«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Απριλίου 20

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

daxtulo Το έτος 1974 έμεινε στην ιστορία της Ελλάδας ως το έτος που έκλεισε την μαύρη σελίδα της επταετίας ,μιας επταετίας σκότους φόβου και καταπίεσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως προκύπτει βέβαια από τα λεγόμενα των φερόμενων σωτήρων της χώρας από την άσχημη αυτή κατάσταση.

Μια κατάσταση, που διόλου δεν συμφωνώ πως ήταν η πρέπουσα για την χώρα και τους πολίτες , αλλά δεν συμφωνώ επίσης ,και δεν δύναμαι να πιστέψω την προπαγάνδα που άρχισε μετά την δίκη των συνταγματαρχών ,και συνεχίζεται αισίως έως και σήμερα ,και κατά καιρούς εντείνεται ,κυρίως προεκλογικά ,όπως τούτη η περίοδος η οποία διανύουμε.

Θα ισχυριστεί κανείς , καλώς γίνεται, γιατί ο λαός πρέπει να θυμάται !

Σωστά, αλλά γιατί άλλα ιστορικά γεγονότα , πολύ σοβαρότερα θα πρέπει να ξεχαστούν ,και μάλιστα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σ αυτό από τους ιδίους ανθρώπους; Και αναφέρομαι στην μικρασιατική καταστροφή, που τελευταία έγινε συνωστισμός ,και στο κρυφό σχολείο που ‘’καταργήθηκε ‘’ από κάποιους , ενώ για τα γεγονότα του πολυτεχνείου υπερκόπτονται.! Αντιφάσεις από λάθος , η εσχεμένες κινήσεις που σκοπό έχουν τον εκβιασμό του υποσυνείδητου του ανθρώπου ώστε να περιορίσουν το φάσμα επιλογής πολιτικής τοποθέτησης ;

Μα ποια είναι η ευθύνη του λαού για την επταετία ; Ο λαός έφερε την χούντα ; Όχι βέβαια.

Οι υπεύθυνοι για την κατάλυση της δημοκρατίας, ήταν οι προκάτοχοι των σημερινών πολιτικών κομμάτων, που πολλοί απ αυτούς είναι ενεργά στελέχη ακόμα και σήμερα .

Παρ όλα αυτά τα κόμματα καταφέρνουν με τον τρόπο τους να αποδώσουν μέρος αν όχι όλη την ευθύνη στον πολίτη. Προσπαθούν να του δημιουργήσουν ενοχές κι αμφιβολίες ,ώστε να τον ελέγχουν καλύτερα.

Και μας επανέφεραν την δημοκρατία τους οι κύριοι αυτοί , καταργώντας την προηγούμενη που οι άλλοι ισχυρίζονταν πώς είχαν φέρει με την επανάσταση(sic) της εικοστής πρώτης Απριλίου . Περίεργα πράγματα . Με την μια δεν μπορείς να  εκφέρεις  την γνώμη σου , στην άλλη μπορείς να λέγεις ελεύθερα την γνώμη σου , αλλά μην ελπίζεις ότι θα σ ακούσει κάποιος. Οι προηγούμενοι ήταν καμιά δεκαριά και είχαν τα αυτιά τους ορθάνοιχτα μην τυχόν και πει κάποιος κάτι εναντίον τους , κι οι επόμενοι ήταν τριακόσιοι κουφοί, που ότι κι αν πεί κανείς…. στου κουφού την πόρτα….

Κι αφού τίποτα δεν ακούγεται , κάνουν ότι νομίζουν καλύτερο για εκείνους.

Αμέσως αρχίζει και η μεγαλύτερη προπαγάνδα που έγινε ποτέ στα σχολεία. Διαβάστε έλεγαν και ξανάλεγαν οι δάσκαλοι ,να γίνετε άνθρωποι !, αλλιώς θα φιλάτε πρόβατα όπως οι γονείς σας ,κι όλοι θα σας κοροιδεύουν που θα είστε τσοπάνοι στα βουνά. Φόβος και τρόμος έπιανε τα πιτσιρίκια με την ιδέα και μόνο να γίνουν τσοπάνοι. Και για να τα διευκολύνουν λίγο , απλοποιούν τα μαθήματα, ώστε να μπορούν να γίνουν όλοι επιστήμονες. Αλλά και το αλφάβητο, ρε αδερφέ, είχε πολλούς τόνους, οξείες δασείες περισπωμένες ,….τι χρειάζονται όλα αυτά; Για να δυσκολεύουν το παιδί να γίνει άνθρωπος;

Να καταργηθούν επειγόντως εκείνα τα φασιστικά στίγματα που κάνουν την ζωή των μαθητών δύσκολη. Κι σχολική ενδυμασία; Σε τι ωφελεί η στολή; Τι ρατσιστικό πράγμα η στολή; Να καταργηθεί κι αυτή αμέσως!

Και στο όνομα της δημοκρατίας ,είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν μαθητικές κοινότητες που θα επιτρέπουν στους μαθητές να έχουν γνώμη για τον τρόπο διδασκαλίας ,γιατί έως τότε οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές ήταν φασίστες και καταπίεζαν τους μαθητές.

Έπρεπε επίσης να δημιουργηθούν και άσυλα, για τους καταπιεσμένους που κινδυνεύουν, …κανένας δεν κατάλαβε από τι μπορεί κανείς να κινδυνεύει σε μια δημοκρατία.

Δημιούργησαν επίσης ,και τα ΕΚΑΜ η αλλιώς ΜΑΤ ,επίλεκτα τμήματα της αστυνομίας από ‘’επίλεκτους’’ άνδρες με φοβερή μόρφωση και κυρίως υψηλό δείκτη …νοημοσύνης, που η δουλειά τους είναι ,να καταστέλλουν εκείνους, που δεν καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν το άσυλο , που η πολιτεία έφτιαξε για χάρη τους.

Ένα άλλο απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας ,ήταν ο συνδικαλισμός .Και τα κατάφεραν! Έκαναν σωματεία, οργανώσεις, συνομοσπονδίες , κι έβαλαν επικεφαλείς δημοκρατικούς ανθρώπους , που ο λόγος τους ήταν κανόνας για τα ΄΄ αμόρφωτα ΄΄ μέλη που ,η απλά θα ζητωκραυγάζουν, η θα βρίζουν συνθηματικά, δεδομένου ότι όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του ‘’αρχηγού ’’ που έχει τον ‘’τρόπο ‘’ να μιλάει με την δημοκρατία.

Αλλά η δημοκρατία, δεν μπορεί ,δεν γίνεται να μην έχει κι έναν εχθρό. Και έψαξαν δεξιά τους οι δημοκράτες, αλλά κι αριστερά τους ,κι είδαν πολλούς ‘’εχθρούς’’, αλλά όλοι ήταν ακατάλληλοι για την δημοκρατία τους. Αποφάσισαν να φτιάξουν έναν λοιπόν, έναν ευέλικτο εχθρό ,που να μπορεί να πηγαίνει ,πότε δεξιά και πότε αριστερά. Ο εχθρός εκείνος , χρειαζόταν ένα όνομα αντάξιο της δημοκρατίας, κι άρχισε ο πολίτης πλέον να κατανοεί τον φοβερό κίνδυνο ,που διατρέχει η δημοκρατία που έφτιαξαν γι αυτόν, από τον νέο εχθρό .Την Τρομοκρατία ! Έναν εχθρό αόρατο ,που η πιο ήπια μορφή του είναι ο βανδαλισμός, και οι μολότωφ εναντίων των οργάνων της τάξεως ,αλλά οι σοβαρότερες μορφές ,είναι πραγματικά επικίνδυνες για την δημοκρατία μας είπαν.

Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ειδικού τμήματος αστυνομίας !Αντιτρομοκρατική υπηρεσία! Φοβερές δυνατότητες ,και δικαίωμα να καταπατεί ακόμα και το οικογενειακό άσυλο προκειμένου να συλλάβει τρομοκράτες. Μόνο ένα άσυλο δεν μπορεί να καταπατήσει η αντιτρομοκρατική. Εκείνο που έφτιαξε η ίδια η δημοκρατία ,και κάναμε λόγο, λίγες γραμμές πιο πάνω.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η δημοκρατία μαράζωνε ,κάτι της έλειπε ,κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να βρεθεί και ν αντιμετωπιστεί δυναμικά ,προκειμένου να σωθεί η δημοκρατία. Και για μια ακόμη φορά, το θαύμα έγινε! Ανακάλυψαν πως η ομοιογένεια του πληθησμού ήταν αυτό που προκαλεί το μαρασμό στην δημοκρατία κι αποφάσισαν να δώσουν λίγο ‘’χρώμα’’ διαφορετικού ,που θα σπάει την μονοτονία.

Προσκάλεσαν τότε ανθρώπους ‘’πολιτισμένους’’ απ όλα τα μέρη του κόσμου με ποικιλία δημοκρατικότατων χρωμάτων ,και πέτυχαν τον πολυπόθητο χρωματισμό της δημοκρατίας μας, γιατί μονόχρωμο και το ομοιογενές είναι εκτός από μονότονο ,άκρως φασιστικό.

Έχουν βέβαια διαφορετικές συνήθειες αυτοί οι άνθρωποι ,και μερικές φορές γίνονται ενοχλητικοί με την συμπεριφορά τους, αλλά …αυτή είναι η ομορφιά της πολυπολιτισμικής δημοκρατίας . Τι αξία έχει η ζωή ενός ανθρώπου που μπορεί να…. έτυχε να πέσει θύμα ενός ‘’διαφορετικού’’ ;

Καμιά, μπροστά στ όνομα της δημοκρατίας….

Έγραψε ο siakkas

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr