«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Ιουλίου 26

Αυτόφωρο (από 1ης Αυγούστου) για όσους χρωστούν (πάνω από 5.000 €) στην Εφορία

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όσοι χρωστούν στο Δημόσιο 5.000 ευρώ και άνω. Η επίμαχη εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τίθεται σε ισχύ από 1ης Αυγούστου και αφορά όλους τους πολίτες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δημιούργησαν χρέη προς την Εφορία από τις 31 Μαρτίου και μετά. Με την πάροδο τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους, το αδίκημα χαρακτηρίζεται διαρκές, αποκτά ποινικό χαρακτήρα και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη νέα αυτή εγκύκλιο μειώνεται το κατώτατο όριο επιβολής αυτοφώρου από τα 10.000 ευρώ που ήταν έως τώρα στα 5.000 ευρώ. Μάλιστα, ως χρόνος τέλεσης του αδικήματος θεωρείται εκείνος που προκύπτει έως και 20 μήνες μετά την παρέλευση του τετραμήνου. Σε όλο αυτό το διάστημα το αδίκημα θεωρείται συνεχές.

Η παραγραφή του αδικήματος ισχύει όταν περάσουν πέντε χρόνια, που αρχίζουν να μετρούν από το πέρας του παραπάνω εικοσαμήνου και μετά.

Ειδικά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/3/2011 η εγκύκλιος προσδιορίζει ότι θα θεωρηθούν ποινικό αδίκημα την 1/8/2011, στις εξής περιπτώσεις:

-Οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και έως 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 31/3/2011.

-Οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

Τα αδικήματα τα οποία τελέστηκαν πριν από την 31/3/2011, πριν δηλαδή τεθεί σε ισχύ η νέα εγκύκλιος, θεωρούνται στιγμιαία, με χρόνο τέλεσης την παρέλευση τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που το χρέος θεωρήθηκε ληξιπρόθεσμο. Η παραγραφή του σημειώνεται με την παρέλευση πέντε χρόνων από την τέλεσή τους.

Αντίθετα, για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά την ως άνω ημερομηνία (31/3/2011), δηλαδή είχε διαπραχθεί το αδίκημα, εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι προγενέστερες διατάξεις.

Στην ίδια εγκύκλιο προσδιορίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της ΔΟΥ για ρύθμιση της οφειλής τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη δικάσιμο. Μάλιστα, τονίζεται στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες ότι η απουσία του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν πρέπει να αποτελεί παρακωλητικό λόγο για την τήρηση του απρόσκοπτου της διαδικασίας. Στόχος είναι να μπορεί το αρμόδιο δικαστήριο να λαμβάνει άμεσα τις όποιες αποδείξεις είναι απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις και να παίρνει αποφάσεις με ταχύτητα, χωρίς να επιβραδύνεται από την έλλειψη αντικρουόμενων επιχειρημάτων, λόγω πιθανής απουσίας του κατηγορουμένου.

Βασίλης Αγγελόπουλος     15.07.2011

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr