«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΠΗΓΗ: www.papandreou.gr
Την ώρα που η τότε –υπεύθυνη- αντιπολίτευση του πασοκ προσπαθούσε να αναδείξει το -διεθνές- πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που χτυπούσε την χώρα...
...λέγοντας πως δεν υπάρχουν λεφτά!

ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!
Δείτε το!




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ:
«Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο»!
«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. Μετά θα στηρίζουμε τον κ. Παπούλια»




«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή»

Εκλογές το αργότερο την άνοιξη του 2010, με αφορμή την προεδρική εκλογή, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ορίζοντας έτσι και το απώτατο όριο ζωής της σημερινής κυβέρνησης. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ», την πρώτη μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπανδρέου ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
nmakrigiannis@protothema.gr

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», ξεκαθαρίζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει ταχθεί από καιρό υπέρ της επανεκλογής του σημερινού Προέδρου. Εξηγεί δε τη στάση του λέγοντας ότι καθήκον του ΠΑΣΟΚ είναι να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας και αυτό είναι που «θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας». Για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, διαμηνύει ότι «είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι, αργά ή γρήγορα, τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων θα επιβάλουν τη διενέργεια εκλογών». Μάλιστα είναι εξαιρετικά επικριτικός όσον αφορά στον κ. Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο τονίζει ότι «έβαλε τη σφραγίδα του σε μια Ελλάδα που υποχώρησε παντού. Παρέλαβε μια χώρα με δυναμική και ακτινοβολία και τη μετέτρεψε σε μια όλο και πιο άδικη, μίζερη, αδιαφανή, ανασφαλή και ανίσχυρη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς, τόνους για τη νίκη στις ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζει προς τα στελέχη του ότι οι αλαζονικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν δεκτές εμφανίζεται αισιόδοξοι για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος, το οποίο, όπως λέει, «δημιουργείται όταν ο πολίτης πειστεί ότι μια πραγματική αλλαγή είναι εφικτή», ενώ επιχειρεί άνοιγμα στους πολίτες που απείχαν από τις κάλπες, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τη στάση τους και τους καλεί να συμμετέχουν για να αλλάξουν τα πράγματα. Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο «ΘΕΜΑ» έχει ως εξής:

Γιάννης Μακρυγιάννης: Κύριε πρόεδρε, να ξεκινήσω με ένα ερώτημα που ίσως ακουστεί απλοϊκό: τι συνέβη στις ευρωεκλογές; Νικήσατε; Θριαμβεύσατε; Ή ήρθατε περίπου ισοπαλία; Σας ρωτώ γιατί όλα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες..

Γιώργος Παπανδρέου: Πρώτα από όλα κέρδισε η Ελλάδα την ελπίδα μιας διαφορετικής πορείας. Μια πορεία που αναζητά ο ελληνικός λαός, απορρίπτοντας την πολιτική την Ν.Δ., η οποία σημείωσε το χειρότερο αποτέλεσμα μετά το 1981. Ακόμα και με τη δική της καινοφανή θεωρία ότι νίκη είναι ήττα με μικρή διαφορά, έχασε. Εμείς δεν θριαμβολογούμε για έναν απλό λόγο: η εκλογική δικαίωση μεταφράζεται σε δική μας πολιτική ευθύνη να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτό ζήτησε ο ελληνικός λαός και αυτό θα πράξουμε.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Αν και η διαφορά των 4,4 μονάδων από τη Ν.Δ. δεν είναι μικρή, κάποιοι λένε άτι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα... Φτάνει λοιπόν η νίκη στις ευρωεκλογές για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και τις εθνικές εκλογές;

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν επαναπαυόμαστε. Αυτή τη νίκη θέλω να τη μετατρέψουμε σε δικαίωμα του πολίτη όχι μόνο να ελπίζει ξανά, αλλά και να συμμετέχει στην ουσιαστική διαμόρφωση της αυριανής μας πολιτικής. Το ρεύμα δημιουργείται όταν ο πολίτης πειστεί ότι μια πραγματική αλλαγή είναι εφικτή. Ξέρω ότι είναι εφικτή γιατί έχω γνωρίσει την Ελλάδα που διεκδικεί και πετυχαίνει, θα πετύχουμε ως χώρα όταν αυτή την αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αποκτήσει ο κάθε πολίτης. Όλοι μαζί θα φτιάσαμε μια διαφορετική Ελλάδα.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Από το βράδυ των ευρωεκλογών κρατάτε χαμηλούς τόνους και αποφεύγετε τη θριαμβολογία. Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο το μικρόβιο της αλαζονείας να εισχωρήσει στη συμπεριφορά των στελεχών σας; Και, αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να αποτρέψετε τα στελέχη σας από το να ράψουν, πρόωρα, υπουργικά κοστούμια;

Γιώργος Παπανδρέου: Η αλαζονεία είναι χαρακτηριστικό την συντηρητικής αντίληψης Του απολυταρχισμού και την απόστασης από τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Και εμείς μάθαμε ότι όταν υιοθετούμε μια αλαζονική ανάληψη διακυβέρνησης, αυτό μας αποξενώνει από τους πολίτες και αλλοιώνει την πραγματική μας ταυτότητα, τις αξίες μας. Γι' αυτό και αλλάξαμε. Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε καρέκλες, αλλά για να λύσουμε προβλήματα. Λυτή είναι η δέσμευση μου απέναντι στους πολίτες. Όσοι δεν το αντιληφθούν δεν έχουν θέση στην προσπάθεια μας. Η χώρα έχει πλούσιο δυναμικό δημιουργικών και ανιδιοτελών ανθρώπων, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, με διάθεση προσφοράς. Με αυτούς θα κυβερνησούμε.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Θα ήθελα να μου πείτε τη δίκη σας εκτίμηση για την αποχή. Νιώθετε ότι έχετε ευθύνη για την απογοήτευση που λένε οι περισσότεροι ότι έχουν για το πολιτικό σύστημα; Και πως θα το αντιμετωπίσετε;

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν υποτιμούμε την αποχή. Κινείται βέβαια σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που εμφανίζεται επισήμως. Ενισχύθηκε και για αντικειμενικούς λόγους, όπως το τριήμερο και το κόστος μετακίνησης σε περίοδο κρίσης. Δεν θεωρώ ότι το να παραδίδει τη δύναμη της ψήφου σου είναι «μαγκιά». Ωστόσο, η αποχή -ένα μέρος της- εκφράζει κάτι: την έλλειψη ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Τη βαθιά απογοήτευση για την πορεία των πραγμάτων. Τη διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί βαθιά. Σε αυτούς τους πολίτες λέμε: το μήνυμα σας είναι ισχυρό. Συμμεριζόμαστε την κριτική σας. Ελάτε τώρα να αλλάξουμε τα πράγματα. Οχι με την αποχή, αλλά με τη συμμετοχή. Η μόνη μάχη που ποτέ δεν κερδίζεται είναι η μάχη που δεν δίνεται, θα δώσουμε όλοι μάχη -κι εγώ προσωπικά-κατά της μοιρολατρίας και της παραίτησης. Η δεξαμενή της αποχής αν αφυπνιστεί θα ενισχύσει το ρεύμα των πολιτών που θα στηρίξει τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Από τις ευρωεκλογές και μέχρι τώρα ακούσαμε πολλά από τη Ν.Δ. περί των μηνυμάτων που της έστειλαν οι κάλπες, ακούσαμε και κάποια αυτοκριτική, όμως δεν είδαμε καμία συγκεκριμένη ενέργεια ή τις αλλαγές που πολλοί ζητούν. Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχει αυτή η αντίφαση;

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ν.Δ. είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδά της. Δεν μπορεί εξ ορισμού να διορθώσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Γι' αυτό και η όποια αυτοκριτική είναι τελικά υποκριτική. Ο κ. Καραμανλής μας είπε πως θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα! Δεν κατάλαβε ότι ο λαός είπε «θέλουμε άλλη πολιτική». Αυτά που όλοι μας εκλαμβάνουμε ως λάθη, στην πραγματικότητα αποτελούν συνειδητές επιλογές της. Η εξυπηρέτηση των «ημετέρων» είναι η καρδιά της πολιτικής της. Η παραγωγή και συγκάλυψη των σκανδάλων είναι δυστυχώς για τον τόπο συνειδητή αντίληψη της Ν.Δ. στον τρόπο άσκησης της εξουσίας.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Κερδίσατε για πρώτη φορά τον Καραμανλή. Πιστεύετε ότι ο κύκλος του σημερινού πρωθυπουργού κλείνει; Ή μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όπως κάποιοι προσδοκούν;

Γιώργος Παπανδρέου: Ο κ. Καραμανλής σήμερα χάνει από ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ. Με νέο πρόγραμμα, πρόσωπα, δυναμισμό και ελπίδα. Οι διαφορές μου μαζί του δεν είναι προσωπικές, είναι πολιτικές. Έβαλε τη σφραγίδα του σε μια Ελλάδα που υποχώρησε παντού. Παρέλαβε μια χώρα με δυναμική και ακτινοβολία και τη μετέτρεψε σε μια όλο και πιο άδικη, μίζερη, αδιαφανή, ανασφαλή και ανίσχυρη Ελλάδα. Οι πολίτες θέλουν να γυρίσουμε σελίδα. Οι πολίτες είναι αυτοί που κλείνουν τον κύκλο. Καθήκον μου είναι να κοιτάξω μπροστά, να ετοιμάσω την επόμενη μέρα.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Έχετε εκφράσει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πλέον για πολύ και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές σύντομα, και μάλλον το φθινόπωρο. Επιμένετε;

Γιώργος Παπανδρέου: Άλλα τα συμφέροντα του κ. Καραμανλή και άλλα της χώρας που βουλιάζει κάθε μέρα στο τέλμα και την ακυβερνησία. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει πορεία με μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής, είτε όχι, αργά ή γρήγορα, τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων θα επιβάλουν διενέργεια εκλογών.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να αξιοποιήσει την προεδρική εκλογή και να προκαλέσει εθνικές εκλογές. Θα το πράξετε ανεξάρτητα από το ποιον θα προτείνει η Ν.Δ. για Πρόεδρο; Ακόμα και τον κ. Παπούλια, τον οποίο κι εσείς έχετε πει ότι θα ψηφίσετε;

Γιώργος Παπανδρέου: Καθήκον μας σε κάθε περίπτωση είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Αυτό θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ξεκαθάρισα εγκαίρως ότι θέλουμε συναινετική εκλογή και ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του κ Παπούλια, που έχει τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Παρότι έχετε θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία, επιμένετε στην προοπτική συνεργασίας με την Αριστερά. Την εννοείτε αυτή τη συνεργασία η πρόκειται απλώς για μια ρητορική άνευ συνέχειας;

Γιώργος Παπανδρέου: Θα αποδείξουμε στην πράξη την ειλικρίνεια των προθέσεών μας, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας και την επαύριο της αυτοδύναμης νίης του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας γιατί πολλαπλασιάζει δυνάμεις δημιουργεί συναινέσεις για την κινητοποίηση των πολιτών για τις μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές που θα δρομολογήσουμε. Εμείς δεν θέτουμε κανένα προαπαιτούμενο, δεν έχουμε καμία προκατάληψη για το εύρος και τη μορφή ενός διαλόγου για τη συνεργασία. Είμαστε ανοιχτοί σε έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο. Ελπίζω πως θα βρούμε ανταπόκριση.

--- ΕΥΘΥΝΕΣ
«Εγκληματικοί οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην τρομοκρατία»

Γιάννης Μακρυγιάννης: Η ελληνική κοινωνία έχει σοκαριστεί από τη νέα τρομοκρατική ενέργεια, τη δολοφονία ενός αστυνομικού. Συμφωνείτε με τις εκτιμήσεις ότι πρόκειται για μια νέα γενιά τρομοκρατίας με πιο σκληρά χαρακτηριστικά από εκείνα που γνωρίζαμε; Και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, παρότι είχαμε φτάσει στο σημείο, το 2004, να εξαρθρωθούν οργανώσεις όπως η «17 Νοέμβρη» και ο ΕΛΑ;

Γιώργος Παπανδρέου: Με συστηματική δουλειά είχαμε καταφέρει να φτάσουμε στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη». Παραδώσαμε το 2004 μια Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία -αλλά και γενικότερα σώματα ασφαλείας- με αξιοκρατική στελέχωση και αξιόμαχο εκπαιδευμένο δυναμικό. Το είχαν εξάλλου παραδεχτεί και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η τρομοκρατία αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο. Γι' αυτό και ήταν εγκληματικοί οι χειρισμοί της κυβέρνησης και σε αυτόν τον τομέα.

Φτάσαμε, έτσι. στην αδυναμία από την πλευρά της Πολιτείας να προλάβει ή να αντιμετωπίσει τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες, με τελευταίο τραγικό θύμα τον υπαρχιφύλακα Αντώνη- Νεκτάριο Σάββα.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνθηκολογήσουμε με αυτή την κατάσταση. Εμείς το εγγυόμαστε: θα ξαναβρεί ο Έλληνας πολίτης το αίσθημα ασφάλειας που τόσο λείπει σήμερα. Με σοβαρή δουλειά, αξιοκρατικές επιλογές, εκπαίδευση, επένδυση σε σύγχρονα μέσα, συνεργασία με όλους.

Σκληρά μέτρα για τα «τρωκτικά» του δημοσίου χρήματος
Ο στόχος αποκατάσταση της οικονομικής αξιοπιστίας της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΟΝΕ και με ποια μέτρα θα στηριχθούν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις

Σκληρά μέτρα γι' αυτούς που ζουν παρασιτικά και από τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, για τους φοροφυγάδες και εκείνους που εισπράττουν κέρδη χωρίς κανένα κόστος, επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, επιβεβαιώνει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι δεν θα λάβει επώδυνα μέτρα για τους ασθενέστερους και αφού επικρίνει με δριμύτητα τη μονόπλευρη πολιτική της Ν.Δ., η οποία επιδείνωσε την κρίση, δηλώνει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων της χώρας ως μέλους της ΟΝΕ με ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Η κυβέρνηση εξέλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών ως έγκριση για να συνεχίσει την οικονομική τικ πολιτική. Από το πρώτο βράδυ ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν αλλάζει τίποτα. Είναι μονόδρομος τελικά η συνταγή της κυβέρνησης και η επιβολή νέων φόρων;

Γιώργος Παπανδρέου: Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόπλευρη - δεν είναι μονόδρομος. Η συνεχής μεταφορά φορολογικών βαρών στους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη και η μείωση των δημοσίων επενδύσεων επιδεινώνουν την κρίση. Η αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αδειάζει τα κρατικά ταμεία.Οι φοροαπαλλαγές στους έχοντες και κατέχοντες επιδεινώνουν το δημοσιονομικό πρόβλημα. Οι περιοριστικές πολιτικές της βαθαίνουν και επιταχύνουν την κρίση, αντί να συμβάλουν στην έξοδο από αυτήν. Η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει ένα έκτακτο πρόγραμμα που θα στοχεύει πρώτα στην ανάταξη και αναθέρμανση της οικονομίας. Θα επαναδιαπραγματευτούμε το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων μας ως μέλη της ΟΝΕ με ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με το οποίο θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και των αγορών.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Οι υποσχέσεις σας για την επόμενη μέρα στην οικονομία αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη. Ακόμη και στελέχη σας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει την αλήθεια και πως δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τους πάντες, γιατί κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια, κύριε πρόεδρε;

Γιώργος Παπανδρέου: Πορευόμαστε με βάση την αλήθεια. Τις αναγκαίες και μεγάλες τομές που χρειάζεται ο τόπος. Καθώς και τη μεγάλη αλήθεια ότι σήμερα η ανισότητα και η κοινωνική αδικία έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Σας διαβεβαιώνω, δεν έχουμε κανέναν λόγο να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Η πικρή αλήθεια για τη χώρα είναι ότι το χρέος αυξήθηκε την τελευταία πενταετία κατά 100 δισ. ευρώ. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των προβλημάτων. Παρά τις δυσκολίες, θέτουμε φιλόδοξους στόχους, διότι έχουμε τη βούληση, το σχέδιο και τη γνώση να πετύχουμε. Ένα είναι όμως προαπαιτούμενο: να υπάρξει κράτος ευνομούμενο. Κράτος και πολιτική ηγεσία που σέβονται τους κόπους του ελληνικού λαού. Το ερώτημα δεν είναι μονόπλευρο, «πού θα βρείτε τα λεφτά», αλλά και πού πάνε σήμερα τα λεφτά που ήδη έχουμε. Στη σπατάλη, στην πελατειακή πολιτική, στη διαφθορά, στη γραφειοκρατία, στην αδιαφάνεια. Αυτά θα αλλάξουν ριζικά και δεν κοστίζουν. Απαιτούν σύγκρουση με νοοτροπίες. Και αυτή τη βούληση την έχω.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα λάβει επώδυνα οικονομικά μέτρα;

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ν.Δ. έλαβε σκληρά μέτρα κατά των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης. Εμείς θα λάβουμε μέτρα δίκαια, στην αντίθετη κατεύθυνση. Αναδιανέμοντας δίκαια τον πλούτο, καταπολεμώντας τον παρασιτισμό που αδειάζει τα κρατικά ταμεία. Με φορολόγηση των διανεμομένων κερδών των επιχειρήσεων ως ατομικό εισόδημα και παράλληλη μείωση της φορολογίας στα κέρδη που επανεπενδύονται, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής ασυλίας μέσω offshore εταιρειών, την κατάργηση του ΕΤΑΚ και την επανακαθιέρωση ενός προοδευτικού φόρου στη μεγάλη ιδιοκτησία. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι σκληρά γι' αυτούς που έχουν μάθει να ζουν παρασιτικά, για όσους ζουν από τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, για άσους φοροδιαφεύγουν, για όσους έχουν μάθει να εισπράττουν κέρδη χωρίς να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και να κάνουν επενδύσεις. Στην οικονομία και στην πολιτική υπάρχουν επιλογές. Το για ποιους θα είναι επώδυνα τα μέτρα είναι θέμα επιλογών.

--- ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
«Σημαντικός ο ρόλος της νέας γενιάς στην αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ»

Γιάννης Μακρυγιάννης: Μεθαύριο Τρίτη 23 Ιουνίου συμπληρώνονται 13 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Η επέτειος συμπίπτει, πιστεύετε, με έναν νέο κύκλο στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ;

Γιώργος Παπανδρέου: Ο Ανδρέας υπήρξε μια ιστορική προσωπικότητα. Τεράστια η απήχηση του εντός και εκτός των συνόρων μας. Άνοιξε νέους δρόμους για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η επέτειος του θανάτου συμπίπτει πράγματι με εξελίξεις στη χώρα μας, που γεννούν βάσιμα την ελπίδα ότι είμαστε κοντά σε μια νέα Μεγάλη Αλλαγή. Θέλουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική του παρακαταθήκη και την προσφορά του στη χώρα, ανανεώνοντας την προσήλωσή μας στις βασικές αξίες με τις οποίες ταυτίστηκε το Κίνημα μας. Δημοκρατική, συμμετοχική, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική υπερηφάνεια, ισότητα, ανθρωπιά.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Και μια και μιλάμε για την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ ήρθε ο καιρός η νέα γενιά να αναλάβει τα ηνία και να σας πλαισιώσει σε μια αυριανή κυβέρνηση σας;

Γιώργος Παπανδρέου: Η νέα γενιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εδώ. Η γενιά αυτή, μπολιασμένη με τη μοναδική πείρα και την προσφορά των παλαιότερων στελεχών μας, πολλαπλασιάζει την παρουσία της και θα έχει σημαντικό ρόλο στην αυριανή κυβέρνηση μάχης του ΠΑΣΟΚ.

--- Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
«Θα ερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα ανεξάρτητα από παραγραφές»

Γιάννης Μακρυγιάννης: Ανεξάρτητα από την παραγραφή τυχόν ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσετε να έρθουν όλοι οι φάκελοι στη Βουλή και να ξεκαθαριστούν όλα τα σκάνδαλα μόλις αναλάβετε τη διακυβέρνηση; Ή εκτιμάτε ότι κάτι τέτοιο θα ερμηνευόταν ως επικράτηση της σκανδαλολογίας στην πολιτική ζωή;

Γιώργος Παπανδρέου: Έχω δεσμευτεί ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διερευνήσει όλες τις υποθέσεις. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού. Θέλουμε απλώς την αλήθεια. Να αποδοθούν ευθύνες -έστω «πολιτικές»- σε όποιον πρέπει, ακόμη και αν ανήκει στον δικό μας χώρο. Η διαλεύκανση των σκανδάλων αποτελεί το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Οι πολίτες θέλουν να εμπιστευτούν και πάλι το πολιτικό σύστημα της χώρας. Να ξέρουν ότι σεβόμαστε τον πολίτη και τα χρήματά του. Στη Βρετανία σείστηκε το πολιτικό σύστημα για μερικές χιλιάδες ευρώ βουλευτικών δαπανών. Εδώ. για υποθέσει εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μερικοί μιλούν για σκανδαλολογία! Ρωτώ ευθέως; Υπήρξαν και υπάρχουν σκάνδαλα; Αν όχι, τότε καλώς μας κατηγορούν για σκανδαλολογία. Αν ναι, τότε δικαίως ζητούμε την πλήρη διαφάνεια.

--- ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΛΑΟΣ
«Η πολυκατοικία της Δεξιάς δεν αφορά τον λαό»

Γιάννης Μακρυγιάννης: Από τις ευρωεκλογές προέκυψε ένα μεγάλο θέμα στις σχέσεις της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ. Εκτιμάτε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον κ. Καρατζαφέρη;

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την «πολυκατοικία» ή τις πολυκατοικίες της δεξιάς παράταξης. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά δεν αφορούν ή δεν απαντούν στις πραγματικές προκλήσεις της χώρας μας. Ο φόβος μπροστά στις εξελίξεις δεν είναι σοφός οδηγός για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ούτε η εξουσία για την εξουσία μπορεί να εμποδίσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Γιάννης Μακρυγιάννης: Λέγεται ότι μετεκλογικά κυριαρχεί η πολιτική ατζέντα του ΛΑΟΣ, με αιχμή το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Μήπως διαβλέπετε ότι θα διογκωθεί ένα κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού στη χώρα, το οποίο αγκαλιάζει όχι μόνο ακραία, αλλά και μετριοπαθή, μεσαία, στρώματα και δεν θέλετε να χάσετε αυτό το ακροατήριο;

Γιώργος Παπανδρέου: Το φαινόμενο της μετανάστευσης, του πολιτικού πρόσφυγα είναι γεγονός. Το ζούμε κι εμείς, η Ελλάδα. Θεωρώ όμως απαράδεκτο να μην το ρυθμίσουμε και να το αφήνουμε στα χέρια των λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό είναι που πρέπει να σταματήσει. Οι
κινήσεις της Ν.Δ. είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Καμία πολιτική, κανένας σχεδιασμός. Υπό το κράτος του πανικού της ήττας, προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές της προς τον ΛΑΟΣ και παρασύρεται από αυτό.

Το πρόβλημα των λαθρεμπόρων το έχω θίξει κατ' επανάληψη, όπως και στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο λιμάνι της Πάτρας. Διατύπωσα μια πρόταση οκτώ σημείων που διασφαλίζει τον δραστικό περιορισμό του φαινομένου. Και βέβαια, πρέπει να διασφαλίσουμε -κάτι που δεν έχει καταφέρει η κυβέρνηση- τη δεσμευτική αλληλεγγύη των υπόλοιπων Ευρωπαίων για τα κύματα μετανάστευσης που δέχεται η Ελλάδα, ειδικά από την Τουρκία.

Χρειάζεται παράλληλα να εγγυηθούμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών για τους πολιτικούς πρόσφυγες. Για παράδειγμα, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών το θέμα δεν είναι να αποκεντρώσουμε τα γκέτο, αλλά να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη υποδομή διεκπεραίωσης αιτήσεων ασύλου, υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε πολιτικές για την ομαλή κοινωνική ένταξη όσων ζουν νόμιμα στη χώρα μας.

ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
«Το μήνυμά σας είναι ισχυρό. Συμμεριζόμαστε την κριτική σας. Ελάτε τώρα να αλλάξουμε τα πράγματα»

ΕΙΠΕ ΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
«Θα επαναδιαπραγματευτούμε το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων μας ως μέλη της ΟΝΕ με ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με το οποίο θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας»

ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
«Να αποδοθούν ευθύνες-έστω και πολιτικές- σε όποιον πρέπει. Ακόμη και αν ανήκει στον δικό μας χώρο»

ΠΗΓΗ: www.papandreou.gr    το πήραμε απο taxalia

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr