«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Οκτωβρίου 18

Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια. Ένα κόμμα που το έλεγαν ΠΑΣΟΚ…

Σαν σήμερα, πριν 30 ακριβώς χρόνια (18-10-1981), ανέλαβε την εξουσία της Ελλάδας ένα κόμμα με το όνομα ΠΑΣΟΚ. Τώρα, ακριβώς 30 χρόνια μετά, το ίδιο αυτό κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα, επί 21 ακριβώς χρόνια, με δεσπόζουσα την πολιτική δυναστεία των Παπανδρέου, πτώχευσε τη χώρα και παρέδωσε την Εθνική της Κυριαρχία στους τοκογλύφους δανειστές, τον δε λαό τον μετέτρεψε σε πειραματόζωο εξαθλίωσης.

Ας δούμε τι οικονομικά μέτρα έλαβε τις 100 πρώτες ημέρες το 1981, η τότε νέα κυβέρνηση:….

1η ΜΕΡΑ (18/10/1981): Οι πρώτες δηλώσεις Ανδρέα: «Θα σταθούμε στο συμβόλαιο τιμής με το λαό και θα προχωρήσουμε βήμα βήμα στο όραμα του σοσιαλισμού με εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση… Θα είμαστε κυβέρνηση όλου του λαού που θέλει να οικοδομήσει στα λάθη του παρελθόντος και στην συμφιλίωση».

14η: Ο Ανδρέας δηλώνει ότι το έλλειμμα είναι 320 δισ. (δραχμές).

23η: Εξαγγέλλονται αυξήσεις μισθών κάθε τρίμηνο με την ΑΤΑ.

31η: Ο Σημίτης επιμένει να γίνει δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΟΚ. Ο Ανδρέας ανακοινώνει αυξήσεις 20-22% στα κατώτατα όρια των αμοιβών.

37η: Προγραμματικές δηλώσεις: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων (76% οι αγροτικές συντάξεις).

60ή: Ο Δρεττάκης ανακοινώνει αυξήσεις 22-48% στους δημοσίους υπαλλήλους.

72η: Νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους από τον Κουτσόγιωργα και ολική αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

100ή: Ο Δρεττάκης ανακοινώνει αυξήσεις ως 88% στις συντάξεις δημοσίου με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Σήμερα το ίδιο κόμμα, με αρχηγό τον γιό του αρχικού αρχηγού, μειώνει μισθούς και συντάξεις και αρπάζει τις ατομικές περιουσίες που με κόπους έφτιαξαν οι Έλληνες.

ΥΓ. Στοιχεία  στην ιστοσελίδα iospress.gr όπου θα βρείτε και τι έγιναν και τις υπόλοιπες 100 πρώτες ημέρες της τότε νέας κυβέρνησης, τι εξαγγέλθηκε και τι από αυτά που εξαγγέλθηκαν πήγαν στο βρόντο και είναι ακόμα ζητούμενα.

hp

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr