«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Αυγούστου 21

Κύριε Πεταλωτή

αιεν αριστευειν Απόρησα με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ σας με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, επειδή ζήτησε να επισκεφθεί τον κρατούμενο Νίκο Ντερτιλή, στρατιωτικό της χούντας του 67, που κρατείται πάνω από 37 χρόνια.
(Αλήθεια υπάρχει άλλος κρατούμενος εγκληματίας, ποινικός, δολοφόνος, που να κρατείται τόσα χρόνια ???)
Γιατί από όσα γνωρίζουμε η «Δημοκρατία» σας, όχι «μας», δείχνει το καλό της πρόσωπο και χορηγεί ακόμα και άδειες σε κάθε είδους εγκληματία, για να μπορεί να κάνει «πρακτική» του για να μη ξεχνά τις ικανότητές του, παραβιάζοντας την άδεια και το σύστημα να τον ψάχνει στα αζήτητα.
Ήσουν μαθητής δημοτικού όταν η «χούντα» τελείωσε τη θητεία της, οπότε σίγουρα δεν θα θυμάσαι και πολλά πράγματα της τότε εποχής, απλά έχεις υιοθετήσει ότι ακούσματα έχεις από τον περίγυρό σου.
Και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό σου ο περίγυρός σου είχε πράσινο χρώμα, ήταν το κόμμα που δημιουργήθηκε, ανδρώθηκε και κατέλαβε την εξουσία μέσα σε λίγα χρόνια εκμεταλλευόμενο τη παραπληροφόρηση που δημιούργησε στο λαό με ακούσματα του τύπου «ο λαός στην εξουσία», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κ.ά. ευτράπελα.
Τώρα αν στην εξουσία ανέβηκαν οι κομματικοί πρασινοφρουροί, αν προσκυνάμε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και αν η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες γιατί την υποθηκεύσατε «αμαχητί» στους δανειστές μας είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία. Αν και θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο άκρατος δανεισμός της χώρας ξεκίνησε με την τότε «πράσινη» κυβέρνηση που Αντρέα που δεν ξεκαθάριζε στο λαό ότι τα λεφτά που μοίραζε σε μισθούς Δημοσίου, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε ΜΚΟ, σε «συντάξεις αντιστασιακών», ήταν από δανεικά που κάποτε (το κάποτε είναι σήμερα) θα έπρεπε να επιστραφούν.
Καλό είναι όμως να ρωτήσεις (και εδώ θα σε βοηθήσει η Στατιστική Υπηρεσία προκειμένου να πληροφορηθείς επί χούντας πόσο ήταν το δημόσιο έλλειμμα, πόση ήταν η ανεργία στην Ελλάδα, τι έργα έγιναν τότε και με τι κόστος, και πόση ασφάλεια ένοιωθαν τότε οι πολίτες, σε σχέση με τις τωρινές συνθήκες της λεγόμενης «Δημοκρατίας» που μας ενέσκηψε «μετά την μεταπολίτευση».
Η εξαθλίωση που έχετε ρίξει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, η εκτίναξη της ανεργίας στο 20%, τα λουκέτα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι καθημερινές αυτοκτονίες απελπισμένων χρεοκοπημένων ατόμων, οι καθημερινές ληστείες και εγκλήματα που γίνονται από τα χαϊδεμένα σας πανσπερμικά λαθροεισερχόμενα κακοποιά στοιχεία που έχουν πανικοβάλει τους πολίτες που αισθάνονται κρατούμενοι μέσα στα σπίτια τους, που δεν τολμούν να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας, τα σκάνδαλα που ακούγονται ή δεν ακούγονται, όλα αυτά είναι αποτελέσματα της δικής σας «Δημοκρατίας» της «Δημοκρατίας της πολιτικής Χούντας» που υπηρετείτε εσείς και οι όμοιοί σας, που εξαπατώντας ένα ολόκληρο λαό (λεφτά υπάρχουν), καβαλήσατε το καλάμι της εξουσίας και ακόμα και τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το μαύρο είναι άσπρο.
Και για να γυρίσω στην αρχική μου απορία, θα ήθελα να εξηγήσετε γιατί σχολιάσατε απαξιωτικά το αίτημα του Μητροπολίτη να επισκεφθεί ένα φυλακισμένο επί 37 χρόνια στον οποίο η δημοκρατία σας έχει δείξει το σκληρότερό της πρόσωπο σε σχέση με άλλους κρατούμενους, και ας ισχυρίζεσαι ότι «η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατούμενους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα (εδώ γελάμε). Ως κρατούμενους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις (εδώ ξαναγελάμε).
Επίσης μάθε πως το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού το προσβάλλουν επίσης περισσότερο οι υπηρέτες και βασανιστές της πολιτικής σας χούντας, όταν στερείτε από τους πολίτες τα μέσα της επιβίωσης, όταν τους μειώνετε τους μισθούς και τις συντάξεις τους, όταν οδηγείτε τη νεολαία στο άγνωστο και την αβεβαιότητα, όταν επιστρατεύετε τους πραιτωριανούς σας και τους ανοίγουν τα κεφάλια όταν διαμαρτύρονται και διεκδικούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Όλα αυτά προσβάλλουν το δημοκρατικό συναίσθημα και όχι τα λεγόμενα του Μητροπολίτη.
Και καλά ο Μητροπολίτης είχε καθήκον και ηθική εκ του λειτουργήματός του υποχρέωση να επισκεφθεί τον κρατούμενο. Εσύ πως και γιατί επισκέφτηκες τον περιβόητο Κουφοντίνα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που κρατείται??
Τι ζόρι και πρεμούρα είχες να συζητήσεις με δαύτον?? Η δική σου ενέργεια εκτιμάς ότι δεν προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού ??
Και για να εξηγούμαι:
Πρώτον δεν υπήρξα ποτέ υμνητής της Χούντας, όμως έγινα οπαδός της μετά την εκδήλωση των προτερημάτων και ωφελημάτων της «Δημοκρατίας» σας όπως τα ανάφερα παραπάνω.
Δεύτερον, δεν συμφωνούσα πάντα με τα λεγόμενα του προαναφερόμενου Ιεράρχη, όμως στην παρούσα περίπτωση επικροτώ την άποψή του.

ἀπὸ τὸν ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr