«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Ιουλίου 26

Πέφτουν τα spread; Σκασίλα μας! Μας υποβαθμίζουν; Ξανά σκασίλα μας!

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :   Να ψηφίζουν και οι διασωληνωμένοι στην εντατική…

Βυθισμένος σε κώμα, ο «Μεγάλος Ασθενής» της Ευρώπης, με το εκρού του νεκρού στο πρόσωπο, δεν ενδιαφέρεται πλέον για τίποτε.
Πέφτουν τα spread, όπως συνέβη και χθες; Εντελώς αδιάφορο. Είτε πέσουν είτε ανέβουν δεν μας κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
Μας υποβαθμίζουν οι οίκοι σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας, όπως επίσης συνέβη χθες; Επίσης εντελώς αδιάφορο. Ας μας υποβαθμίσουν όσο θέλουν, όπως ακούσαμε από αρμόδια κυβερνητικά χείλη.
Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός οικονομικού γίγνεσθαι, έχει πάψει να ασχολείται με όσα ασχολούνται όλες οι χώρες του κόσμου, έχει μπει ξανά στο γύψο – ακριβώς στην επέτειο της ημέρας που αφαιρέθηκε ο γύψος της επτάχρονη δικτατορίας.
Η χθεσινή υποβάθμιση από τον οίκο Moody's, κατά τρεις βαθμίδες, σε Ca με εξελισσόμενες προοπτικές από Caa1, αντιμετωπίστηκε με ένα μπλαζέ ύφος, καθώς ο ασθενής επιβιώνει με τεχνητή υποστήριξη και εξαρτάται αποκλειστικά από τα σωληνάκια της εντατικής.
Οπότε, δεν χρειάστηκε καν να ξανασυζητήσουμε τους λόγους της υποβάθμισης, που αποδίδονται σαφώς στην συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, καθώς ο οίκος, όπως είχε προειδοποιήσει, ξεκαθάρισε ότι αυτοί θα καταγράψουν μεγάλες οικονομικές απώλειες από την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος, αφού η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ακέραιο στις υποχρεώσεις της απέναντί τους.
«Το ανακοινωθέν πρόγραμμα της ΕΕ από κοινού με την ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) καθιστούν σαφές ότι η πιθανότητα μιας βεβαρημένης (distressed) ανταλλαγής (χρέους), και άρα μιας χρεοκοπίας, επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι σχεδόν 100%», τονίζει η Moody's στην ανακοίνωσή της – αλλά για την Ελλάδα, σκασίλα της μεγάλη.
Και όχι μόνο αυτό. Ο οίκος υποστηρίζει πως το γεγονός ότι το χρέος θα παραμείνει για πολλά χρόνια άνω του 100% του ΑΕΠ, θα αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο όσον αφορά στην ίδια την εφαρμογή των δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Σε ανάλογες εκτιμήσεις έχουν ήδη αναφερθεί και οι άλλοι δύο οίκοι, Standard & Poor's και Fitch, που έσπευσαν να μας υποβαθμίσουν από την πρώτη στιγμή, αλλά κατά μια βαθμίδα υψηλότερα από ό,τι ο Moody's, δηλαδή CCC.
Φυσικά, κακώς που τα αναφέρουμε όλα αυτά, αφού δεν μας ενδιαφέρουν – προφανώς ούτε ως προς το σκέλος που αφορά στην ενδεχόμενη αδυναμία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και επομένως της ανάπτυξης.
Στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχεδόν πανηγύρισε. Χρησιμοποίησε μάλιστα και ένα ευφυολόγημα, σύμφωνα με το οποίοι οι οίκοι θα μείνουν… άνεργοι, προτείνοντας στο υπουργείο Οικονομικών να… διακόψει την καταβολή της συνδρομής του προς αυτούς!
Συγγνώμη, αλλά τότε πώς λέμε ότι μόλις τα πράγματα βελτιωθούν θα μας αξιολογήσουν ξανά και θα μας αναβαθμίσουν;
Και επιτέλους, ποιος θα αξιολογεί τις τράπεζές μας; Θα βρεθούν κι' αυτές εκτός;
Η Κομισιόν, αν και ανακοίνωσε πως η υποβάθμιση ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, συνέστησε σε όλους – αλλά στην Ελλάδα σκασίλα μας – να διαβάσουν προσεκτικά το σκεπτικό του Moody's, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως  «η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την αντίδραση του οίκου».
Με δεδομένο ότι η εικόνα που προβάλλεται προς τα έξω είναι πως… δεν μας νοιάζει τίποτε, αναρωτιέται κανείς επί ποίου θέματος θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων, την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και, την Πέμπτη και την Παρασκευή, τη Βουλή σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Μια τέτοια ενημέρωση θα είχε αξία, αν περιλάμβανε λεπτομερώς όλα τα σημεία της συμφωνίας – και τα «ψιλά γράμματα» - για να βγουν συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Όχι μόνο σχετικά με το τι δώσαμε, αλλά με το γιατί δεν καταλήξαμε σε μια συμφωνία νωρίτερα, πριν φορέσουμε τη μάσκα του νεκρού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει επίσης αν ο υπουργός των Οικονομικών, έχοντας επιστρέψει από το ταξίδι (εξευμενισμού) στις ΗΠΑ, ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα των συζητήσεών του ως προς την προοπτική επενδύσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Κατά τα λοιπά, οι χθεσινές ανακοινώσεις περί επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τα δημοψηφίσματα από το υπουργείο των Εσωτερικών, μόνο θεωρητική αξία έχουν.
Εκτός και αν πετύχουμε άλλη μια παγκόσμια πρωτιά: Να ψηφίζουν και οι διασωληνωμένοι στην εντατική…

   Σοφία  Βούλτεψη   26/07/2011

  Σ. Περίοπα :   Ο….    λαός  είμαι ‘γω !  ;)  :lol: Αλλά κι αν δε μ’ ακούσουν  Σκασίλα μας !!!   

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr