«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26

Κλαίω από συγκίνηση για τον μεθεπόμενο Πρωθυπουργό...


Μίλησε ο γιος του ταλαίπωρου Πρωθυπουργού για τον μπαμπά του που -σνιφ! σνιφ!- άσπρισε απότομα μέσα σε τρεις μήνες!
Επειδή στενοχωριέται βεβαίως γιατί κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν.
Βέβαια δεν ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται στους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν Πρωθυπουργό της χώρας ή στους Ευρωπαίους αρχηγούς των σοσιαλδημοκρατικών -φτου κακά!- κομμάτων που τον εξέλεξαν Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...
Για κάποιους από τους δύο πασχίζει, αλλά δεν είμαι σίγουρος για ποιους!
Η πρωθυπουργία του Γιώργου λοιπόν ασπρίζει τα μαλλιά του και μαυρίζει τις ζωές μας.
Μήπως να έκανες βρε Γιώργη το μεγάλο βήμα για να βρούμε κι εμείς την ησυχία μας κι εσύ το μαύρο χρώμα των μαλλιών σου;
Να πήγαινες σπιτάκι σου;
Στη βιλλίτσα σου έστω!?!
Και φυσικά ο Αντρίκος, πιστός στο Δόγμα Παπανδρέου, μας περιγράφει τις δυσκολίες -σνιφ! σνιφ!- της ζωής του.
Πήγε στα αλεξίπτωτα, λέει γιατί ήθελε να κάνει στρατό χωρίς βύσμα και να ζήσει όπως οι υπόλοιποι απλοί φαντάροι.
Βέβαια, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι για να πας στα αλεξίπτωτα θες βύσμα, αφού όποιος δεν έχει βύσμα και πάει Ειδικές Δυνάμεις, πάει στα υπόλοιπα σώματα καταδρομέων, πεζοναυτών, λοκατζήδων κλπ.
Εκτός αυτού ο Αντρίκος δυσκολεύεται να πιάσει δουλειά, όπως ο καθένας μας.
Βέβαια δούλεψε στο παρελθόν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο στα Χανιά...
Όποιος κακεντρεχής πει ότι ο Αντρίκος μας, ο γιος του αδέκαστου Γιώργου, ήταν βολεμένος σε ένα ινιστιτούτο-φάντασμα και αργόμισθος... θα πέσει φωτιά να τον κάψει!
Και ποιος δεν έχει ακούσει για τις πάμπολλες δραστηριότητες του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου στα Χανιά...;;;
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις έναν Μεσογειακό Αγρονόμο θα βρεις!!!
Θα ήθελα να μάθω αν είναι στους οργανισμούς που θα κλείσει ο Πάγκαλος...
Και φαντάζομαι φυσικά πόσο δυσκολεύτηκε να προσληφθεί στον οργανισμό.
Με μέσο;;;;;
Πιπέρι στο στόμα!!!
Μέσω του αδέκαστου ΑΣΕΠ προσελήφθη σίγουρα ο γιος του αδέκαστου Γιώργου, ο αδεκαστότερος Αντρίκος...
Και το καλύτερο μας το άφησε για το τέλος ο Αντρίκος!
"Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με την παρέα μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δε λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάνε μαγαζιά και πεζοδρόμια όχι, δεν πήγα κι ούτε πρόκειται να πάω."
Αλήθεια, πολύ θα ήθελα να μάθω, ρε Αντρίκο, μια πορεία που πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις!
Μια πορεία που αντί για συνθήματα, έχει... επιχειρήματα!
Αν και φαντάζομαι σε τι είδους πορείες θα έχει πάει ο Αντρίκος.
Θα έχει σίγουρα συμμετάσχει σε τουλάχιστον μια πορεία στο "Σημείο Μηδέν" στο Μανχάταν με κεράκια στα χέρια και να προσεύχεται για τις ψυχές των αδικοχαμένων.
Άντε και σε καμία πορεία για τη σωτηρία των κορμοράνων στον Αμαζόνιο!
Και φυσικά κάθε χρόνο σβήνει για μια ώρα τα φώτα στην "ώρα της Γης"!
Να υποθέσω ότι είναι και φανατικός τηλεθεατής του Σκάι;
Πάνω απ' όλα όμως συγκινήθηκα γιατί μόλις γνώρισα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε 15-20 χρόνια από τώρα!
Ε, δεν μπορεί να σπάσει η παράδοση!
Παπανδρέου λέγεται, πηγαίνει σε μόνο πορείες με... αιτήματα (άμα έχει μπάτσους, του έχει πει ο μπαμπάς ότι είναι "κακόοο"), έχει θητεύσει ως κοπρίτης (σύμφωνα και με τον Πάγκαλο) σε έναν -καταπληκτικό και δυνητικά πολυπράγμονα μεν, παγκοσμίως άγνωστο δε- οργανισμό, απ' αυτούς που θα κλείσει ο αντιπρόεδρος, έχει πάρει σβάρνα τα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια και μαζεύει πτυχία, φαντάζομαι ότι θα χει δουλέψει σκουπιδιάρης στη Σουηδία και στον Καναδά όπως ο πατέρας του και φυσικά έχει όραμα για τη χώρα: να βγει " απ' την κρίση όπως πραγματικά τη θέλουμε, μία χώρα που θα υπερκεράσει τις άλλες κι αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι, ότι όλοι μαζί μπορούμε".
Με λιγότερα προσόντα και δώσαμε στο Γιώργο το τιμόνι της χώρας!
Στον Αντρίκο θα κάνουμε εκπτώσεις;
Αντρίκο προχώρα, ξεβρώμισε τη χώρα!
Προχώρα Αντρίκο και πιάσε μου ένα milko!
Και άλλα πολλά ευφάνταστα συνθήματα μπορεί να φανταστεί κανείς από τώρα και να τα ζήσει με deja vu σε 15 χρόνια όταν σαν πρίγκηπας στο άσπρο του άλογο θα κερδίζει την προεδρία του κόμματος στο νήμα απέναντι στο γιο του Βενιζέλου...
Ελπίζω τουλάχιστον αυτός να γνωρίζει ελληνικά...
Η συνέντευξη εδώ:
(από http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/ta-mallia-toy-patera-moy-asprisan-se-3-mhnes.1384779.html )

Ο Αντρίκος Παπανδρέου, γιος του πρωθυπουργού και εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλώνει ότι συμμετέχει σε πορείες και διαδηλώσεις, ότι αποφεύγει να μιλάει για το όνομά του και ότι έχει βρεθεί ανάμεσα στους Αγανακτισμένους.

Είναι γιος του πρωθυπουργού της χώρας, όταν όμως τον ρωτάνε για το επώνυμό του, απαντά πως πρόκειται για "απλή συνωνυμία".
Ο Αντρίκος Παπανδρέου, 29 ετών σήμερα, δε διαφέρει σε τίποτα, σχεδόν, από τους άλλους νέους της γενιάς του, αφού μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες μαζί τους, συμεμετέχει σε πορείες διαμαρτυρίας και έχει πάρει μέρος σε καταλήψεις, όταν μάλιστα πήγαινε σε δημόσιο σχολείο και ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.
Όπως δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", ο Αντρίκος δεν αναφερόταν στη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ακόμη κι όταν υπηρετούσε στους αλεξιπτωτιστές στον Έβρο. Δε χρησιμοποίησε κάποιο πολιτικό μέσο για να αποφύγει τα δύσκολα, ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη μονάδα πληροφορήθηκαν ποιος είναι, όταν ξαφνικά πήγε ο πατέρας του να τον επισκεφτεί.
Ο γιος του Γ. Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο, με την κυπριακής καταγωγής Εύα Ζησιμίδου, ζει όπως κάθε νέος σήμερα, ενώ όπως παραδέχεται, και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει δουλειά.
Με πλούσιες σπουδές, σε Κοινωνιολογία, Στατιστική (σε πανεπιστήμια της Νορβηγίας και της Βρετανίας), έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο στα Χανιά, σε ιδιωτικές εταιρείες με ειδίκευση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, ενώ εργαζόταν ακόμη κι όταν σπούδαζε στη Νορβηγία, σε κοινωνιολογικά προγράμματα των πανεπιστημίων.
"Δυστυχώς, η κρίση κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αλλά οι εταιρείες δεν πρέπει να διώχνουν εργαζόμενους, έμπειρο εργατικό δυναμικό, που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη", λέει ο ίδιος, εκφράζοντας την προσδοκία του, να βγει η χώρα "όπως πραγματικά τη θέλουμε, μία χώρα που θα υπερκεράσει τις άλλες κι αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι, ότι όλοι μαζί μπορούμε".
Όπως ο ίδιος λέει μάλιστα, μετέχει σε κινητοποιήσεις και πορείες, "αρκεί να είναι ειρηνικές". "Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με την παρέα μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δε λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάνε μαγαζιά και πεζοδρόμια όχι, δεν πήγα κι ούτε πρόκειται να πάω. Δεν το μπορώ αυτό. Καταστρέφουν τις περιουσίες άλλων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους", σημειώνει.
"Τα μαλλιά του πατέρα μου άσπρισαν σε τρεις μήνες"
Ερωτηθείς για το πώς νιώθει, που ο πατέρας του ηγείται μίας κυβέρνησης που κόβει μισθούς και συντάξεις, απαντά:
"Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί. Κι όσο γι' αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δε γυμνάζεται απλά για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα, κανείς δεν ξέρει συμβαίνει", λέει.
Όταν μάλιστα τον ρωτάνε, ποια είναι η δική του σχέση με την πολιτική, απαντά:
"Τι να σας πω; Οποιοσδήποτε ασχολείται με την πολιτική, πρέπει να δώσει, να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του αν θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα κοινά. Πρέπει να δώσει ένα είδος όρκου. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα όσων σε ψήφισαν κι όσων δε σε ψήφισαν".
"Δε θέλω να έχω θεσμικό ρόλο, δε θέλω να μπερδεύω τη γνώμη μου με τους θεσμούς, έχω άλλο ρόλο και εξάλλου δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας απλός Έλληνας", καταλήγει.

από Μαζεστίξ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr