«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10

Η απύθμενη υποκρισία της “Νέας Διακυβέρνησης” με τις υπεράκτιες “εξωχώριες” Off-shore.

Η απύθμενη υποκρισία της “Νέας Διακυβέρνησης” με τις υπεράκτιες “εξωχώριες” Off-shore.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2009

Την πρώτη δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καθιέρωση κανόνων διαφάνειας, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Διαφάνεια χθες και για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σήμερα. Διαβάστε λοιπόν την παράγραφο που αναφέρεται στις περιβόητες Off-Shore:

4. Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής την ποινή της έκπτωσης των μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των βουλευτών, των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων από το αξίωμά τους, εάν αποδειχθεί ότι συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους επικεφαλής των αυτοδιοικήσεων α΄και β΄βαθμού. Σήμερα η συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους.

Σοβαρά, αυτό είναι το μέτρο της πάταξης; Με μία απλή ανάγνωση και τις πενιχρές μας γνώσεις έχουμε ορισμένες απορίες....

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, επιτρέπεται η συμμετοχή όλων των προσώπων σε Κυπριακές εταιρείες (LTD) που θεωρούνται νόμιμες και Ευρωπαϊκές. Άρα λοιπόν, κάποιος που έχει αποκτήσει π.χ. ένα σκάφος το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει, ένα πανάκριβο Φερέτι για παράδειγμα, θα μπορούσε να αγοράσει ή να ιδρύσει μία Κυπριακή LTD και να αγοράσει η Κυπριακή το σκάφος στο όνομα της.

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος που έχει πάρει μίζες από τη Siemens, να έχει το 100% των μετοχών μίας Κυπριακής Εταιρείας έχοντας (με την κλασική μέθοδο) κάποιον δικηγόρο* ως εκπρόσωπο ώστε να μην εμφανίζεται πουθενά. Παίρνει λοιπόν το Φερέτι η Κυπριακή εταιρεία και ο επίορκος πολιτικός κάνει κρουαζιέρα και πολυήμερες διακοπές στην Αντίπαρο π.χ.

Τι έχουμε λοιπόν; Ένα σκάφος που ανήκει σε Κυπριακή, νομιμότατη εταιρεία, έχει αγοραστεί με μίζες που δόθηκαν ως αντίτιμο για παράβαση καθήκοντος και ο πολιτικός άνδρας απολαμβάνει τους κόπους του χωρίς να δηλώσει τίποτα πουθενά και κανένας να μη μπορεί να τον αγγίξει.

Γιατί λοιπόν να μπλέξει ο επίορκος με Σεϋχελλέζικες Off-shore ή να τρέχει στα Κέυμαν αφού μπορεί να τα κάνει όλα με ένα τηλέφωνο από το υπουργικό ή πολιτικό του γραφείο; Ή μήπως υπάρχει ποτέ περίπτωση να απειληθεί κάποιος που ήδη συμμετέχει σε off-shore από τα νέα μέτρα; Εδώ μιλάμε ότι πέραν της μίζας, κάποιος που έχει τέτοια υπεράκτια εταιρεία, φοροδιαφεύγει συστηματικά οπότε ήδη οι προβλεπόμενες ποινές είναι πολύ αυστηρότερες από τις κωμικές εξαγγελίες της έκπτωσης και της φυλάκισης του 1 έτους!

Για να τελειώνουμε με την φαρσοκωμωδία της διαφάνειας, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να βρεθούν τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος: Έλεγχος στις συμφωνίες και δίωξη των εμπλεκομένων.

Η Cosco για παράδειγμα ή η Hutchison ήταν επωφελείς για το Ελληνικό δημόσιο.

Η Siemens από την άλλη ΔΕΝ ήταν όπως και αποδείχτηκε. Έχουμε λοιπόν όλους τους καλοταϊσμένους της βουλής να ουρλιάζουν εδώ και μήνες για το λιμάνι αλλά για τη Siemens να σιωπούν.

Γι’ αυτό κύριε Παπανδρέου, σταματήστε την κατά συρροήν εξαπάτηση με την επίκληση “Εθνικών κινδύνων” και τα τρομερά μέτρα διαφάνειας και μιλήστε για την ταμπακέρα. Όπως κάνει ο βουλευτής σας, ο κύριος Βαλυράκης. Για να δούμε εντέλει από ποιούς πραγματικά κινδυνεύει το Έθνος.

*Είμαστε στη διάθεση σας για να σας προτείνουμε γνωστά δικηγορικά γραφεία της Κύπρου ώστε να μην ψάχνετε.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Και το δικο μου σχολιο εργασιας :
    Κι αν εχει αγορασει απο πριν “το σκαφος”;,ιδρυοντας την εταιρια και μεταβιβαζοντας το σκαφος σε αυτην θα δηλωσει καποιο υψηλο ποσο αναγκαστικα και μικροτερο βεβαια,του κανονικου αλλα εχουμε και αλλο θεμα:
    Ξεπλυματαρα Βρωμικου χρηματος.
    Μηπως, λεω να ελεξουν και παρομοιες δοσοληψιες του παρελθοντος;
    Μεχρι πριν μια δεκαετια βοουσε ο τοπος για τις “ευκολιες” των οφ-σορε εταιριων…Ξαφνικα ολα επαψαν γιατι;
    Συνηθως η…πο@τ@ν@ θελει να κρυφτει αλλα η χαρα δεν την αφηνει και τρεχει κι αγοραζει σκαφος.
    Μετα ξυπναει και σα τη γατα προσπαθει να τα σκεπαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr