«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Ιουνίου 3

Οι είκοσι ημέρες ψαλμών που θα αλλάξουν τη χώρα !

Επειδή άρχισαν να ψελλίζουν κάποιοι :

Οι είκοσι μέρες που θα συγκλονίσουν την Ελλάδα άρχισαν να μετρούν από χθες. Η επιστολή στον πρωθυπουργό των 16 κυβερνητικών βουλευτών μπορεί να μην καταλήγει σε ευθεία απειλή καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, ωστόσο όποιος μιλά με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν θεωρείται απίθανο. Ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο, όπως άφησε να εννοηθεί προ ημερών ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος σε ερώτηση τι θα κάνουν οι υπουργοί εάν τα μέτρα θα είναι τόσο σκληρά όσο αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, απάντησε με νόημα “τότε, η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα”. Ή όπως έδειξε η επιλογή της Λούκας Κατσέλη, να διευκρινίσει ότι... τις συζητήσεις για τα εργασιακά με την τρόικα τις έκανε ο πρωθυπουργός.
Ο εγκλωβισμός των βουλευτών
Η κλεψύδρα λοιπόν γύρισε ανάποδα. Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί μάλλον τη Δευτέρα, αν και οι σκέψεις για συνεδρίαση εντός του Σαββατοκύριακου δεν έχουν εγκαταλειφθεί. Αμέσως μετά, το “εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση” θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ξεκινήσει η μεγάλη ανηφόρα προς την έγκρισή του. Η ψηφοφορία ορίσθηκε για τις 22 Ιουνίου, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Ιουνίου με ένα ξεκάθαρο “ναι”. Εκτός κι αν εμφανισθεί ενώπιον εταίρων και δανειστών με ένα εξίσου ξεκάθαρο “όχι”, οπότε αυτό που θα τους ανακοινώσει είναι η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών.
Μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν θεωρείται “πολύ πιθανό”. Πρώτον, διότι δύσκολα θα βρει κανείς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που να λέει ευθέως ότι θα ψηφίσει αρνητικά –όχι επειδή δεν θα το ήθελε, αλλά διότι ουδείς θέλει να χρεωθεί πτώση της κυβέρνησης. Αντιθέτως, το Capital.gr έχει εντοπίσει τουλάχιστον δύο που σκέφτονται “σοβαρά”, όπως λένε, να παραιτηθούν από το αξίωμα παραχωρώντας τις έδρες στους επιλαχόντες.
Άπαντες νοιώθουν εγκλωβισμένοι –και θα νοιώσουν ακόμη περισσότερο, όταν ακούσουν από το στόμα του κ. Παπανδρέου την απόφαση να “έλθει” το πακέτο των μέτρων σε ένα και μόνο άρθρο, οπότε δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υπερψηφίσουν κάποια σημεία και να καταψηφίσουν άλλα.
Απόφαση που θα φέρει ασφυξία σε κυβερνητικούς βουλευτές και θα ωθήσει στο “όχι” την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά επιμόνως να εγκαταλειφθεί η λογική του “όλα σε ένα” –για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Οι στροφές (κολωτούμπες) του Καρατζαφέρη
Η στάση αρκετών κυβερνητικών βουλευτών θα εξαρτηθεί και από την ψήφο που θα δώσει η αντιπολίτευση: “Εάν ο Καρατζαφέρης σταθεροποιηθεί σε μία γραμμή και υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, τότε, μαζί με τους βουλευτές της ΔΗΣΥ, θα προστεθούν άλλα είκοσι ΄ναι΄ στην ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο δεν θα κινδυνεύει από δυο-τρια δικά μας “όχι”, είναι... κάποιοι υπολογισμοί που ακούσαμε χθες.
Γι΄ αυτό και πολλοί στο κυβερνών κόμμα μπλόκαραν από τη χθεσινή, νέα, στροφή του προέδρου του ΛΑΟΣ ο οποίος αφού επέμεινε στη συγκρότηση οικουμενικού σχήματος, χαρακτήρισε την κυβέρνηση “ανίκανη και επικίνδυνη”, έριξε ομίχλη στην ψήφο του (“σας δώσαμε μία ευκαιρία πέρυσι, γιατί να σας δώσουμε άλλη μία φέτος;”) και κατάληξε με την ηχηρή επισήμανση “δεν θέλω να με έχει η Ιστορία σ΄ αυτούς που δεν αντέδρασαν”. Σε τι και πώς, θα δείξει. Αλλά η χθεσινή του εμφάνιση στη Βουλή επανέφερε ερμηνείες, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιλέξει να βρεθεί –για δεύτερη φορά– στο πλευρό της κυβέρνησης “αφήνοντας στον Σαμαρά τις δάφνες της αντίστασης”.
“Κατά συνείδηση”
Σ΄ αυτό το θολό τοπίο οφείλεται και η χθεσινή πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τις ηγεσίες των κομμάτων να μη θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας και να “αφήσουν” τους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ήδη, η στενή πολιτική φίλη της, που έχει παραμείνει στη ΝΔ, βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι θα “ψηφίσει ανάλογα με τη συνείδησή της”, ενώ το ίδιο θα ήθελαν να πράξουν κι άλλοι δύο συνάδελφοί της –του ιδίου κλίματος. Εάν το πράξουν, η έξοδός τους από τη ΝΔ θεωρείται δεδομένη.
Όπως και η έξοδος από το ΠΑΣΟΚ όσων βουλευτών επιλέξουν, εν τέλει, το “όχι” –όπως συνέβη με τους Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα, Βασίλη Οικονόμου που καταψήφισαν το Μνημόνιο και του Βαγγέλη Παπαχρήστου που καταψήφισε τις αλλαγές στα εργασιακά.
Το... βάσανο του ΚΤΕ
Μία πρώτη –αλλά “δυνατή”– γεύση θα δοθεί στις αρχές της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται ο υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει για τα νέα μέτρα τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ: Σ΄αυτόν ανήκουν τέσσερις από τους 16 που υπέγραψαν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό και προεδρεύει η Βάσω Παπανδρέου η οποία έχει “επιτεθεί” ουκ ολίγες φορές στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και έχει ταχθεί υπέρ της κίνησης των “16”.
Οσο για την εσωκομματική ταυτότητα των “16”; Πολλοί μίλησαν για “δάκτυλο Βενιζέλου” ή “Σημιτικών” εξαιτίας συγκεκριμένων υπογραφών –Τόνιας Αντωνίου, Δημήτρη Λιντζέρη, Πάρη Κουκουλόπουλου, Εύας Καϊλή, Νίκου Σαλαγιάννη και Εκτωρα Νασιώκα, Σούλας Μερεντίτη, Κώστα Καρτάλη, αντίστοιχα. Μπερδεύτηκαν όμως από τις υπογραφές των Βασίλη Τόγια, Παναγιώτη Κουρουπλή, Ολγας Ρενταρή και Σοφίας Γιαννακά που είχαν στηρίξει τον κ. Παπανδρέου στη μάχη της ηγεσίας...
Το “τυχαίο” γεγονός
Σχεδιασμοί και διαδικασίες που θα τιναχθούν στον αέρα εάν ένα “τυχαίο γεγονός” στις κινητοποιήσεις των ημερών οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε δημοσίως χθες φόβους ότι “θα έχουμε θύματα”, με αφορμή τα γεγονότα έξω από την Βουλή την Τρίτη, στην Κέρκυρα την Τετάρτη και στην Ηλιούπολη χθες...
γράφει η Μαρίνα Μάνη

από το capital

Αλίευση απο  εδώ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. μια φορα πασοκ,παντα πασοκ.
    τα αλλα ειναι ιστοριες για καλτσον...
    παντως το ζουν, οταν το παιζουν...
    εχουν τον αερα του γαμια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr