«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Οκτωβρίου 8

ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑ, ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ (διάβασα) ;) ….

και  ..έμεινα με το χαμόγελο στα χείλη χαραγμένο για όλη την υπόλοιπη ημέρα και μια αισιοδοξία που δεν αντέχω να μην τη μεταφέρω και σε σας που δεν “έπεσε” στα χέρια σας ακόμα “αυτό”. Διαβάστε το χρονογράφημα που ακολουθεί και στο τέλος θα  καταλάβετε!!! Έχουμε και λέμε :

mikrosHroas Φανταστικαί (εισέτι) ιστορίαι…..

Π ροχθές συνέλαβαν τον Παναγιώτη. Είχαμε βγεί βράδυ ,στο ταβερνάκι του Αντώνη, στην Παλιά Κοκκινιά ,στην Αργυροκάστρου.Ήπιαμε λίγο παραπάνω, αλλά δεν ξεπεράσαμε τα όρια. Στη γωνία της Δομοκού με τη Νταλιάνη μας σταμάτησε περίπολο της κομαντατούρας.
<<Παπίερ>> είπε ένας ψηλός με γκρί ρούχα και καβουράκι .
Θυμήθηκα οτι κάπως έτσι σταματούσανε τον Γιώργο Θαλάσση στον “Μικρό Ήρωα”, όταν οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο για να κάνει σαμποτάζ σε κάποια γερμανική μονάδα.
”Γερμανικό περίπολο” είπα, αλλά ο Παναγιώτης εν ευθυμία διατελών ,δεν πήρε χαμπάρι περί τίνος επρόκειτο.
“Τι λες ; Γερμανοί , ε; Κι εγώ είμαι ο Σπίθας ! Ούστ ! Έξω απ τη πατρίδα μας ,mikrosHroas1 Γερμαναράδες !”
Ο ψηλός γύρισε σ’ έναν κοντό, με μαύρα ρούχα, καπέλο, περουκίνι και γυαλιά σκούρα. Ρώτησε κάτι στα Γερμανικά κι εκείνος απάντησε στην ίδια γλώσσα. “Προσέχετε πως μιλάτε. Ο κύριος είναι αξιωματούχος της γερμανικής αποστολής και ζητάει τα χαρτιά σας” μας είπε.
“Και γιατί , παρακαλώ ; Έχει τέτοια δικαιοδοσία ;” ρώτησε ο εύθυμος Παναγιώτης.
“Βεβαίως και έχει ! Εξάλλου, η  τρόϊκα κατέχει όλα τα δικαιώματα που κάποτε είχαν οι ελληνικές αρχές” είπε ο κοντός περουκίνιας.
“Και γιατί μας ζητάει χαρτιά ; Τι κάναμε ;” ρώτησα εγώ, στο πολύ ήρεμο.
“Διότι βρίσκεστε έξω αργά, βγήκατε απο ταβέρνα και πρέπει να δούμε τη φορολογική σας δήλωση. Δεν μπορείτε να τρώτε περισσότερα απ’ όσα βγάζετε” απάντησε ο κοντοπίθαρος..
Ο Παναγιώτης δεν ήθελε άλλο για να βγει “έξω απ’ τα ρούχα του” και να βουτήξει τον ψηλό απ’ το πέτο.
“ Ρε, α πάγαινε στην πατρίδα σου, που ήρθες εδω να μας ελέγξεις αν θα πάμε στην ταβέρνα κι αν θα φάμε γαύρο με σκορδαλιά ή φάβα με κρεμμύδι και λάδι. Και φάλαινα να φάω εσένα τι σε νοιάζει;”
Και πρίν προλάβει ο Γερμανός να κουνηθεί του είχε χώσει δυο σφαλιάρες στο σβέρκο !
Τότε, άναψαν προβολείς απο ενα σταματημένο μαύρο αυτοκίνητο, βγήκαν αστυνομικοί και πέρασαν στον Παναγιώτη χειροπέδες,
“Συγνώμη, πατριώτη, εντολές εκτελούμε, παιδάκια έχουμε, μην αντιστέκεσαι, για το καλό σου. Θα πάμε στην κομαντατούρα και αύριο στο αυτόφωρο”.
Ο ψηλός φώναζε κάτι στα γερμανικά.
“Λέει οτι συλλαμβάνεσαι για αντίσταση κατά της αρχής και για εξύβριση της καγκελαρίου” είπε ο κοντός .
“Έβρισα εγω τη Μέρκελ ;” αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης.
“Ο χερ κομαντάντ άκουσε τη λέξη “φάλαινα”.
Μην την ξαναπείς, γιατί τη λέει κάθε πρωϊ ο Τράγκας και την έχουνε μάθει οι γερμαναράδες”...
του είπε στο αυτί ο αστυφύλακας….      

ΥΣ. Περίοπα : Λοιπόν παίδες, αυτό που δεν σας “έπεσε” στα χέρια είναι το σημερινό φύλλο της  Εφημ. prwtoselido08102011 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (8/10/2011),στη δεύτερη σελίδα του  οποίου περιλαμβάνεται το άνω χρονογράφημα και το υπογράφει κάποιος/α  Η ΑΚΙΣ . Αφού εδώ στη Θεσ/νικη (Σταυρούπολη) με το ζόρι στέλνουν 2 φύλλα και απ ότι μου είπε η περιπτερού “πρέπει να τα παραγγείλουν απ την προηγούμενη”, φαντάζομαι τι γίνεται στην πραγματική “περιφέρεια/επαρχία”. Χαμόγελο και αισιοδοξία μου χάρισε, γιατί πέρα απ το χιούμορ “φωτογραφίζει” τέλεια το σημερινό Έλληνα.

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΩΣ ΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑ,  ΠΟΣΕΣ ΦΑΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ !!!

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr