«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 6

Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων φίλων...

  Όταν έχεις κάνει «εξωτερικό δελτίο» (όπως το λέγαμε κάποτε στις εφημερίδες και τα ειδησεογραφικά προγράμματα των σταθμών), θυμάσαι πως τότε σου έκανε εντύπωση όταν συναντούσες στις σελίδες των ξένων εφημερίδων, ή στα δελτία των ειδησεογραφικών πρακτορίων κάποια είδηση - ένα μονόστηλο- που να αναφερόταν στην Ελλάδα.
  Δεν συμβαίνει πια αυτό εδώ και λίγο καιρό. Αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι θα συμβεί στη χώρα. Κάποιοι κατόρθωσαν και μας έβαλαν στο μάτι του κυκλώνα και όλοι πια, ασχολούνται «μ’ αυτούς τους Έλληνες» σε καθημερινή βάση.
  Είτε βγάζουν τα απωθημένα τους, επειδή τους διακατέχει το εθνικό σύμπλεγμα ότι θέλοντας και μη χρησιμοποιούν λέξεις που η ελληνική ιστορία και η επιστήμη των προγόνων μας δημιούργησαν, είτε επειδή έχουν πλήρη άγνοια για τις πραγματικές συνθήκες που δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση που όλοι αντιμετωπίζουμε. Εμείς με αβάσταχτο ΧΡΕΟΣ στις τσέπες μας κι εκείνοι με το βάρος των δανείων που χορηγούν, που ωστόσο τους κάνει πλουσιότερους. Όχι τους λαούς αλλά τις τράπεζές τους.
  Διαβάζουμε λοιπόν, τρομαχτικές ειδήσεις που επιτείνουν το άγχος και την κατήφεια που έχει δημιουργήσει η πολιτική των «σωτήρων μας», εσωτερικών και εξωτερικών.
  Μόλις την περασμένη Πέμπτη η γερμανική Βουλή, ενέκρινε το μερίδιό της για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας (European Financial Stability Facility - EFSF).
  Χτες, όμως, τηλεγράφημα του Ρώυτερς ανέφερε πως επίκειται η ελληνική χρεοκοπία.
   Τι όμως δεν μας είπε το Ρώυτερς; Πως επίκειται και η αμερικανική χρεοκοπία. Και ότι μπορεί να ακολουθήσει την ελληνική, σε απόσταση λίγων εβδομάδων.
  Οι περισσότεροι μιλάνε για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, ξεχνώντας την αμερικανική.

Βουλιάζουμε αλλά σε λίγο ακολουθούν και οι ΗΠΑ (Κ. Μπετινάκης)….


  Έρχεται η σειρά τους
Ένα από τα μηνύματα των διαδηλωτών, που άρχισαν να πλημμυρίζουν αρχικά την Γουόλ Στρητ και κατόπιν σιγά-σιγά τις άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις, δείχνει πως ο μεγάλος αδελφός είναι σοβαρά άρρωστος. «Προς  τους υπερπλούσιους, τους πολύ καλά αμειβόμενους λομπίστες σας και τις ασυμβίβαστες πολιτικές  μαριονέτες σας, των οποίων μοναδική αποστολή είναι να καταστρέφουν τον πρόεδρο: Ναι επιτυγχάνετε. Σκοτώνετε και την οικονομία».
  Τώρα μιλάνε για τις χαμένες δύο δεκαετίες, που εξολοθρεύτηκαν θέσεις εργασίας και παρά τις ρυθμίσεις ο πραγματικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 20%. Κι άρχισαν να μιλούν για την επόμενη χαμένη δεκαετία 2011-2021 για τους επενδυτές, λόγω του υπέρογκου χρέους που υπολογίζεται στο 80% του εθνικού προϊόντος για την επόμενη δεκαετία.
  Ο πρόεδρος της FED Μπερνάκε προειδοποίησε πως με 45% των ανέργων έξω από τις δουλειές τους πλέον των έξι μηνών,  υπάρχει πλέον εθνική κρίση. «Έχουν χάσει πλέον τις ειδικότητές του, έχουν χάσει τις επαφές τους με την εργατική δύναμη», αλλά το Κογκρέσο ακολουθεί «εργατοκτόνο» πολιτική.
  Σε άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy, ο William Cohan, πρώην διευθυντής της  J. P. Morgan Chase και συγγραφέας του βιβλίου «Money and Power: How Goldman Sachs Came to Rule the World» (Χρήμα και ισχύς -πως η  Goldman Sachs έφτασε να κυβερνά τον κόσμο), προειδοποιεί την Wall Street, πως όχι δεν έμαθε από τα παθήματα της οικονομικής κατάρρευσης του 2008, αλλά προσπαθεί επιθετικά να σκοτώσει κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης, που ίσως σπάσει τον επικίνδυνο κύκλο στον οποίο οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές αποκτούν μεγάλα πλούτη ενώ οι υπόλοιποι  υποφέρουμε από τα λάθη τους».
  Το ΔΝΤ είπε στην Ιαπωνία «είναι πολύ μεγάλο το έλλειμμά σας κι ο πληθυσμός σας γηρασμένος… γι’ αυτό να μειώσετε το έλλειμμα». Κι η Ιαπωνία περιέκοψε τις δαπάνες και αύξησε τους φόρους. (Τι σας θυμίζει αυτό;). Έτσι η ιαπωνική οικονομία πήρε τον κατήφορο. Περίσσια σοφό ΔΝΤ! Ή το ρόλο του παίζει…
  Στις ΗΠΑ οι Υπερ-πλούσιοι αποτελούν το 1% του πληθυσμού  και θεωρούν, πως η κυβέρνηση τους ανήκει. Όπως γίνεται με τους δικούς μας βαρόνους και τις φαμίλιες των ανέγγιχτων μεγαλοεπιχειρηματιών.
  Το μόνο που έχουν κατορθώσει με τα μέτρα που προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς τους κόσμου, (μην περιμένετε κάποια επανάσταση τύπου 1917) και είναι πολύ άσχημο - ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς, το σύστημα και την ψήφο… άρα και στη κοινοβουλευτική (δικτατορία) διαδικασία.
  Κι όμως κάτι υπάρχει στον αέρα. Αδιόρατο ακόμα, που δεν θα το μάθουνε από τα τούρκικα σήριαλ ούτε από τις  σαπουνόπερες και τις σούπες τύπου «Γκρηκ Άιντολς ούτε από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις με τους ξένους τίτλους. Ο κόσμος εκτός από αυτού του είδους δημοκρατία που του πουλάνε, όπως και στις αγορές και την οικονομία περιμένει κάτι καλύτερο.
  Κάτι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο κι όχι τον εικονικό που του πουλάνε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Κάτι που τα ΜΕΣΑ, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί δεν αφουγκράζονται.
  Ξεχείλισε η λαϊκή οργή από τις οικονομικές ανισότητες, την πολιτική διαφθορά, την ανισοκατανομή των φόρων, την ανεργία από την Ασία, ως την Ευρώπη. Κι εδώ από τις αλλοπρόσαλλες προεκλογικές υποσχέσεις και την άδικη κατανομή των υποχρεώσεων.
  Στην Ισπανία (μία από τις χώρες PIGS) η ανεργία ξεπερνά το 21%.
  Ακόμα και στο Ισραήλ, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τα χάλια της οικονομίας.
  Τα μηνύματα λένε πως η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα 1929.

  Δάσκαλε που δίδασκες...
  Ας δούμε πως σχολιάζει την κατάσταση ο Michael Sauga, που υποστηρίζει πως  οι Ευρωπαίοι έχουν δίκηο κι ο Ομπάμα άδικο στο άρθρο του «Η κρίση του αμερικανικού χρέους».
  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσφατα πρότεινε στους Ευρωπαίους ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερο χρέος για να αναθερμάνουν την οικονομία. Αυτή η εμπιστοσύνη στο φτηνό χρήμα όμως, είναι ακριβώς εκείνη που οδήγησε πρωταρχικά στην παρούσα κρίση, τόσο στην Ευρώπη, όσο και τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα των ΗΠΑ, δεν είναι το χρήμα, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικών προϊόντων.
  Ο θεατρικός συγγραφέας Heinrich von Kleist έχει δημιουργήσει τον ρόλο ενός επαρχιώτη δικαστή του Άνταμ, που δικάζει ένα έγκλημα που ο ίδιος διέπραξε. Το ρόλο αυτό φαίνεται να υποδύεται σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα. Που επικρίνει του Ευρωπαίους ότι υπερβάλλουν με τις επιφυλάξεις τους για την παρούσα οικονομική κρίση. Ο Ομπάμα όμως υπηρετεί την ίδια οικονομική πολιτική του τουρμπο-καπιταλισμού που επί δύο δεκαετίες στραγγαλίζει την ανάπτυξη όπως και το αδελφό δόγμα του τουρμπο-Κευνσιανισμού.
  Οι αμερικανοί οικονομολόγοι, οι τραπεζίτες και οι σχεδιαστές της οικονομίας παράφρασαν την έξυπνη ιδέα του βρετανού οικονομολόγου John Maynard Keynes, ότι οι κρατικές δαπάνες είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης για την οικονομική κατηφόρα. Αυτό όμως δεν ισχύει ως ισόβια συνταγή. Έτσι η σαπουνόφουσκα έσκασε. Κι όμως ο Ομπάμα ετοιμάζεται να εφαρμόσει την ίδια πολιτική με την οποία προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κρίση του 2008. Να πλημμυρίσουν τις αγορές με φτηνό χρήμα (πληθωριστικό). Η αμερικανική οικονομία δεν έχει έλλειψη από χρήμα. Της λείπουν προϊόντα ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά.
  Οι ΗΠΑ έχουν πολύ μεγάλο εμπορικό έλλειμμα. Κι όμως η κυβέρνηση Ομπάμα δανείζεται χρήμα με τον ίδιο ρυθμό όπως η Ελλάδα, για την οποία λένε πως είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης.

  Τι θα γίνει;
  Πολλοί πιστεύουν ακόμα, ότι η Ευρώπη χρειάζεται δραστικά μέτρα για να ελέγξει την κρίση χρέους. Ο παραιτηθείς επικεφαλής των οικονομικων συμβούλων του Ομπάμα Austan Goolsbee, είπε σε συνέντευξή του στο  SPIEGEL, πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζεται να ανακεφαλοποιήσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες για να αποφύγουν βαθειά οικονομική κρίση στην περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας…
  Η παγκοσμιοποίηση βλέπετε έχει δημιουργήσει «αδελφικούς δεσμούς» στις οικονομίες των στενά συνδεμένων οικονομικά χωρών και ουδείς σκέφτεται να σώσει την ελληνική οικονομία από συναδελφικό συναισθηματισμό…

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr