«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Μαρτίου 4

Καλή μας Τύχη...αλλά “συν Αθηνά και χείρα κίνει”….

flaghylap Καλή σας μέρα και καλό μήνα.Καθώς απο τις 29 Φεβρουαρίου είμουν για 4 μέρες στο Ν.Παπανικολάου για την καθιερωμένη ανα 21 μέρες  3ήμερη ΧΜΘ  ,με την σημερινή μου έξοδο “εδέησε” η τύχη να σας ευχηθώ τώρα , γράφοντας εμβόλιμα σχόλια (με πλάγια γραφή για να ξεχωρίζουν ) ,σε αυτο το πολύ καλό άρθρο της φίλης Λυγερής .Η οποία μην παραλείψω να αναφέρω , “πήρε την την καρδιά και το μυαλό μου” εδώ και δυό χρόνια με την ανακωχή της ανυπότακτης καρδιάς  στα “Λόγια της ψυχής”  της και απο τότε την έχω στα δεξιά της πρώτης μου σελίδας... 
Κατά καλή μας τύχη Γεννηθήκαμε Έλληνες .
Ο Καβάφης στην Ταβέρνα υπό την επήρεια ίσως ενός παραπανίσιου ποτηριού κρασί διερωτάται. :
«Τι φταίει ; Φταίει το κακό το ριζικό μας; Φταίει ο θεός που μας μισεί, Φταίει το κεφάλι το στραβό μας; Φταίει πάνω απ’ όλα το κρασί ;

Ενίσταμαι . (Άλλωστε και ο ίδιος ο ποιητής ,λέγεται, ότι αργότερα τους ..αποκήρυξε αυτούς τους στίχους του που έμελλε να γίνουν «εθνικό» τραγούδι .)
Ε, ας αναλάβει και ο Θεός τις ευθύνες του.....Αλλά “συν Αθηνά και χείρα κίνει”….
Ενίσταμαι λοιπόν γιατί πιστεύω ότι είναι τύχη να γεννηθείς Έλληνας σε μια χώρα λουσμένη στο φως του ήλιου . Ντυμένη στο γαλάζιο τ’ ουρανού . Δαντελοστολισμένη με χιλιάδες ακρογιαλιές κι ονειρεμένα νησιά .
Αλλά Δανειοφορτωμένη στίς πλάτες  παραπαιδιών  των “αγωγιατών”  ελλείψει  ημιόνων (αφού “μαζί τα φάγανε”)…

Είναι τύχη ακόμη κι ας μας πέφτει βαριά κληρονομιά, να έχεις μιαν Ιστορία πολιτισμού που καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει.
Και παρ’ όλο που είναι “άϋλη” αυτή η κληρονομιά , συνωστίζονται απ ανατολή και δύση “νέοι αγωγιάτες” (αυτοί έχουν μπόλικα γαϊδούρια στο τόπο τους αλλά και εδω συνεταίρους) 
Ε, αφού σπρώχνουν τα γαϊδούρια τους ,συνωστιζόμαστε κι μείς και “πέφτουμε “  στο Ζάλογγο, στα παράλια της Σμύρνης και  στις Νέες Θερμοπύλες  οσονούπω μετά την αναγκαστική μας αφύπνηση  απο τη νιρβάνα που μας ρίξαν.
Ας ελπίσουμε  να επιβιώσουμε με ανάλογες μόνο απώλειες..
 

Είναι Τύχη να προέρχεσαι από έναν λαό που έχει προσφέρει στην σύγχρονη ανθρωπότητα μερίδιο, στον χώρο των γραμμάτων, των επιστημών, των Τεχνών .
Να παραδέχεται και η ίδια πως   Ο Έλληνας στο τέλος πάντα σηκώνεται : " Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Διά στόματος Εφημερίδας Liberation:  Ο Έλληνας στο τέλος πάντα σηκώνεται”

Η αλήθεια είναι ότι μεθυσμένοι από την «ουσία» της Ζωής παραπατήσαμε ,και προφανώς χάσαμε τον δρόμο. Παρεκκλίναμε της πορείας του προορισμού μας ……            Ενίσταμαι εδώ  γιατί η Αλήθεια είναι πως “γεννηθήκαμε μεθυσμένοι με άλλο κρασί”  με την πραγματική ουσία της ζωής , με “τ’ αθάνατο του 21” . Επιτήδειοι το νόθευσαν με “μπόμπες” για να παραπατήσουμε προφανώς και να χάσουμε το δρόμο…Δέν παρεκκλίναμε ιδιαίτερα ΓΙΑΤΙ :  Εκείνο  που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον λαό μας, αλλά ούτε και ο λαός μας στην πλειονότητά του θα προδώσει είναι : 
η Ανθρωπιά
η Αλληλεγγύη
η Γενναιοψυχία
η Φιλοπατρία
η Αγωνιστικότητα
η Αξιοπρέπεια
η Υπερηφάνεια και η Θέληση.

Ας κάνουμε αυτές τις Αξίες ασπίδα μας απέναντι στην λαίλαπα των ανατροπών που οδηγηθήκαμε και ας ανατρέψουμε την κατηφοριά σε ανηφόρα ,για να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που μας θέλουν τελειωμένους&..

Πως ;;; .Με χίλιους δυο τρόπους καταγεγραμμένους στο DNA μας από τον Οδυσσέα και με το πείσμα, την τόλμη, την ευρηματικότητα, την δύναμη ψυχής του σύγχρονου Έλληνα που διαπρέπει πανταχόθεν της Γης.

Καιρός να αναβιώσει το Ελληνικό πνεύμα της επιχειρηματικότητας στον τόπο που γεννήθηκε.

Οι 'Έλληνες ζούμε την εποχή  των μεγάλων "ανατροπών " σε όλα τα επίπεδα ...

Υπάρχουν και μεγαλύτερες, δεν λέω ....

Ας μην τις απαριθμήσουμε. .  Άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Κάθε ανατροπή όμως στην προσωπική  και  οικογενειακή μας ζωή ,σε συνάρτηση με την γενικότερη ανατροπή που βιώνομε σαν κοινωνία αποτελεί ορόσημο.

Τέλος , ή, η αφετηρία μιας νέας αρχής. Ενός κύκλου που έκλεισε για να ανοίξει κάποιος άλλος.

Τότε η αυτού εξοχότης ΤΥΧΗ έρχεται στο προσκήνιο, κάνει επιβλητική την παρουσία της και μείς

την καλώς ορίζουμε με .....Ωσαννά !!!!

Καλή τύχη λοιπόν  στις "πάσης φύσεως " ανατροπές της καθημερινότητάς μας ,μεγάλες -μικρές σαν αυτή π.χ. των ιπταμένων στους αιθέρες που δεν δίστασαν να προσγειωθούν στην Γη στυλώνοντας τα πόδια απέναντι στην ανάγκη για επιβίωση.`  >> Από πιλότοι... ιδιοκτήτες σουβλατζίδικου

Ε, ας αναλάβει και ο Θεός τις ευθύνες του …  Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας , είναι επίσης το μέλλον μας ,  αλλά “συν Αθηνά και χείρα κίνει”….   Ας την ανακαλύψουμε  ξανά μέσα μας !

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Αγαπητέ μου.

    Θα μου επιτρέψεις πρωτίστως να σου ευχηθώ με όλη την καρδιά μου "δύναμη"(κι ας την διαθέτεις, παραπανίσια δεν βλάπτει) και φυσικά αίσιο τέλος στην περιπέτειά σου.

    Στη συνέχεια να σ'ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, την ενασχόλησή σου με την εγγραφή μου.
    Βρήκα την συμμετοχή σου(σούπα που λες Εσύ)
    αριστουργηματική.
    Θεωρώ ότι στην διαδικτυακή επικοινωνία το ζητούμενο δεν είναι η παθητική ανάγνωση αλλά η συμμετοχή, η μοιρασιά που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά..
    Εσύ βέβαια πρόσθεσες , εν προκειμένω, και ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο.
    Την "φαντασία" και στην συνέχεια την Δημιουργία και φυσικά την άποψη.
    Το αποτέλεσμα πολύ ενδιαφέρον για όσους μπουν στην διαδικασία να σε μελετήσουν και να ανακαλύψουν τα κοινά και τις διαφορές των δύο εγγραφών.
    Όπως και νάχει όμως το menu είναι ευφάνταστο και ιδιαίτερο ελκυστικό.
    Ούτε μπουκιά (λέξη σου) δεν πάει χαμένη.

    Νάσαι καλά φίλε ,να συναντιόμαστε ,να τα λέμε και να σωπαίνουμε αν χρειάζεται εκεί, στης Ψυχής τα Λόγια τα γραμμένα.(http://lygeri.pblogs.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αγαπητή Λυγερή.
    Πριν απ όλα να σε ευχαριστήσω για τις ευχές και τη "δύναμη" που μου στέλνεις..Το "παραπανίσια" θέλει αρκετό χώρο για ανάλυση και δεν είναι του παρόντος,αλλά απαραίτητο εδώ και πανταχού για να σπέρνει "ανησυχία" στούς αγωγιάτες ,ντόπιους κι αλλοεθνείς..Δεν είναι οσκοπός μας να τους προειδοποιήσουμε άλλωστε ,αλλά να αφυπνήσουμε όλους τους άλλους...
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκες τη συμμετοχη μου απολαυστική..Όντως είναι σούπα ,πρώτο πιάτο δηλαδή ,εισαγωγή στο κόσμο της φαντασίας και του πνεύματος δημιουργείας που παρασυρμένος τ' ονόμασα ατυχώς σαλάτα..(προβοκατόρικο ήταν για να σου αρέσει ;-) ).
    Αν και νομίζω πως μόνο κοινά αλληλοσυμπληρούμενα έχουν οι δυό εγγραφές μας,το ενδιαφέρον της ολικής διαδικασίας κατά την πέμπψη θα αποφανθεί επ αυτού..Χαίρομαι που δεν σου ξέφυγε ούτε μπουκιά,όπως δεν άφησα κι εγω να "πέσει" ούτε ψίχουλο απ το πλούσιο τραπέζι που στήσατε με την συμμετοχή των σχολιαστών σου,χωρίς να βαρυστομαχιάσω αντιθέτως να αναζητώ μανιωδώς περισσότερο στα υπόλοιπα άρθρα σου..
    Να είστε πάντα καλά όλοι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα !!!

    Διόρθωσε σε παρακαλώ την...σούπα σε σαλάτα ,σπεσιαλιτέ μάλιστα, ιδιαίτερα εύπεπτη και ερεθιστικά εύγεστη.
    Το ίδιο έκανα και εγώ.

    Συμβαίνει, πράγματι ,μια ιδιαιτερότητα στον ΠΗΓΑΙΜΟ .
    Συνήθως οι αναρτήσεις του δεν μένουν στατικές στο θέμα ,το πνεύμα ή το ύφος της συντάκτριας. Εξελίσσονται μέσα από τα σχόλια των συνδαιτυμόνων. Επεκτείνονται σε άλλες παραμέτρους και κάποιες "ανοιχτές ώρες" στήνεται ένα τσιμπούσι ιδεών, αντιλήψεων, θέσεων κι απόψεων τι να σου πω!!!
    Τότε εγώ αθόρυβα , από οικοδέσποινα μεταλλάσσομαι σε φιλοξενούμενη ,αντί να κερνώ πίνω ...και φυσικά ούτε ψίχουλο δεν αφήνω να πάει χαμένο η αχόρταγη !!!

    ΥΓ: θα ήθελα να συμπληρώσω ότι νοιώθω άνεση να μιλώ και να κάνω παιχνίδι μέσα από σχόλια μαζί σου γιατί έχω μιαν οικειότητα με την γραφή σου ..Δεν σε διαβάζω για πρώτη φορά .
    Από την αρχή που δημιούργησα στο blogspot τον http://pygemos.blogspot.com σ’ έχω στα δεξιά μου μεταξύ των φιλικών μου blogs και παρακολουθώ κάθε αναδυόμενη νέα ανάρτηση σου. Βλέπεις το φιλόξενο κατά τα άλλα Pathfinder δεν παρέχει αυτή την ευκολία και εξ’ αυτού έστησα κι αυτό το μικρού βεληνεκούς μπλοκάκι ,για να μπορώ άμεσα να παρακολουθώ blogs που μ’ ενδιαφέρουν.
    Καλό σου απόγευμα και αύριο με το καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr