«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιουλίου 17

Πλησιάζει η μοιραία ώρα

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αγρια σύγκρουση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία αναφορικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μαινόμενη πλέον κρίση του ευρώ, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της υπόθεσης της Ελλάδας.

Το πρώτο αποτέλεσμα των διαφωνιών αυτών είναι η αναβολή της αρχικά σχεδιαζόμενης για αύριο έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης. Κατά τις χθεσινές πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας “Φιγκαρό”, που προέρχονται κατευθείαν από το γαλλικό προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, η σύνοδος μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα – είτε για τη Δευτέρα είτε για τα τέλη της. Η δεξιά γαλλική εφημερίδα απέδιδε από την πρώτη κιόλας φράση του ρεπορτάζ της την αναβολή της έκτακτης συνόδου κορυφής στις διαφωνίες Βερολίνου και Παρισιού, αποδίδοντας μάλιστα την πρωτοβουλία μετάθεσης για αργότερα της συνόδου στη Γερμανία: “Δεν υφίσταται αντικείμενο για μια τέτοια σύνοδο” δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ, επισημαίνοντας την ανυπαρξία οποιασδήποτε προκαταρκτικής συμφωνίας των δεκαεπτά χωρών της Ευρωζώνης ως προς το τι δέον γενέσθαι.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της γενικής αναστάτωσης, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τ’ αβγά και τα καλάθια.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη μακροσκελέστατη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ επέσειε την απειλή ότι η γερμανική θέση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο κόστος λύσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος “θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δαπανηρή για την Ελλάδα και ελλιπής ή ανεπαρκής για την αποτελεσματική διαχείριση του ελληνικού χρέους και με αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα ίσως να μην αποφευχθεί στο τέλος η επιλεκτική χρεοκοπία”.

Την Τρίτη, ένα μόλις 24ωρο αργότερα αλλά μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε μια φαιδρή διάλεξη, ότι δήθεν “η επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο”, ότι “δεν είναι χρεοκοπία” και ότι δήθεν “δεν ενεργοποιεί τον περιβόητο μηχανισμό των CDS”, αφήνοντας όλους τους Ελληνες και τους ξένους να σχηματίσουν την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει πλέον αποδεχθεί τη λύση της “επιλεκτικής χρεοκοπίας”.

Ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε επίσης την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει υποχωρήσει πλέον κατά κράτος και στο θέμα των “εμπράγματων εγγυήσεων” για να πάρει το νέο δάνειο από την ΕΕ – με άλλα λόγια στο να βάλει υποθήκη… κάποιο νησί ή τον Παρθενώνα!

Το σχήμα φυσικά χρησιμοποιείται καθ’ υπερβολήν, αλλά η ουσία είναι πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη πια να βάλει ως υποθήκη δημόσια γη αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων για να πάρει το δάνειο. Ενα δάνειο μάλιστα που είναι εξαιρετικά πιθανό πως δεν θα μπορέσει το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει, οπότε νομικά οι δανειστές θα έχουν το δικαίωμα να κατασχέσουν την ελληνική γη που θα έχει παρασχεθεί ως “εμπράγματη εγγύηση”, ασχέτως του αν τελικά θα το κάνουν ή όχι, βάσει των πολιτικών και μόνο σκοπιμοτήτων που θα υπάρχουν τότε!

Χθες πάντως το γερμανικό περιοδικό “Σπίγκελ” στην ηλεκτρονική του έκδοση είχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο “Οι σωτήρες του ευρώ σχεδιάζουν να σπάσουν το ταμπού”, αναφερόμενο και σε δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς” που αφορά στις προτάσεις για την Ελλάδα.

Κάποιοι γερμανικοί κύκλοι λοιπόν -προφανώς του χρηματοπιστωτικού συστήματος- προωθούν την ιδέα να δώσει λεφτά ο μηχανισμός στήριξης, δηλαδή τα κράτη της ΕΕ, για να αγοραστούν από τη δευτερογενή αγορά στο 50% της τιμής τους ελληνικά κρατικά ομόλογα πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το σενάριο είναι υπέροχο για τις τράπεζες που έτσι θα ξεφορτωθούν, αν θέλουν και όσα ομόλογα θέλουν σε τιμές αγοράς, ενώ όλο το κόστος θα το πληρώσουν τα κράτη της Ευρωζώνης και οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Το αίσχος

Βρώμικο παιχνίδι με τα δισ. των CDS

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ρόλος των οίκων αξιολόγησης, που οποιαδήποτε πρόταση διευθέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους την ονομάζουν εκ των προτέρων χρεοκοπία με κάποιο επίθετο μπροστά, οφείλεται στο ότι έτσι επιχειρούν να εκβιάσουν τα κράτη για να πληρώσουν μόνο αυτά τις ζημιές.

Εκβιάζουν ουσιαστικά τη Γερμανία και τις ΗΠΑ επειδή τέσσερις αμερικανικές τράπεζες και η γερμανική Ντόιτσεμπανκ ελέγχουν το 70% της παγκόσμιας αγοράς CDS. Θα χάσουν έτσι κολοσσιαία ποσά, αν η διευθέτηση του ελληνικού χρέους γίνει με τρόπο που θα υποχρεωθούν αυτές οι πέντε τράπεζες να πληρώσουν τα CDS! Εχουν τέτοιο θράσος δηλαδή απέναντι στην Ελλάδα, που δεν θέλουν να χάσουν όχι τα λεφτά που τη δάνεισαν, πράγμα θεμιτό, αλλά ούτε τα λεφτά που τζογάρισαν, πράγμα εξωφρενικό!

Την ανάρτηση έκανε ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ στις Πέμπτη, Ιούλιος 14, 2011  Το βρήκαμε στο Δάσκαλο

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr