«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 6

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη από αντικυβερνητικές δράσεις

Στον κλοιό διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων κατά των κυβερνητικών μέτρων, αλλά και πολιτικών εκδηλώσεων για μια εναλλακτική μορφή δημοκρατίας, βρίσκεται από σήμερα (σ.σ. χθες ) η Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην 76η ΔΕΘ, για να την εγκαινιάσει.

Στις 20:00-21:00 ξεκινά η λαϊκή συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στη σκιά του Λευκού Πύργου. Οι «Αγανακτισμένοι» στοχεύουν να περικυκλώσουν τη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου, αφού οργανώνουν τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 15:00 στον Λευκό Πύργο, στο 424 πρώην Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομειο, και στο κτίριο των Προσκόπων απέναντι από το 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην  οδό Βασιλέως Γεωργίου, που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο. 

 

Φεστιβάλ Αμεσης Δημοκρατίας στο ΑΠΘ

Την ίδια ώρα, ξεκινά από σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ Θεολογικής, Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολής, η τριήμερη συνάντηση άμεσης δημοκρατίας με προσκεκλημένους από τη Βολιβία, τη διεθνή επιθεώρηση εναλλακτικής πολιτικής, z-net -τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία καθώς και μέλη συλλογικοτήτων-αυτοδιαχειριζόμενων δομών. Στο Φεστιβάλ θα υπάρξουν θεματικές από την Πλατεία Συντάγματος και από όλη τη χώρα, συνελεύσεις, συναυλίες, αγώνες για το νερό, για την υπεράσπιση των κοινοτικών αγαθών των δασών και των βουνών της βορείου Χαλκιδικής και Θράκης, για την οικολογική διαχείριση των απορριμάτων και ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινών και αγαθών, όπως του νερού στη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις ημέρες αν και ουσιαστικά θα κρατήσει πέντε ημέρες καθώς σχετικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σε άλλα σημεία της πόλης, πέρα από το ΑΠΘ.

 

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις

Το φεστιβάλ άμεσης διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο, που τα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο και Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι υπό κατάληψη από φοιτητές, οι οποίοι προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη Παιδεία. Το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 12:00 π.μ. και στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συνέλευση στη Φιλοσοφική Σχολή τυο ΑΠΘ.

Οι φοιτητές διοργανώνουν συλλαλητήριο και πορεία στη Θεσσαλονίκη με αφετηρία το Πολυτεχνείο στις 12:00 την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, όλες αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στις υπό κατάληψη Σχολές, όχι μόνο ενάντια στο νόμο για τις αλλαγές στην ανώτατη Παιδεία αλλά και γενικότερα ενάντια στην κυβερνητική οικονομική και κοινωνική πολιτική, όπως ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών, με τη συμμετοχή εργαζόμενων και συνδικαλιστών. Στις πιο δραστήριες υπό κατάληψη ΄Σχολές, όπως στη Σχολή Θεάτρου στην οδό Εγνατίας, πραγματοποιούνται πάρτι ενίσχυσης, συλλογική κουζίνα και εκδηλώσεις για όλη την εβδομάδα.

 

Κινητοποιήσεις εργαζόμενων

Την ίδια ώρα με το προγραμματισμένο συλλαλητήριο των φοιτητών την Πέμπτη στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ σε ξενοδοχείο της πόλης ώστε να προετοιμαστεί η μεγάλη συγκέντρωση εργαζόμενων και η πορεία στις 10 Σεπτέμβρη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας στοιχεία για την πολύ δύσκολη κατάσταση των εργαζόμενων λόγω των μέτρων της κυβέρνησης

 

 

Δέκα αφετηρίες πορειών στις 10 Σεπτεμβρίου;

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η 10η Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθούν πορείες σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τουλάχιστον εννιά ή δέκα διαφορετικές αφετηρίες, την πλατεία Αριστοτέλους στις 18.30 από το ΠΑΜΕ(γράφτηκε εκ παραδρομής ως αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου), το Εργατικό Κέντρο από το ΕΚΘ και τη ΓΣΕΕ, το κτίριο της ΕΥΑΘ από εργαζόμενους στην εταιρία, το λιμάνι από εργαζόμενους στον ΟΛΘ, την Καμάρα και τη Ροτόντα από ακροαριστερούς και αντιεξουσιαστές, τον Λευκό Πύργο, το 424 πρώην ΓΣΝ, και το κτίριο Προσκόπων από τους «Αγανακτισμένους» και το Πολυτεχνείο από τους φοιτητές. Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στο κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών για συλλαλητήριο το Σάββατο -με πιθανή αφετηρία το Κατσάνειο- σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Γηραιού» στη Β' Εθνική. 

Το κλίμα ίσως επιφορτιστεί από τη σχεδιαζόμενη διαμαρτυρία συνδικαλιστών αστυνομικών, οι οποίοι σχεδόν πάντα στις πορείες της ΔΕΘ βρέθηκαν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών με αποτέλεσμα να ΄ξεσπούν επεισόδια που συχνά αποτέλεσαν την αφορμή για βίαιη διάλυση των πορειών από τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Δημήτρης Ουζουνίδης

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr