«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Ιουλίου 29

Να τους χαιρόμαστε – να μας δουλεύουν"Γράφει ο Ευθύλογος
1. Γ. Κασιμάτης και Δημ. Τσάτσος (Συνταγματολόγοι).Η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές το Μάρτιο οδηγεί σε παραβίαση του Συντάγματος
2. Νίκος Αλιβιζάτος (Συνταγματολόγος)... Το "βέτο" της αντιπολίτευσης στην εκλογή προέδρου, είναι το μόνο θεσμικό αντίβαρο στις ακρότητες του πρωθυπουργοκεντρισμού
3. Δ. Τσάτσος και Γ. ΚασιμάτηςΗ στάση του ΠΑΣΟΚ προσβάλλει τον θεσμό του προέδρου.
4. Νίκος ΑλιβιζάτοςΗ κυβέρνηση δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα σεβασμού στους θεσμούς, ύστερα από τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις των σκανδάλων.
5. Γ. ΚασιμάτηςΑν ένα κόμμα δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να οδηγηθεί υποχρεωτικά η χώρα σε εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση, προκαλεί την πρόωρη διάλυση της Βουλής για λόγο που δεν προβλέπει ούτε επιτρέπει το Σύνταγμα και, επιπλέον, σφετερίζεται την αρμοδιότητα για πρόωρη διάλυση της Βουλής, ενώ δεν την έχει από το Σύνταγμα.
6. Δ. ΤσάτσοςΜια σοβαρή ρύθμιση του Συντάγματος γίνεται ερμηνευτικός περίγελος καθώς περιφρονείται εξόφθαλμα το βαθύτερο νόημά της.
7. Α. Μανιτάκης (Συνταγματολόγος)Δεν βρίσκω τίποτα το αθέμιτο, ούτε το ανορθόδοξο το να χρησιμοποιείται το Σύνταγμα, οι διαδικασίες του και οι θεσμοί του ως κανόνες ενός πολιτικού παιχνιδιού μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.8. Νίκος ΑλιβιζάτοςΠολλές φορές οι συνταγματολόγοι έχουν την τάση να βλέπουν στο Σύνταγμα περισσότερα απ' όσα πράγματι αυτό περιέχει, ενώ πολλοί υπηρετούν μέσω της δημοσιότητας και προσωπικές ατζέντες…………………………………………….

Ρε καφετζή τι διάολο γίνεται εδώ;Δηλαδή το Σύνταγμα – ο καταστατικός χάρτης της Χώρας – δεν επιδέχεται μονοσήμαντη ερμηνεία αλλά ερμηνεύεται «κατά βούλησιν»;Τότε γιατί κοροϊδεύουμε εκείνα τα «Ήξης αφίξης ού θνήξεις εν τω πολέμω» της Πυθίας; Τι παραπάνω ή τι χειρότερο έκανε αυτή η παλιόφατσα;Είχα τη γνώμη ότι το Σύνταγμα – συν τοις άλλοις – είναι ο ορισμός των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του πολίτη.Και αν είχα μάθει κάτι καλά στο ρημάδι το σκολειό, είναι ότι ο ορισμός πρέπει να είναι σαφής, λιτός και πλήρης.Κάπως έτσι φανταζόμουν και το Σύνταγμα.Όχι σα μαντολάτο να το ξεχειλώνει άλλος από δω κι άλλος από κει.Και να χρειάζεσαι καθηγητές Πανεπιστημίου για να καταλάβεις «τι θέλει να πει ο ποιητής» και πάλι να μη βγάζεις άκρη!Δηλαδή τούτοι δω, αύριο – μεθαύριο θα ερμηνεύσουν και τα δικαιώματά μου όπως τους καπνίσει! Και πώς θα μάθω εγώ ποια είναι τα δικαιώματά μου;Όποια θέλουν οι "αρμόδιοι";Λες γι αυτό να σκαρώνουν έτσι τους νόμους και το "Σύνταμα" - πούλεγε κι ο συχωρεμένος ο Μακρυγιάννης;Τι να μου πεις και συ βέβαια, ένας φτωχός Καφετζής είσαι, αλλά να . . . δεν ξέρω . . .εγώ θα τάπαιρνα στο κρανίο αν κάποιος έλεγε ότι «ο Ευθύλογος υπηρετεί μέσω του Καφενείου την προσωπική του ατζέντα».

"Ευθύλογοςhttp://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_6014.html


buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr