Θα καταστραφούμε αν επιστρέψουμε στη Δραχμή ή μήπως αν παραμείνουμε στο ευρώ;
Παρακάτω θα βρείτε μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Αντωνόπουλου, που εργάστηκε σε υψηλές θέσεις σε Αμερικανικές εταιρείες και τράπεζες.
Ο Ι.Αντωνόπουλος, παρουσιάζει και κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σχέδιο. Φυσικά...
δεν πρόκειται για "παραπολιτικό" τριών γραμμών, που διαβάζεται ευχάριστα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα εφαρμοστεί αν και περιέχει εξαιρετικές ιδέες. Όσοι έχουν την εξουσία ως γνωστόν, βαριούνται να διαβάσουν παραπάνω από τρείς σειρές...
Και προτιμούν σαφώς ευκόλως και αόκνως να συνθηματολογούν υπέρ ή κατά της δραχμής ή του ευρώ, χωρίς να κουράζονται.
Η αλήθεια είναι ότι παρά τις γελοίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Ελληνικό λαό, να επιθυμεί την παραμονή του στο Ευρώ, η πλειοψηφία των πολιτών, θέλει την επιστροφή στη δραχμή. Οι δημοσκοπήσεις είναι σαφέστατα ψεύτικες! Και το ξέρει ο καθένας από σας. Μπορεί άλωστε ο καθένας σας να κάνει μια μικρή δημοσκόπηση στον περίγυρό το
.........................................................................................……………………………………………………………………………………….
Δείτε τη μελέτη, εμείς τη “βρήκαμε” στο TA XALIA , αφιερώστε της λίγο απ το χρόνο σας και τα ξαναλέμε:
.........................................................................................……………………………………………………………………………………….
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:
Αξιότιμο Κύριο Λουκά Παπαδήμο
Πρωθυπουργό της ΕΛΛΑΔΟΣ
Θέμα: Παρουσίαση Μέτρου, Μηχανισμού και Πηγής για την Άντληση Κεφαλαίων σε Δραχμές.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχω την τιμή να παρουσιάσω στην Κυβέρνησή σας το κατωτέρω Μέτρο, Μηχανισμό και Πηγή για την άντληση 50.000.000.000 Δραχμών (δ), με ισοτιμία Ε1 = δ1, από το ταμείο του Ελληνικού Λαού και του ανεξάρτητου Ελληνικού Έθνους/Κράτους.
Αυτός ο Μηχανισμός/Διαδικασία έχει κατοχυρωθή με Δίπλωμα Ευρεσυτεχνίας ως Διαδικασία (Process) από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών της Αμερικής (The US Commissioner of Patents) για ένα έτος και θα ανανεωθή. Παρότι το δίπλωμα δεν ισχύει νομικά για άλλες χώρες, στην πράξη αναγνωρίζεται και σαν ευρεσιτεχνία αλλά και για οικονομικούς σκοπούς. Ομοίως, έχει κατοχυρωθή με © Copyright.
Πηγή ολοφάνερη, πλην όμως άγνωστη, όπως όλες οι ανακαλύψεις.
Υπάρχουν δύο όροι για την παραχώρηση των δικαιωμάτων επ’ αυτού του Μηχανισμού και Πηγής:
1. Να εφαρμοσθούν οι όροι της παραγράφου Β, κατωτέρω και
2. Να καταβάλλεται το ποσοστό των τεσσάρων τοις χιλίοις (,004) ως προμήθεια επί όλων των αναλαμβανομένων ποσών. Επειδή υπάρχουν και Αμερικανικά συμφέροντα, αν δεν καταβάλλεται αυτό το ποσοστό θα διεκδικείται ποσοστό τρία τοις εκατό (.03).
Το εν λόγω ποσό είναι απολύτως αναγκαίο για την ίδρυση μιάς από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες ηλεκτρονικών συσκευών (σχεδιασμού) και προγραμμάτων, στην Ελλάδα.
Παρακαλώ το Γραφείο σας να μου γνωστοποιήσει την παραλαβή των παρόντων εγγράφων και να με ενημερώσει σχετικά με την πορεία της αιτήσεώς μου.
Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου, 2012
Με τιμή,
Ιωάννης Ε. Αντωνόπουλος
(Διεύθυνση και τηλέφωνο)
Email: jeantone@att.net
Αντίγραφο
[Αναφορά – Καταγγελία Ιωάννη Αντωνόπουλου του Ευθυμίου
Αξιότιμε Κύριε Ιωάννη Τέντε, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
Εντιμότατοι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη,
Εδώ και 30 μήνες στην Ελλάδα διαπράττονται φρικτά οικονομικά εγκλήματα τρομοκρατίας, βασάνων, φτώχειας, πείνας, απώλειας περιουσιών, εξαναγκασμών σε αυτοκτονίες και υποδουλώσεις των Ελλήνων και της Ελλάδος.
Εσπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στην Ελλάδα και ΗΠΑ και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στις ΗΠΑ, εργάστηκα σε υψηλές θέσεις στην Dinosaur, Standard Oil, and Stanray Corporations και στην Continental Bank, την δεύτερη μεγαλύτερη (τότε) τράπεζα της Αμερικής και Σύμβουλος της Διοικήσεως της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, καθηγητής οικονομικών σε Αγγλικά και Ελληνικά, πολιτευτής των κομμάτων: Νεοφιλελεύθεροι, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ.
Από το 1978, σε βιβλία και άρθρα μου απεδείκνυα ότι οι πολιτικοί οδηγούσαν μαθηματικά την χώρα στην χρεωκοπία. Το 2002, απέστειλα δύο Αναφορές στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με την εγκληματική κλοπή δια των πανωτοκίων που κατέστρεψαν τις ελληνικές επιχειρήσεις, στις σχεδιασμένες ληστείες του χρηματιστηρίου, καθώς και στο ό,τι τα χρήματα των Ελλήνων, δια των συγκοινωνούντων δοχείων, ροφώνται από τους ξένους.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ώρισε Ειδικό Μάρτυρα (ειδήμονα) για την υπόθεση της ΔΕΚΑ. Από το 2005, εδήλωσα στο Δικαστήριο ότι το Κατηγορητήριο δεν ευσταθούσε οικονομικά. Εκπόνησα Διατριβή 104 σελίδων. Το Δικαστήριο, το 2011, και όλοι οι παράγοντες της Δίκης εδέχθησαν τις απόψεις μου, σε σημείο που στις επίμονες ερωτήσεις της κ. Εισαγγελέως, ο Πρόεδρος παρετήρησε: «Δεν θα το μεταβάλομε και σε σεμινάριο.»
Κύριοι Οικονομικοί Εισαγγελείς, τα ανωτέρω εγκλήματα διαπράττονται μέσω του Ευρώ και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης, της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Το Ευρώ εχαρακτηρίσθη εξαρχής από κορυφαίους διεθνείς οικονομολόγους ως οικονομική ανωμαλία και ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα θα παρουσιάζονταν με την πρώτη κρίση.
Διότι το Ευρώ είναι ένα Νόμισμα χωρίς ενιαία Νομισματική και Δημοσιονομική Πολιτική και για διαφορετικές οικονομίες. Το Νόμισμα εθεωρήθη ως προπομπός της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σαν ομοσπονδίας. Η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά το ελαττωματικό ευρώ παρέμεινε. Έθεσαν κάποια βοηθήματα για τις χώρες του Νότου τα οποία ποτέ δεν ήσαν επαρκή. Έτσι, μετά τις ανατιμήσεις του ευρώ, η Ελλάς είχε απώλειες περί τα 50 δις. ευρώ, ετησίως, σε αύξηση εισαγωγών και μείωση εξαγωγών. Συνολικά, μείον τις χορηγήσεις, η Ελλάς έχει απωλέσει άνω των 250 δις. ευρώ, και το χειρότερο είναι ότι αυτές οι απώλειες οδήγησαν την χώρα σε ασύμφορη παραγωγή και την φυγή των επιχειρήσεων.
Οι ιθύνοντες τα Ευρωπαϊκά όργανα, και οι Έλληνες, όχι μόνον δεν διόρθωσαν αυτή την καταστροφή αλλά επέμεναν και επιμένουν να κατηγορούν και να επιβάλλουν καταστρεπτικά μέτρα στην Ελληνική Οικονομία και τον Ελληνικό Λαό, με αποτέλεσμα τα ανωτέρω εγκληματικά αποτελέσματα.
Από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχω αποστείλει στην Ελληνική Κυβέρνηση, Κόμματα , Μέσα Ενημερώσεως (ΜΜΕ) και στα Ευρωπαϊκά όργανα 49 μελέτες μου, που απεδείχθησαν ορθότατες και μάλιστα πολλές εβοήθησαν με δισεκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα και τα άλλα μέλη. Το Νοέμβριο του 2010 σε μελέτη μου, που εδημοσιεύθη στην εφημερίδα PRESS ΤΙΜΕ, την 19/11/2010, αποδεικνύω ότι μόνο με την χρήση διπλού νομίσματος, Ευρώ και Δραχμής, μπορεί να εξέλθει η Ελλάς από την κρίση. Σε συζητήσεις μου στις ΗΠΑ με καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων, μου εδήλωσαν σαφέστατα ότι το ευρώ είναι μία οικονομική ανωμαλία. Γιατί, ενώ όλα τα κατασκευάσματα στέκουν σε 4 ή και 3 πόδια, το ευρώ, ιδιαίτερα όταν απεδείχθη ότι η ΕΚΤ δεν δρα σαν Κεντρική Τράπεζα, στηρίζεται μόνο σε ένα πόδι, κανένα υποστύλωμα (δάνεια, κουρέματα) δεν μπορεί να διορθώσει την ανωμαλία.
Ενώ κορυφαίοι διεθνείς ανεξάρτητοι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι η μόνη ελπίδα να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία και να εξασφαλισθή η πολιτική ανεξαρτησία είναι η επιστροφή στην Δραχμή, πολιτικοί και άσχετοι οικονομολόγοι εκφέρουν αφορισμούς για «τραγωδίες», «καταστροφές», « επιστροφή στα 1950» και πολλούς άλλους, όμως, κανείς δεν παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη μελέτη σε βάθος για τα πιθανά σενάρια Ευρώ ή Δραχμή. Ουδείς αντικρούει τα επιχειρήματα της μελέτης μου και πολλών άλλων. Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να μην αναφέρουν όλα τα οικονομικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν.
Κύριοι οικονομικοί εισαγγελείς, όλοι οι Έλληνες θέλομε το ευρώ, προσωπικά επειδή ταξειδεύω, το λατρεύω. Όμως το Ευρώ για την τωρινή ΕΕ είναι ένα φονικό όργανο. Πρέπει να απαγορευθή από τα Όργανα, Μέτρα και Σταθμά, διότι κλέβει κάποιους και πλουτίζει άλλους. Η Ευρωζώνη γνωρίζει κάλλιστα αυτή την κατάσταση και αντί να βοηθήσει τις χώρες του Νότου τις καταδικάζει στην αφάνεια και την οικονομική και πολιτική υποδούλωση. Οι χώρες του Νότου, με ισοτιμία Ευρώ/δολλαρίου 1 = 1.35-1.50, δεν μπορούν να ανταγωνισθούν τις γειτονικές χώρες, με αντίστοιχα γεωργικά προϊόντα και με τον τουρισμό, ενώ οι χώρες του Βορρά ευνοούνται διπλά, διότι εξάγουν ακριβά και εισάγουν φθηνά.
Τα όργανα της Ευρωζώνης που τα γνωρίζουν καλώς αυτά είναι ένοχοι για δολία χρεωκοπία των Νοτίων χωρών.
Ως μόνη λύση για την διαρκή καταστροφή και υποδούλωση των Ελλήνων αλλά και των άλλων Νοτίων μελών, επινοήσαμε το Μέτρο/Διαδικασία, ως εκτίθεται κατωτέρω, που μπορεί να θεραπεύσει τα προβλήματα του Νότου, χωρίς την έξοδο από το Ευρώ, που οι κρατούντες υποστηρίζουν με φανατισμό, για να μπορούν να παίζουν τα οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά τους παιγνίδια.
Κύριοι οικονομικοί Εισαγγελείς, αυτό το Μέτρο/Διαδικασία θα πρέπει να φθάσει, δια των ΜΜΕ, και να εκτιμηθή από ειδικούς και τον Λαό μέσω της Δικαιοσύνης. Διότι, μπορεί να απαλλάξει την Ελληνική Οικονομία και τους Έλληνες από την καταστροφή και την υποδούλωση. Επειδή, κατά την αποδεδειγμένη τακτική των πολιτικών και των Μέσων Ενημερώσεως, κάθε ευεργετική ενέργεια ή σύστημα για την βοήθεια του Λαού αγνοείται, περιφρονείται και αποκρύπτεται, το προτεινόμενο σωτήριο Μέτρο θα πρέπει να φθάσει στους ειδικούς και τον Λαό μέσω της δικαστικής διαδικασίας, το συντομότερο.
Οφείλω να προσθέσω ότι ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος της κακοδαιμονίας της Ελλάδος είναι η πανθομολογούμενη επιλεκτική μετάδοση των γεγονότων από τα ΜΜΕ, του τύπου, «ενώ το δάσος καίγεται, τα φώτα της δημοσιότητος επικεντρώνονται σε ένα κακοποιημένο δέντρο.»]
Α. Έκδοση Χρήματος σε Δραχμές (δ)
1. Το επίσημο νόμισμα της Ελλάδος είναι το Ευρώ (Ε), το νόμισμα της Ευρωζώνης (ΕΥΖ), της οποίας η Ελλάς είναι κανονικό μέλος. Η Ελλάς παραμένει πλήρως στο Ευρώ, ΕΥΖ, και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Θα χρησιμοποιήσει το χρήμα σε Δραχμές, στο περιορισμένο ποσό των 50.000.000.000 ευρώ, μόνο για εσωτερικές χρήσεις, για να χρηματοδοτήσει την Ελληνική Οικονομία, που βρίσκεται σε αδυναμία εύρεσης κεφαλαίων, και μάλιστα ελεύθερα και άτοκα, για την διατήρησή της και για την επιβίωση του Ελληνικού Λαού.
2. Οι Έλληνες σαν ελεύθερος και ανεξάρτητος Λαός και Κράτος έχουν το φυσικό και ανθρώπινο δικαίωμα της επιβίωσης. Αυτό είναι μόνο ένα έκτακτο και προσωρινό χρήμα. Δεύτερο ή και περισσότερα νομίσματα εχρησιμοποιούσαν οι λαοί σε πολλές χώρες στο παρελθόν αλλά τα χρησιμοποιούν και σήμερα, ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ. 0 Λαός έχει δικαίωμα να επιβιώσει, και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το πράξει.
3. Αυτό είναι χρήμα του Λαού για τον Λαό, διοικούμενο από το Κράτος. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά μόνο του Ελληνικού Λαού. Θα προωθηθή στον Λαό και την Οικονομία του.
4. Το νέο χρήμα σε Δραχμές θα τελεί υπό τον ιδρυτικό νόμο, τους νόμους και ντιρεκτίβες του Ευρώ.
5. Γι αυτό το χρήμα δεν θα κυκλοφορήσουν τραπεζογραμμάτια και κέρματα σε Δραχμές. Θα είναι Λογιστικό Χρήμα. Θα είναι σε zero coupon ομολογίες. Την διοίκηση αυτού του χρήματος θα την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Η ΤτΕ θα παραδίδει ομολογίες και χρεώγραφα στις τράπεζες. Οι τράπεζες θα διακινούν τα ποσά στις επιχειρήσεις με ομολογίες και χρεώγραφα. Οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις θα διακινούν τα ποσά με Καταθέσεις/Αναλήψεις, με Χρεωστικές Κάρτες σε Δραχμές, Χ/Κδ.
6. Τα κεφάλαια σε Δραχμές θα είναι για εσωτερικές χρήσεις, χωρίς να απαγορεύονται και οι εξωτερικές χρήσεις.
7. Η αρχική μετατροπή των ευρώ σε δραχμές και τανάπαλιν θα είναι μία Δραχμή για κάθε Ευρώ, Ε1 = δ1.
Β. Κατανομή του Δραχμικού Χρήματος
1. Το δραχμικό Χρήμα θα δανείζεται στον Ελληνικό Λαό και στην Ελληνική Οικονομία.
2. Τα χρήματα αυτά σύντομα θα φθάσουν στις τράπεζες για να τις ενισχύσουν.
3. Όλα τα χρήματα θα δανείζονται (εισήγηση) μέχρι 10 έτη, με περίοδο χάρητος 5 ετών και επιτόκιο 24 τοις χιλίοις (.024 ή 2.4%). Θα κατανέμονται σε δραχμές, με αναλογία Ε1 = δ1, ως κατωτέρω:
α) δ2.000.000.000, δωρεάν, σε πολίτες με άμεσες ανάγκες διαβίωσης, εντός δύο μηνών από της έγκρισης αυτού του χρήματος.
β) δ7.000.000.000, σε όλους για να πληρώσουν άμεσα ληξιπρόθεσμα δάνεια και υποχρεώσεις.
γ) δ8.000.000.000, σε επιχειρήσεις για να συνεχίσουν τα έργα, τα οποία σταμάτησαν ή καθυστερούν ελλείψει κεφαλαίων.
δ) δ6.000.000.000, για υποχρεώσεις ή νέες επενδύσεις στην γεωργία, κτηνοτροφία και ιχθυοκαλλιέργειες.
ε) δ2.000.000.000, στην Κυβέρνηση για την αναλογία της στα ΕΕ προγράμματα ΕΣΠΑ.
στ) δ9.000.000.000, για οποιαδήποτε παραγωγικά προγράμματα.
ζ) δ4.000.000.000, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.
η) δ3.000.000.000, σε τουριστικές επιχειρήσεις.
θ) δ3.000.000.000, στην εκπαίδευση.
3. Όλα τα χρήματα θα δανείζονται από τις τράπεζες με τραπεζικά κριτήρια. Οι τράπεζες θα έχουν την ευθύνη για την αποπληρωμή των δανείων.
4. Όλα τα χρήματα θα δανείζονται για παραγωγικούς σκοπούς και με άμεσα προγράμματα, στα οποία θα υπολογίζεται και η εργασιακή δύναμη.
5. Οι κινήσεις των δανείων και οι αποπληρωμές τους θα ελέγχονται από την ΤτΕ.
6. Τα χρήματα θα εκταμιεύονται στις τράπεζες μόνον αφού τα προηγούμενα απερροφήθησαν από τους πολίτες, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις.
7. Αυτά τα ποσά θα κυκλοφορήσουν στην Αγορά, για να επανεκκινήσουν την οικονομία και σύντομα να φθάσουν στις τράπεζες για να τις ενισχύσσουν.
Γ. Επιτόκια
1. Το ποσό των δ50δις θα διαρεθή σε 65.000.000 zero coupon ομολογίες των δ1.000, για 20 έτη και με έκπτωση δ300.
2. Το Κράτος θα καταβάλει το ποσοστό του 4 τοις χιλίοις (.004), επί των αναληφθέντων χρημάτων σε Δραχμές, ως προμήθεια στους προμηθευτές αυτού του Μηχανισμού και της Πηγής άντλησης αυτού του χρήματος.
3. Το επιτόκιο δανεισμού αυτού του κεφαλαίου στις τράπεζες θα είναι 8 τοις χιλίοις, .008.
4. Οι τράπεζες θα δανείζουν πολίτες, καταστήματα και επιχειρήσεις με επιτόκιο 22 τοις χιλίοις, .022 ή 2.2%.
Δ. Έκπτωση 10% επί Όλων των Δραχμικών Συναλλαγών
1. Ο ιδρυτικός νόμος έκδοσης χρημάτων σε Δραχμές θα προβλέπει έκπτωση 10% επί όλων των συναλλαγών σε Δραχμές.
2. Πολίτες, καταστήματα και επιχειρήσεις μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα συναλλαγές σε ευρώ ή δραχμές.
3. Η έκπτωση επί των δραχμικών συναλλαγών θα ισχύει μόνο για λιανικές συναλλαγές έως και δ300.
Ε. Υποχρεωτικές Πληρωμές σε Δραχμές
1. Όλοι οι δανειοδοτηθέντες σε Δραχμές υποχρεούνται να πληρώνουν σε δραχμές, τουλάχιστον κατά το 75 τοις εκατό .75, για τις υποχρεώσεις τους.
2. Όλες οι άλλες επιχειρήσεις υποχρεούνται να δέχονται πληρωμές σε δραχμές για όλες τις συναλλαγές και να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κατά 25 τοις εκατό, τουλάχιστον, σε Δραχμές.
ΣΤ. Επιστροφές Φόρων
1. Το Ελληνικό Κράτος θα εφαρμόσει έκπτωση 20 τοις εκατό (20%) στην καταβολή του ΦΠΑ σε όλες τις δραχμικές συναλλαγές.
2. Το Ελληνικό Κράτος θα διαγράφει, από το δανεισθέν ποσό σε δραχμές, όλα τα ποσά των φόρων επί των εσόδων με δραχμικές συναλλαγές. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τα σχετικά πιστοποιητικά στις τράπεζες που εχορήγησαν τα δάνεια. Οι τράπεζες θα αφαιρούν αυτά τα ποσά από τα δανειακά υπόλοιπα. Οι τράπεζες θα επιστρέφουν τα συνολικά ποσά στην ΤεΕ, για νέες χρήσεις.
3. Αυτές οι εκπτώσεις γίνονται ως κίνητρα για την χρήση της Δραχμής στις συναλλαγές.
4. Όλες οι δραχμικές συναλλαγές θα γίνονται με Χρεωστικές Κάρτες σε Δραχμές, Χ/Κδ. Τα αναλογούντα ποσά του ΦΠΑ θα πηγαίνουν κατευθείαν στις εκδότριες των καρτών τράπεζες και οι τράπεζες θα αποδίδουν αυτά στην ΤτΕ.
Ζ. Δραχμικές Πληρωμές
1. Διαχειριστής του Δραχμικού Χρήματος θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος
2. Οι Δραχμικές πληρωμές στις τράπεζες θα γίνονται με zero coupon ομολογίες και χρεώγραφα του χρέους.
3. Οι τράπεζες θα δανείζουν τις επιχειρήσεις με τα ίδια ως ανωτέρω, Ζ2, μέσα.
4. Τράπεζες και επιχειρήσεις θα δανείζουν με χρεώγραφα για το χρέος και με Καταθέσεις στους λογαριασμούς τους για ρευστότητα.
5. Όλη η κυκλοφορία του δραχμικού χρήματος, πληρωμές για συναλλαγές, Καταθέσεις/Αναλήψεις θα γίνονται μόνο με Χρεωστικές Κάρτες σε Δραχμές, Χ/Κδ. Δεν θα εκδίδονται τραπεζογραμμάτια και κέρματα.
6. Οι τράπεζες θα εκδώσουν δωρεάν Χ/Κδ σε όλους τους πελάτες τους. Η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθή σε 2-3 εβδομάδες. Πληρωμές από τις κάρτες μπορούν να γίνονται μόνο αν υπάρχουν υπόλοιπα στους λογαριασμούς των κατόχων.
7. Η ΤτΕ θα επιβάλλει ως Αναγκαίο Αποθεματικό για τα δανειζόμενα ποσά, το ποσό του 10%, ώστε ο πολλαπλασιαστής επέκτασης του χρήματος να είναι 4.0, περίπου.
Η. Δανεισμός Δραχμικού Χρήματος
1. Το δραχμικό χρήμα θα δανείζεται σε όλους τους πολίτες, καταστήματα και επιχειρήσεις, όταν χρησιμοποιούνται για κάλυψη πρωταρχικών αναγκών, επενδύονται σε παραγωγικές, κερδοφόρες επιχειρήσεις και μπορούν να αποπληρωθούν τα δάνεια.
2. Όλα τα χρήματα θα δανείζονται από τις τράπεζες με τραπεζικά κριτήρια, καλύπτοντα όλα τα 5C’s of Credit: character, capability, capital, collateral, conditions. (χαρακτήρας, ικανότητα, κεφάλαιο, εγγυήσεις, συνθήκες).
3. Οι τράπεζες ευθύνονται για την αποπληρωμή των δανείων, εξοφλώντας οι ίδιες τα ανείσπρακτα ποσά.
Θ. Εξαχθέντα Ελληνικά Χρήματα
1. Όλα τα χρήματα που εξήχθησαν από Έλληνες, πολίτες και επιχειρήσεις, είτε για λόγους προστασίας είτε για κερδοσκοπεία, να επανέλθη ή Δραχμή και να κερδίσουν υπέρογκα ποσά από την υποτιμημένη Δραχμή, θα ερευνηθούν, θα φορολογηθούν με τους αντίστοιχους φόρους, πρόστιμα και θα τιμωρηθούν προσωπικά οι κάτοχοι.
2. Αυτά τα ποσά θα ερευνηθούν αν απεκτήθησαν νομίμως, αν όχι θα φορολογηθούν και επ’ αυτών θα προστίθενται τα ανάλογα πρόστιμα και οι ιδιοκτήτες τους θα τιμωρούνται αναλόγως.
3. Όταν αρχίσει να αναπτύσσεται η Ελληνική Οικονομία αυτά τα χρήματα θα προτιμήσουν να τα επιστρέψουν, διότι στο εξωτερικό έχουν από μηδενικά έως αρνητικά οφέλη.
4. Όλα τα καθαρά χρήματα που θα εισάγονται στην Ελλάδα θα μετατρέπονται σε Δραχμές με τον κανόνα Ε1 = δ1. Μετά την μετατροπή τους θα έχουν το προνόμιο των δραχμικών εκπτωτικών συναλλαγών.
5. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επανέλθουν στην Ελλάδα αυτά τα απωλεσθέντα ελληνικά κεφάλαια, αφού φορολογηθούν δικαίως.
Ι. Ισχυρά Κίνητρα για την Χρήση της Δραχμής
1. Οι ευεργετικές διατάξεις του ιδρυτικού και των άλλων νόμων.
2. Ή έκπτωση του 10% επί όλων δραχμικών συναλλαγών και πληρωμών.
3. Η ύπαρξη δραχμών στα χέρια των πολιτών και επιχειρήσεων από τις πληρωμές των επιχειρήσεων που έχουν δανειοδοτηθή σε δραχμές.
4. Πολίτες και επιχειρήσεις που προτιμούν τα χαμηλότοκα δάνεια σε δραχμές.
5. Πολίτες, καταστήματα και επιχειρήσεις θα προτιμούν τις συναλλαγές και πληρωμές σε δραχμές με έκπτωση 10%.
6. Οι εύκολες συναλλαγές/πληρωνές με πιστωτικές κάρτες σε δραχμές , Π/Κδ.
7. Οι απαλλαγές από τους φόρους και οι εκπτώσεις στο ΦΠΑ, για δραχμικές συναλλαγές και πληρωμές.
8. Πληρωμές σε άκλεπτο, ακίνδυνο χρήμα, μέσω των Χ/Κδ.
Ια. Επιπτώσεις του Δραχμικού Χρήματος
1. Το Δραχμικό Χρήμα θα είναι σωτήριο για την Ελληνική Οικονομία και τον Λαό, διότι το χρειάζονται απεγνωσμένα. Υπάρχει δραματική έλλειψη ρευστότητος. Γι αυτό δεν θα επιφέρει πληθωρισμό στην οικονομία. Ο οικονομικός ορίζων είναι πολύ βαθειά. Με φυσικούς όρους, πλημμύρες έχομε όταν το έδαφος είναι επαρκώς υγρό και του ρίχνομε πολύ περισσότερο, τότε πλημμυρίζει, ανεβαίνει η στάθμη του. Πληθωρισμό έχομε όταν υπάρχει ήδη επαρκής οικονομική ρευστότητα χρήματος στην Αγορά και προσθέτομε πολύ χρήμα ακόμη. Αλλά όταν η Αγορά είναι στεγνή από χρήμα, δεν υπάρχει περίπτωση πληθωρισμού μέχρι να επέλθει επαρκής ρευστότητα. Όπως γίνεται και σε μία έρημο που διψούν τα πάντα και το έδαφος κάνει ρωγμές. Θέλει πολύ νερό για να ξεδιψάσει, να ανέβει στην επιφάνεια και μετά να πλημμυρίσει. Αν το χρήμα φθάσει να επαρκεί για τον κόσμο και την οικπονομία, τότε το επί πλέον χρήμα σε δραχμές μπορεί να αποσυρθή.
2. Όταν η οικονομία είναι τόσο στεγνή από χρήμα, η Οριακή Ροπή Κατανάλωσης (ΟΡΚ) ξεπερνά και το 90% και ο πολλαπλασιαστής, για την ετήσια χρηματοδότηση και συναλλαγές ξεπερνά το 4.0. Και πάλι δεν έχομε πληθωρισμό αλλά εμπιστοσύνη στον Λαό, τις αγορές και κάθετη ανάπτυξη. Όταν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση, η ΟΡΚ πέσει στο 50% και ο πολλαπλασιαστής στο 2.0, τότε μπορούμε να αποσύρομε το προστεθέν κεφάλαιο σε δραχμές.
3. Δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις του Δραχμικού Χρήματος στο Ευρώ. Το Ευρώ θα είναι το επίσημο, κύριο και διαρκές χρήμα/νόμισμα. Το ευρώ, η ΕΥΖ και η ΕΕ θα ανακουφισθούν από το Δραχμικό Χρήμα, γιατί υπάρχει ένα φυσικό, ανέξοδο χρήμα για να βοηθήσει τις υπερδανεισμένες χώρες, με αυτό το χρήμα ανάγκης. Επί πλέον το Δραχμικό Χρήμα είναι το μόνο εργαλείο που μπορεί να διορθώσει την οικονομική ανωμαλία του Ευρώ, όταν υπάρχει ένα νόμισμα χωρίς ενιαία νομισματική και δημοσιονομική πολιτική για όλα τα μέλη και πολύ διαφορετικές οικονομίες.
4. Όλα τα νομισματικά μεγέθη της Δραχμής θα είναι τα ίδια με αυτά του ευρώ, 5, 10, 20, 50, 100, ώστε να μην υπάρχουν δυσκολίες στις λογιστικές εγγραφές και διαδικασίες.
Ιβ. Η Δραχμή ως Αποθεματικό Χρήμα
1. Το αρχικό ποσό των δ50.000.000.000 μπορεί να μην αυξηθή.
2. Αυτό το ποσό, ολόκληρο ή μέρη αυτού μπορούν να αποσύρονται από την ΤτΕ, όταν δεν είναι αναγκαία, και να παραμένουν στην ΤτΕ ως άτοκα αποθεματικά, για πιθανή μελλοντική χρήση.
3. Αυτό το απόθεμα θα ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επιχειρήσεων και των αγορών.
4. Κανονικά, αυτό το ποσό θα αναπτύξει την οικονομία και το ΑΕΠ της χώρας, καθώς και την ρευστότητα σε χρήμα της αγοράς, ώστε σύντομα αυτό το ποσό, σε δύο ίσως έτη, να μη χρειάζεατι και να πρέπει να αποσυρθή.
5. Για να μη θεωθηθή ότι το Δραχμικό Χρήμα είναι κάτι προσωρινό και να αγνοηθή από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις αγορές, αυτό με βάση τον ιδρυτικό και τους νεότερους νόμους θα ισχύει και θα προστατεύεται για είκοσι (20) έτη. Σχέσεις και υποχρεώσεις για αυτό το χρήμα θα προστατεύονται για πάντα.
Ιγ. Νόμοι Διέποντες το Δραχμικό Χρήμα
1. Το Δραχμικό Χρήμα θα εκδίδεται και προστατεύεται από τον ιδρυτικό και τους άλλους σχετικούς νόμους.
2. Αυτός ο νόμος θα πρέπει να εγκριθή από τους οικονομικούς αρμοδίους και να ψηφισθή, αν όχι από το σύνολο των βουλευτών, τουλάχιστον από την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, για δύο σπουδαίους λόγους. Πρώτον, αυτοί οι βουλευτές έχουν ψηφίσει νόμους που καταδικάζουν τον Ελληνικό Λαό για πολλές γενεές και δεύτερον, διότι είναι η μόνη λύση για να σπάσουν τα αναγκαστικά δεσμά των Ελλήνων.
3. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να επιτύχει την αμέριστο έγκριση αυτού του χρήματος από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την ευχή της να επιτύχει πλήρως αυτό το σωτήριο πείραμα, για το καλό και την πρόοδο όλων των μελών.
Ιδ. Το Μόνο Ακίνδυνο Χρήμα
1. Το Δραχμικό Χρήμα έχει το μοναδικό πλεονέκτημα, από όλα τα νομίσματα, να μη μπορεί να κλαπή ή ληστευθή.
2. Σαν συμπληρωματικό χρήμα, μπορεί να μεταφερθή μόνο μέσω Χρεωστικών Καρτών σε Δραχμές, Χ/Κδ., ενώ το ευρώ μπορεί να χρησιμοποιείται για χρήσεις μικρών συναλλαγών με μετρητά.
3. Αυτό γίνεται, γιατί τα δραχμικά χρήματα μπορούν να μεταφερθούν μόνο από μία Χ/Κδ σε μία άλλη Χ/Κδ. Έτσι τα χρήματα θα πάνε στην Χ/Κδ του κλέπτη, ληστή, ή εκβιαστή, που θα συλληφθή αμέσως. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στον καιρό μας, όπου απειλούνται όχι μόνο τα χρήματά μας αλλά η ακεραιότητα και η ίδια ζωή μας και των αγαπημένων μας.
Ιε. Τα Αποτελέσματα του Δραχμικού Χρήματος
Ι. 30 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, 2012
1. Μετά την έγκριση του Δραχμικού Χρήματος, οι πολίτες, καταστήματα και αγορές θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στην οικονομία.
2. Η βυθισμένη Αγορά Μετοχών θα ανακάμψει, ακόμη και σε διπλασιασμό μόνε σε 15 συνεδριάσεις, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εταιρειών και εισάγοντας στην Ελληνική Αγορά άνω των Ε20δις.
4. Τα δ2δις. της παραγράφου Β2, επάνω, τα δ3δις. από την Ββ, τα δ3δις. από την Βγ, τα δ4δις. από την Βδ, και περίπου απορρόφηση δ3δις. από τις Βε έως Βστ, ίσον συνολικό ποσό δ15δις., θα φέρουν αρκετή ρευστότητα στην αγορά.
5. Το ποσό των δ15δις. σε μία πυρακτωμένη οικονομία με ΟΡΚ μεγαλύτερη από 90% και πολλαπλασιαστή 4.0, θα αυξήσουν τις συναλλαγές και την ρευστότητα, 4 : 4 (3 μήνες) = 1. Δηλαδή, τα δ15 θα γίνουν 15 + 15 = δ30δις. Αυτά αποτελούν έξτρα Προϊόν/Εισόδημα, χρήμα.
6. Τα κίνητρα για την χρήση της Δραχμής θα αυξήσουν την προτίμηση σε εγχώρια προϊόντα και θα έχομε μικρές αυξήσεις στην ελληνική παραγωγή και εξαγωγές και μείωση στις εισαγωγές.
7. Η ανεργία θα κατέβει στο 16%.
8. Ο Λαός θα αποκτήσει την αναγκαία εμπιστοσύνη για να προχωρήσει μπροστά ή να μη πέσει κάτω.
ΙΙ. 1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου, 2012
1. Υπάρχει στην Αγορά το ποσό των δ30δις.
2. Το υπόλοιπο δραχμικό ποσό των δ35δις. εισέρχεται στην οικονομία και απορροφάται, 30 + 35 = δ65δις. Η ρευστ΄τητα έχει αποκατασταθή στην αγορά.
3. δ30 δις. + (35 + 35 (μ) = 70 = δ100δις. Επειδή τα δραχμικά ποσά είναι δ50δις. τα υπόλοιπα 50 δις. είναι αυξήσεις σε ευρώ, Ε50δις., μέσω της αύξησης της παραγωγής, των εξαγωγών και της επέκτασης του χρήματος.
4. Η ανεργία πέφτει στο 12%.
5. Το ΑΕΠ ανεβαίνει στο +2%
6. Αυτή η ρευστότητα της αγοράς δίνει στις τράπεζες τα αναγκαία ποσά που θα δανείσει την αγορά, για την ανάπτυξη της οικονομίας. το πιο σημαντικό είναι ότι οι τράπεζες θα έχουν την εμπιστοσύνη ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και τους τόκους.
7. Θα υπάρχουν επαρκή κεφάλαια σε ευρώ για τις εισαγωγές και την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων.
ΙΙΙ. 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου, 2013
1. δ100δις. χ (3.6 : 2 = )1.8 (μ) = δ180δις.
2. Η ανεργία πέφτει στο 9%.
3. Το ΑΕΠ αυξάνει στο +3.5%
4. Το Χρέος/ΑΕΠ πηγαίνει στο 110%
5. Το έλλειμμα πέφτει στο 5%
ΙV. 1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου, 2013
1. δ180 χ (3.2 : 2 =) 1.6 (μ) = δ270δις. έξτρα παραγωγή, εισόδημα, χρήματα.
2. Η ανεργία κατεβαίνει στο 6%.
3. Η οικονομία είναι σε πλήρη ρευστότητα.
4. Τα δραχμικά ποσά μπορούν να αποσυρθούν, να κρατηθούν ως αποθέματα στην Ττε, η καλύτερα να χρησιμοποιούνται για συναλλαγές σε δραχμές με έκπτωση 30%, για να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή, εξαγωγές και να μειώσουν τις εισαγωγές.
5. Το ΑΕΠ ανέρχεται στο +6%.
6. Το Χρέος/ΑΕΠ πέφτει στο 72%.
7. Το έλλειμμα θα φθάσει το 2%, χαμηλότερο από το απαιτούμενο ποσοστό του 3%.
8. Η Ελληνική Οικονομία θα γίνει η ισχυρότερη όχι μόνο της ΕΕ αλλά όλου του Κόσμου.
V. Προϋποθέσεις
Αυτά θα συμβούν μόνον αν:
1. Τα δραχμικά χρήματα θα κατανεμηθούν στους Έλληνες και απορροφηθούν από την Ελληνική Οικονομία, με βάση τον προγραμματισμό της παραγράφου Β, επάνω.
2. Τα χρήματα θα επενδυθούν σε επιχειρήσεις με προϊόντα που έχουν το απόλυτο ή συγκριτικό πλεονέκτημα στην παγκόσμιο αγορά.
3. Το Κράτος μπορεί να επιταχύνει την απορρόφηση κονδυλίων με άμεσες επενδύσεις, οι οποίες σύντομα θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες.
4. Τα χρήματα δεν φθάνουν στα χέρια «λαμογιών» να τα ιδιοποιηθούν και τα στείλουν στο εξωτερικό.
5. Τα χρήματα δεν θα εξαχθούν σε θυγατρικές του εξωτερικού ή επενδυθούν στο εξωτερικό για υψηλότερες αποδόσεις.
6. Αν η λειτουργία της Κρατικής Μηχανής φθάσει στο 80% της απόδοσής της.
Αυτή η μελέτη δεν είναι πλήρης. Σκοπός της είναι να μπορεί να κριθή η αποδοχή της ή μη. Για την εφαρμογή του Μέτρου/Διαδικασίας, θα υπάρξει πλήρης μελέτη.
©Copyright
John Antonopoulos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.