«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Μαΐου 27

Ανεμολόγιο

Η επινόηση του Ανεμολογίου, αποδίδεται στον Flavio Gioja,  Ιταλό ναυτικό και εφευρέτη του οποίου η ύπαρξη αμφισβητείται από πρόσφατες ιστορικές μελέτες.

Οι ναυτικοί χάρτες και οι ναυτικές πυξίδες, έχουν τυπωμένo τον κύκλο των 360 μοιρών με τον Βορρά στις 0 μοίρες, την Ανατολή στις 90 κλπ. Ένας άνεμος, παίρνει το όνομά του ανάλογα προς το σημείο του ορίζοντα από το οποίο έρχεται.

Στο Ανεμολόγιο της εικόνας, αναγράφονται επίσης τα ονόματα των ανέμων σύμφωνα με τη ναυτική ορολογία που χρησιμοποιούν οι Έλληνες ναυτικοί και που προέρχεται από την Ιταλική γλώσσα. Στις παρενθέσεις οι αμιγώς Ελληνικές ονομασίες.

Ο Βόρειος άνεμος ονομάζεται και “Τραμουντάνα”. (Βορράς)

Ο Βόρειο – Βόρειο – Ανατολικός: “Γραιγοταμουντάνα”. (Βορράς επί Μέσην)

Ο Βόρειο – Ανατολικός: “Γραίγος”. (Μέσης)

Ο Ανατολικός – Βόρειο – Ανατολικός: “Γραιγολεβάντες”. (Μέσης επί Απηλιώτην)

Ο Ανατολικός: “Λεβάντες”, ή “Λεβάντης”.  (Απηλιώτης)

Ο Ανατολικός – Νότιο – Ανατολικός: “Σιροκολεβάντες”. (Απηλιώτης επ’ Εύρον)

Ο Νότιο – Ανατολικός: “Σιροκος”. (Εύρος)

Ο Νότιο – Νότιο – Ανατολικός: “Οστριοσιρόκος”. (Εύρος επί Νότον)

Ο Νότιος: “Όστρια” (Νότος)

Ο Νότιο – Νότιο – Δυτικός: “Οστριογαρμπής” (Νότος επί Λίβα)

Ο Νότιο- Δυτικός: “Γαρμπής” (Λίβας)

Ο Δυτικός – Νότιο – Δυτικός: “Πουνεντογαρμπής” (Λίβας επί Ζέφυρον)

Ο Δυτικός: “Πουνέντης” (Ζέφυρος)

Ο Δυτικός – Βόρειο – Δυτικός: “Πουνεντομαΐστρος” (Ζέφυρος επί Σκίρωνος, ή Ζέφυρος επί Αργέστην)

Ο Βόρειο – Δυτικός: “Μαΐστρος” (Σκίρων ή Αργέστης)

Ο Βόρειο – Βόρειο – Δυτικός: “Μαϊστροτραμουντάνα” (Σκίρων επί Βορρά, ή Αργέστης επί Βορρά)

πηγη το  Διαδυκτιακό πειρατικό  ΑΒΕΡΩΦ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr