«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Ιουλίου 29

Κυβέρνηση σε κατάσταση υστερίας



28-Jul-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ


Toυ Γιάννη.Α.Μυλόπουλου
Το καλοκαίρι του 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή, κυριολεκτικά πάνω στα αποκαΐδια των καταστροφικών πυρκαγιών στις οποίες με ευθύνη της είχε παραδοθεί αμαχητί η χώρα, προκήρυξε αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές. Ως… εθνικό λόγο, σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος, η κυβέρνηση προφασίστηκε την αδυναμία της να καταρτίσει προϋπολογισμό. Η πολιτική ανευθυνότητα, η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο ευτελισμός του Συντάγματος δεν είχαν εισαχθεί ακόμη στο λεξιλόγιο του δημόσιου διαλόγου. Η δημοσκοπική υπεροχή της κυβέρνησης άλλωστε της επέτρεπε, ακόμη, να απολαμβάνει το δίκαιο του ισχυροτέρου…

Σήμερα που η χώρα κλυδωνίζεται στην τρικυμία μιας εγχώριας και μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης, έχοντας στο τιμόνι μια αποδεδειγμένα φαύλη και επικίνδυνη κυβέρνηση που μάλιστα έχει χάσει προ πολλού τη δεδηλωμένη, η πολιτικά θεμιτή και κοινωνικά επιβεβλημένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί διέξοδος μέσω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες καταγγέλλεται ένθεν κακείθεν ως… ευτελισμός των θεσμών.


Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ, κινούμενο θεσμικά, αξιοποιεί τη μοναδική ευκαιρία που το Σύνταγμα παρέχει στην αντιπολίτευση προκειμένου να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Και μάλιστα με τρόπο που δεν προσβάλλει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο δεσμεύεται να ψηφίσει μετεκλογικά.

Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη ότι η κίνηση «ματ» του ΠΑΣΟΚ τής έχει αφαιρέσει το καθοριστικής σημασίας πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας των κινήσεων, έχει περιέλθει σε κατάσταση υστερίας. Από τη μια λοιπόν προσπαθεί κάθιδρη, εν μέσω θέρους, να αποδείξει ότι παράγει κυβερνητικό έργο, διχαζόμενη μεταξύ κοινωνικά άδικων μέτρων και προεκλογικών παροχών. Και από την άλλη, διακινεί αστήρικτα και συκοφαντικά σενάρια συνταγματικής εκτροπής, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αποτρέψει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο την αναπόφευκτη ήττα της στις επερχόμενες εκλογές. Η προκήρυξη των οποίων έχει πάψει να αποτελεί αποκλειστικό της προνόμιο…

Ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος είναι καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr