«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11

Μια μακάβρια ιστορία απασχολεί από το πρωί την Κύπρο.

Λίγες ώρες πριν από το ετήσιο μνημόσυνο έκλεψαν την σωρό του Τάσσου Παπαδόπουλου


 Εικόνα:

Μια μακάβρια ιστορία απασχολεί από το πρωί την Κύπρο. Ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, εκλάπη από τον τάφο του στο  κοιμητήριο της Δευτεράς η σωρός του!
Περίοικος ειδοποίησε το πρωί  πώς ο τάφος είναι ανοικτός και το φέρετρο δεν βρίσκεται μέσα….

    Δημοσιογράφοι από την Κύπρο με τους οποίους μιλήσαμε, συνδέουν το γεγονός ακόμη και με τις εξελίξεις στο θέμα τις λύσης του Κυπριακού αλλά και με όσα έγιναν.......

, τις τελευταίες ημέρες, μετά την «ήπια»(πολλοί την χαρακτηρίζουν ενδοτική) στάση της Κυπριακής Κυβέρνησης στό θέμα των ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ.
¨Αλλωστε ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν  ένας από τούς ελάχιστους ηγέτες της Κύπρου πού αντιτάχθηκε στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν το 2004 παρά τις εξωτερικές πιέσεις που δέχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία, αλλά και από το εσωτερικό, κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.
Η κηδεία του έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2008 στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο.
Ήταν πρόεδρος της Κύπρου από το 2003 έως το 2008, ο πέμπτος κατά σειρά.
Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 7 Ιανουαρίου 1934 και σπούδασε νομικά στο King΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ήταν δικηγόρος και ασχολήθηκε με την πολιτική από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Η εκστρατεία του για το προεδρικό αξίωμα βασίστηκε στην πεποίθηση ότι μπορούσε να δώσει καλύτερη λύση από τον Γλαύκο Κληρίδη στο κυπριακό ζήτημα.
Συμμετείχε στη Διάσκεψη του Λονδίνου και ήταν ο ένας από τους δυο αντιπροσώπους (εκτός από τους αντιπροσώπους του ΑΚΕΛ) που ψήφισε εναντίον της υπογραφής των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Ήταν επίσης ένας από τους τέσσερις αντιπροσώπους της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Συνταγματική Επιτροπή που συνέταξε το Σύνταγμα της Κύπρου.
Υπηρέτησε για δώδεκα χρόνια ως Υπουργός της Δημοκρατίας, διαδοχικά ως Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργός Υγείας και Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.
Υπήρξε σύμβουλος του πρώτου συνομιλητή κ. Κληρίδη μέχρι τον Απρίλιο του 1976 και μετά διορίστηκε ο ίδιος συνομιλητής, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Ιούλιο του 1978.
Αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε πολλά διεθνή συνέδρια ιδίως στα ετήσια συνέδρια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Αντιπροσώπευσε επίσης την Ελληνοκυπριακή κοινότητα σε πολλές προσφυγές της Κύπρου στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πριν την εκλογή του ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λευκωσία.
Στις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουλίου 1970 εκλέγηκε βουλευτής του Ενιαίου Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Στις εκλογές της 5ης Σεπτεμβρίου 1976 επανεκλέγηκε ως ανεξάρτητος βουλευτής Λευκωσίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 1976. Στις βουλευτικές εκλογές της 19ης Μαΐου 1991 εκλέγηκε βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, αξίωμα στο οποίο επανεκλέγηκε στις εκλογές της 26ης Μαΐου 1996.
Στις 7 Οκτωβρίου 2000 εκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο ιστορικό Εκλογικό Συνέδριο όπου ανήγγειλε την αποχώρησή του ο ιδρυτής του Κόμματος κ. Σπύρος Κυπριανού. Στις βουλευτικές εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 επανεκλέγηκε βουλευτής Λευκωσίας, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος.
Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και μέλος των Επιτροπών Επιλογής και Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κύπρου.
Πήρε ενεργά μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ από διάφορα πόστα, ως τομεάρχης Λευκωσίας και αργότερα ως γενικός υπεύθυνος για όλη την Κύπρο της ΠΕΚΑ, πολιτικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε επίσης:
Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,24311-.aspx
Λευκωσία: Μια μακάβρια υπόθεση διερευνά από την Παρασκευή το πρωί η Αστυνομία. Άγνωστοι, σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σωρό του.
Στο νεκροταφείο Δευτεράς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Ήδη έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Στο χώρο βρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη χθες βράδυ και η γνωστοποίηση του προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο. Σοκαρισμένη είναι και η οικογένεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας που έσπευσε στο νεκροταφείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από πολίτη για το μακάβριο αυτό γεγονός.
Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.
«Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παντελίδης.
Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.
Αύριο είναι το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πηγή : http://www.newstrap.gr/main/text.asp

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr