«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαΐου 24

Ελλάδα, μια δύσκολη αποστολή 2

δυσκολη

Είπαμε , αν θές ..

Αλλά αν δε θές , αν είσαι μαθημένος μόνο στα εύκολα και στη καλοπέραση ,αν θες να σου χαϊδεύουν τα αυτιά με πράγματα που θες να ακούς για να τα πιστεύεις πιο εύκολα…
Αν θές μόνο το σπιτάκι σου και τον κωλαράκο σου εξασφαλισμένο ,να ξέρεις πως μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις.Κι αυτό επίσης είναι μια “δύσκολη αποστολή” ,που τη φορτώθηκες απ τη μέρα που γεννήθηκες σε αυτά τα ματωμένα χώματα.
Αλλο τι έκανες όμως μέχρι σήμερα.Μέχρι χθές σε “μάθανε” να κάνεις τη δουλίτσα σου μόνο.Να μή νοιάζεσαι για τον διπλανό σου.. Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα “έγινε” ξύλινος λόγος μπροστά σε οθόνες και στα γήπεδα οργή, όταν εκτόνωνες τα ένστιγκτά σου εναντίον των αντιπάλων ομάδων.Ποιοί αντίπαλοι βρε χαχόλε ; Ελληνες παραμυθιασμένοι σαν κι εσενα ήταν κι αυτοί..
Η “αλληλεγγύη” σου ξοδευόταν μόνο στα ταξίδια στη Γάζα , υπέρ των αλλοεθνών σε άλλη επικράτεια.Υπέρ των ομοεθνών σου όμως δεν “έμαθες” να νοιάζεσαι ,είπαμε : τη δουλίτσα σου μόνο!! Κι αν βρέθηκες με λίγη “ροπή” προς τη μάθηση παραπάνω ,έγινες πρωταθλητής στο γλύψιμο ,στο να στήνεις κομπίνες , να γαμάς το γείτονα ή τη γυναίκα του (άν σου γυάλιζε!) με όποιο τρόπο μπορούσες..Κι αν ήταν και “νοικάρης” σου μιάς και είσουν τυχερός να σου αφήσει ο γέρος σου κάνα σπίτι ,το έκανες επάγγελμα..
Αλλά ξυπνήσαν οι σκλάβοι Αντωνάκη !!! 
Μόνο που “ξυπνήσαν” στραβά κι αυτοί εδώ και χρόνια.Βλέπεις κι αυτοί στα ίδια σχολεία και στον ίδιο στρατό με σένα υπηρέτησαν , αν υπηρέτησαν …Είδες κι αποείδες πως δεν μπορείς πλέον εύκολα να γαμάς το διπλανό μιας και έμαθε κι αυτός να αντιδρά ,πήρες στροφές.. Είπαμε : Τη δουλίτσα σου μόνο ! κι αφού έχεις “ροπή” στροφάρεις κι όλα!
Βρήκες το νέο “θύμα”.Το κοινό ταμείο ,το δημόσιο , σαν πιό έξυπνος απ τους “άλλους” ,κατάλαβες τις διαδρομές και τα “κόλπα”.Άρχισες να λαδώνεις δεξιά κι αριστερά ,έκλεισες δουλειές με φούντες…Δε σ’ένοιαζε αν ήταν η Χούντα απο πάνω..Εσύ ,όπως σε έμαθε ο μπαμπάς σου τότε ,όταν καλούσαν κάθε δυο τρείς φορές στα επτά της  χρόνια , πήγαινες κι έκανες το “καθήκον” σου. Αν μπλεδοπρασίνησε η Χούντα με τα χρόνια , δεν αλλάζει τίποτα για σένα . Απ αυτούς έπαιρνε δουλειές ο μπαμπάς απ αυτούς παίρνεις κι εσύ..Τι κι αν άλλαξαν ρούχα και μπλεδοπρασίνησαν ; Εσύ είπαμε έξυπνος ,: τη δουλίτσα σου μόνο!
Κι αφού η “δουλειά” σου το απαιτούσε ,τους στήριξες και τους δυό .Κι όχι μόνο αυτούς ,αλλά και τους “άλλους” που ρόδιζαν ελαφρά .Ααα ! όλα κι όλα , πάντα είσουν άνθρωπος των ισορροπιών . Εβαλες και τα ξαδέρφια σου, το γιατρό και τον άλλο το δικηγόρο ,έναν απο δώ και τον άλλο απο κεί…Σου “δέσανε” το γλυκό ,βάλανε και τη κυρά σου μαζί με τις δικές τους στο Δημόσιο.Τα παίρνεις κι απο κει..Ή μήπως τα παιδιά σου τα ξέχασαν ; Μαζί με το “βασιλικό ποτίσαν και τη γλάστρα”!
Τώρα όμως είναι αργά ,θές δε θές ,ήρθε η ώρα να πληρώσεις κι εσύ.”Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς!”

Δε με νοιάζει για σένα όμως…Για τον άλλο νοιάζομαι ,τον άλλο που παρ’όλο που “κάθησε” στο ίδιο θρανίο κι αυτός με σένα ,ήταν όντως έξυπνος .
Ναί εσένα λέω ,που έκανες το χρέος σου, υπηρέτησες την θητεία σου ,μυρίστηκες απο πολύ νωρίς οτι δε “κάνει να πηγαίνεις κόντρα” με τις εξουσίες…
Κράτησες αποστάσεις , ο μπαμπάς επι χούντας σας κρατούσε όλους κλειδαμπαρωμένους μέσα στο σπίτι το πατρικό και στην ασφάλειά του , αλλά στις εκλογές τότε πήγαινε ,μονο που ψήφιζε ΟΧΙ.Κι ας μην έλεγε κουβέντα τότε.Εσύ το’ξερες,το’χες μάθει τότε που κρυφάκουσες άθελά σου τους γονείς σου , να τα “λένε”.
Και κράτησες τις αποστάσεις σου ,μακρυά απ τα κομματικά μαντριά και τις στάνες της γειτονιάς σου που φυτρώναν σαν μανιτάρια..Έβλεπες τι θα ψηφίσεις πάνω απ τη κάλπη κάθε φορά..
Σιγά μην σκάσεις ! Κι εσύ τη δουλίτσα σου μόνο ! Μόνο που εσύ είσουν πιό έξυπνος δεν ανακατεύτηκες μ’αυτά ,κράτησες αποστάσεις..
Ακόμα και στο στρατό ,έσκυβες για να μη ξεχωρίζεις ,όταν φωνάζαν κανένα εθελοντή για κάποια έξτρα δουλειά/αγγαρεία ,μόνο αν σου άρεζε κι ήταν εύκολη , ψήλωνες και φώναζες παρόν…Πέρασες καλά και στο στρατό!!
Αλλά η ζωή και η οικογένεια είναι αλλοιώς ,εσύ είσαι ο προστάτης της πλέον… Τα τελευταία  2,5 χρόνια σου το απέδειξαν . Τη ζωή σου όμως δεν μπορείς ,δεν μπορείς όχι να την προστατέψεις αλλά ούτε να την επειρρεάσεις  κατ’ελάχιστο!! Ετσι έμαθες κι’ εσύ ,είπαμε ,τη δουλίτσα σου μόνο..Μια φορά ,κάθε τέσσερα χρόνια ,απόφαση τελευταίας στιγμής και καθάρισες την υποχρέωση.
Είναι έτσι όμως ; Οχι φίλε μου ,πρέπει ν’ αλλάξεις νοοτροπία , να μάθεις ,όχι να ξανακάτσεις στα θρανία ,ούτε να ξαναπάς φαντάρος . Να ανοίξεις τα αυτιά και τα μάτια σου .Να κλείσεις το χαζοκούτι που σε βομβαρδίζει όλη μέρα και σε τρομοκρατεί με λοιμούς καταποντισμούς ,πείνα λόγω επερχόμενης δραχμής ,λογω εξόδου απ το ευρώ  και τα συναφή…Μήπως δεν πεινάς απο τώρα ; ή δεν θα ζοριστείς αργότερα που θα σου τελειώσουν τα πέντε ευρώ που’χεις στην άκρη.. 
Πλέον ήρθε η ώρα να πάρεις σωστές αποφάσεις κι όχι της στιγμής… Η απόφασή σου αυτή τη φορά θα δεσμεύσει όχι μόνο τα παιδιά σου , αλλά τα εγγόνια και τα δισέγγονά σου ..Ψάξ’τους όλους ,τι λέει ο κάθε αρχηγός ,τι λένε τα στελέχη του.Πάνε να τους ακούσεις απο κοντά ,θα καταλάβεις πολύ περισσότερα έτσι.. Θα διακρίνεις τις “αλήθειες” και τα ψέμματα ! Δες τι λένε για τα Εθνικά θέματα ,για ΑΟΖ για Σκόπια και για Θράκη..Για το μεταναστευτικό..
Δες και ανακάλυψε μόνος σου ,ποιός υπερασπίζεται το γείτονά σου , γιατί όσο κι αν σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις ,μαζί με αυτόν υπερασπίζεται και σένα . Πρέπει να πάρεις αποφάσεις πλέον ,δεν υπάρχει “πολυτέλεια” για άλλα λάθη .Ουτε σε ατομικό επίπεδο αλλά ούτε και σε συλλογικό.
Μόνο αν μου επιτρέπεις μια επισήμανση : Στάσου μακρυά απ τα κόμματα που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα , συγκυβερνούσαν άλλως τε μέχρι πρίν ένα μήνα..Είναι “βιρτουόζοι” στο να κάνουν το άσπρο – μαύρο και την αλήθεια σε ψέμμα…

Αν θές … την επόμενη φορά θα σου πώ κι άλλα να σε βοηθήσω.. Οχι πως είμαι σωστός κι εγώ , αλλά κάτι θα σου δώσω .
Σαν το σκύλο του Αγίου Βερνάρδου ένα πράμμα μόνο που κρατάω την Σημαία μας !! Εστω και μιά γουλιά κονιάκ να σου δώσω ,θα σε ζεστάνει μες την παγωμάρα του σήμερα.
Αν θες…  Τη δύσκολη Αποστολή ,δεν τη γλυτώνεις όμως με τίποτα . Μένει να διαλέξεις ,αν θα  ’σαι  μόνος σου ή με παρέα…. 

Τα παραπάνω είναι μιά απάντηση/συμπλήρωμα σε ανάρτηση του Θαλαμοφύλακα μέσω του Αβέρωφ..   

Περίοπας .

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr