλαβαίνεις ότι θα θυμώσει ο Tom και θα κάνει το παν να σου χαλάσει τη δουλειά με τον Yu; Άσε που μπορεί να συνεννοηθούν και να στα πάρουν επί δύο…Κλείσε στο μουλωχτό τη δουλειά με τον Yu και τότε να δεις τι ταράκουλο θα πάθει ο Tom. Αντί να παρακαλείς να σε σώσει, θα σε παρακαλεί αυτός να τον σώσεις, από τις ζημιές που θα γράφει.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ που έχει θύμα την Ελλάδα, κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος. Κάποιος πρέπει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή. Ως εδώ και μη παρέκει!
Και επειδή χρήμα στα δημόσια ταμεία δεν υπάρχει για να τραβηχτεί αυτή η γραμμή, η λύση είναι να βάλουμε τους τοκογλύφους …να πλακωθούν! Κρυφές συμμαχίες με τους μεν, για να καούν οι δε. Όλους ευχαριστημένους δε γίνεται να τους έχουμε, όταν μάλιστα κάποιοι, πουλάνε "αέρα" ελληνικά ομόλογα ποντάροντας σε ακόμα μεγαλύτερα επιτόκια. Κάποιων τα χέρια πρέπει να καούν, γιατί διαφορετικά…εμείς θα είμαστε οι καμένοι.

Απο το AxiaPlus

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr