«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαΐου 10

Λυκόφως... και η απόδραση στο φώς ! !

Με το 65% του εκλογικού σώματος να εναντιώνεται στην νεκρόκασα της Ελλάδας που λέγεται Μνημόνιο πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες να ολοκληρωθεί η έξοδος από αυτό . Η αποβολή του ΔΝΤ είναι εθνικός στόχος. Η εισβολή του σε κάθε χώρα έχει αποτελέσματα πολέμου χωρίς βόμβες.

Όμως η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας είναι ο μεγαλύτερος στόχος . Η ταχεία αναδιάρθωση της χώρας με τεχνικούς όρους πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Ούτε ξένους επιτρόπους χρειαζόμαστε , ούτε θεόσταλτους σωτήρες . Η κοινή λογική και μερικές φυλακίσεις για παραδειγματισμό είναι αρκετές για ξεκίνημα .
Μεγάλες τομές όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι επιβεβλημένες , η εξασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα βασικών υποδομών όπως το νερό και η συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους . To ίδιο για τα δημόσια δίκτυα , προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοώ αποκλειστικά τα καλώδια του ρεύματος , τις γραμμές του σιδηροδρόμου , τα εθνικά οδικά δίκτυα και τις βασικές τηλεφωνικές υποδομές . Το μέγεθος του Δημόσιου τομέα πρέπει να οριστεί Συνταγματικά το ίδιο και το μέγιστο ύψος του Δημόσιου και ιδιωτικού χρέους .
Όμως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η πάταξη της διαφθοράς θα απελευθερώσουν πραγματικά την χώρα από την μέγγενη των τοκογλύφων . Δεν μπορεί μια χώρα που είναι τρικοστή στην παγκόσμια κατάταξη με βάση το ΑΕΠ να είναι στην ενενηκοστή θέση της ανταγωνιστικότητας και της διαφθοράς . Αυτά από μόνα τους εκτός από τεράστια ντροπή είναι και οι βάσεις μελλοντικής εξαθλίωσης.
Δουλειά , θέληση και πατριωτισμός χρειάζεται . Ούτε μεσσίες , ούτε χαρισματικοί ηγέτες είναι απαραίτητοι. Χορτάσαμε από τούτους σαράντα χρόνια τώρα. Ας διεκδικήσουμε το αυτονόητο που είναι μια ευνομούμενη πολιτεία , αξιοκρατίας και δικαιοσύνης .
Είμαστε στη ζώνη του λυκόφωτος το σκοτάδι δεν έφυγε ακόμα . Θέλει μεγάλη προσπάθεια ακόμα να αποδράσουμε στο φώς . Ας έχουμε τα μάτια ανοικτά και τις αισθήσεις σε εγρήγορση μπρός στους νέους "μεσσίες".
Γεωργιάδης Ανέστης
paragoume.wordpress.com

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr