«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15

Στο οικόπεδο 12 η πλατφόρμα της Noble (βίντεο)

  • Έφθασε στο οικόπεδο 12 η πλατφόρμα της Noble
  • Την επόμενη Τετάρτη όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση
  • Σε επιφυλακή κυβέρνηση και Ε.Φ. για ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση
  • Παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων στη Μεσόγειο οι Ισραηλινοί
  • Δηλώνουν έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα οι Ισραηλινοί αν απειλειθεί το κύρος του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων τους
  • Έτοιμοι να αποπλεύσουν προς το οικόπεδο 4 της ΑΟΖ της Κύπρου οι Τούρκοι
  • Σε επικοινωνία ο ΥΠΑΜ με τους Υπουργούς Άμυνας Ισραήλ και Ελλάδας
  • Παπανδρέου - Νεντανιάχου: Θα αντιμετωπίσουμε από κοινού την κρίση με την Τουρκία

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την ερχόμενη Τετάρτη, όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση. Στο μεσοδιάστημα θα γίνονται διεργασίες ούτως ώστε η πλατφόρμα να προσεγγίσει το ακριβές σημείο όπου θα γίνει η γεώτρηση, να γεμίσει τις δεξαμενές της με νερό και να σταθεροποιηθεί. Τη διαδικασία θα βοηθήσει και το πλοίο που συνοδεύει την πλατφόρμα. Την Τετάρτη θα φθάσει στην Κύπρο και το προσωπικό της Noble, που αποτελείται από 56 άτομα. Τα άτομα αυτά θα δουλεύουν με μηνιαία βάρδια. Ελικόπτερο το οποίο θα απογειώνεται από το ελικοδρόμιο στο Λιμάνι Λεμεσού θα μεταφέρει κάθε μήνα το προσωπικό.

Έτοιμο να αποπλεύσει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελληνικό Πεντάγωνο, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή.
 

Οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου, αναφέρουν πως τα τουρκικά πλοία αναμένουν διαταγή για απόπλου με εντολή να φτάσουν μέχρι το οικόπεδο 4 της ΑΟΖ της Κύπρου, μεταξύ Πάφου και Καστελλορίζου.
 

Σε επιφυλακή κυβέρνηση και ΕΦ

Σε επιφυλακή από το πρωί βρίσκεται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Εθνική Φρουρά που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχει δημιουργηθεί κέντρο επιχειρήσεων το οποίο παρακολουθεί και συντονίζει όλους τους εμπλεκόμενους.

Την ίδια ώρα η μετάβαση του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη αύριο στην Αθήνα δεν θεωρείται καθόλου τυχαία. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία συμφώνησαν όπως αντιμετωπίσουν από κοινού την κρίση με την Τουρκία.

Το Ισραήλ παρακολουθεί εξ αέρος, θαλάσσης και μέσω δορυφόρων

Ισραηλινές πηγές ανάφεραν στο Sigmalive ότι η χώρα τους παρακολουθεί τις εξελίξεις εξ αέρος, θαλάσσης καθώς και από δορυφόρους. Το Ισραήλ λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές της Τουρκίας, παρακολουθεί τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου στην Μεσόγειο.

Η ίδια πηγή μας ανέφερε:

«Όσοι σκέφτονται να τα βάλουν με το Ισραήλ καλά κάνουν να έχουν στα υπόψη τους το δόγμα της χώρας, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια του κράτους. Τηρώντας πιστά μία επιθετική στρατηγική διασφαλίζουμε τόσο την άμυνα της χώρας όσο και το κύρος του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων.»

Αντιδρά με ανακοίνωση η Κυπριακή Δημοκρατία

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκσε τη στάση της Τουρκίας η οποία σήμερα διαμύνυσε πως θα συνάψει συμφωνία «οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας» με το ψευδοκράτος.

«Οι όποιες συμφωνίες της Τουρκίας με το ψευδοκράτος που σχετίζονται με την εκμετάλλευση φυσικών πόρων σε οποιονδήποτε σημείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στη θάλασσα είτε στη ξηρά, είναι παράνομες και αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο, όπως παράνομη είναι η τουρκική κατοχή και το ίδιο το ψευδοκράτος. Και ως τέτοιες τις καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα», Αναφέρει η ανακοίνωση.

Τονίζεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και καμιά «συμφωνία ή απόφαση της Τουρκίας δεν τα επηρεάζει. Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται πρόκληση η τουρκική εξαγγελία.

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ότι αφορά την ΑΟΖ της, στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στη Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας και κανένα τρίτο κράτος δεν μπορεί να θέτει όρους στην Κυπριακή Δημοκρατία για την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Η Τουρκία αντί να συνεχίζει να παρανομεί και να απειλεί, θα πρέπει να πείσει την τουρκοκυπριακή ηγεσία να επιδείξει καλή θέληση στο τραπέζι των συνομιλιών για να επιτευχθεί σύντομα λύση του Κυπριακού ώστε οι δύο Κοινότητες να δρέψουν τους καρπούς του φυσικού πλούτου της χώρας τους στα πλαίσια της Ενωμένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.»

 

 

Νικόλας Ζαννέττος

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr